Opgroeien in Parkstad

Opvoeden en opgroeien is niet altijd even makkelijk. Soms is informatie of ondersteuning welkom of nodig. Het vinden van die informatie of hulp kan soms lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende organisaties voor jeugd- en gezondheidszorg. Om u te helpen bij het vinden van de juiste informatie of ondersteuning is er in iedere gemeente één centraal punt voor alle vragen rondom opvoeden en opgroeien opgericht. Dit is Opgroeien in Parkstad (voorheen Jeugd en Gezin Parkstad Limburg).

Wie kan bij Opgroeien in Parkstad terecht?

  • (aanstaande) Ouders en verzorgers van kinderen;
  • Jeugd en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar;
  • Professionals die met kinderen, jeugdigen en hun ouders werken;
  • Vrijwilligers die met kinderen en/of jeugdigen werken (sport en vrije tijd).

Partners
Onder Opgroeien in Parkstad vallen verschillende organisaties, zogenaamde ketenpartners. Deze partners zijn onder andere alle onderwijsstichtingen, organisaties in de jeugdgezondheidszorg, alle welzijnsorganisaties, peuterspeelzalen en kinderopvang. Samen met deze partners zorgt Jeugd en Gezin voor de juiste informatie of hulp. Ook worden activiteiten en cursussen georganiseerd.

Meer informatie?
Voor de regio Parkstad Limburg (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld, Voerendaal) verwijzen we naar de website van Opgroeien in Parkstad. Bent u woonachtig in een andere gemeente? Voor meer informatie over jeugd- en gezondheidszorg kunt u ook terecht bij uw eigen gemeente.

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details