Vrijwilligers

De meeste scholen binnen Onderwijsstichting MOVARE maken voor diverse situaties gebruik van vrijwilligers. Het College van Bestuur en de schooldirecteuren van MOVARE hechten veel waarde aan de inzet en betrokkenheid van vrijwilligers. Zij vormen een veelal onmisbare schakel op scholen bij tal van ondersteunende werkzaamheden.

Behalve dat wij de vrijwilligers graag willen faciliteren bij hun werk, dienen wij ons ook te houden aan wet- en regelgeving. Dat geldt onder andere als het gaat om fiscale regels en om de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Indien vrijwilligers een vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden brengt dit fiscale gevolgen met zich mee. MOVARE kan voor deze vrijwilligers onder voorwaarden een beroep doen op de vrijwilligersregeling in de loonbelasting.

Met behulp van het handboek vrijwilligers wil MOVARE een duidelijk beeld geven over het uniforme vrijwilligersbeleid dat door MOVARE wordt gehanteerd. Het handboek vrijwilligersregeling bestaat uit drie gedeelten waarmee duidelijke kaders worden weergegeven voor de (maximale) vrijwilligersvergoeding, de te hanteren werkinstructie en de controle van het voorgaande.

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details