ICT & sociale media

Office 365 for education
Onderwijsstichting MOVARE gebruikt ICT in de dagelijkse lespraktijk. Om ervoor te zorgen dat leerlingen kunnen werken in een veilige digitale leer- en werkomgeving maakt MOVARE gebruik van Office365. Het aanmeldproces op de computer en online leer- en werkomgeving wordt geautoriseerd via Office365. Zo krijgen leerlingen zonder gebruik van ingewikkelde wachtwoorden toegang tot een persoonlijke en veilige leer- en werkomgeving.

Leerlingen krijgen met hun e-mailaccount toegang tot:

  • De digitale leer- en werkomgeving van school (ook vanuit thuis);
  • Mailbox;
  • Online opslagruimte voor persoonlijke documenten;
  • Online samenwerkingsgroepen waardoor leerlingen in het kader van projecten documenten kunnen delen met elkaar.

Internet en veiligheid
Office365 is afgesloten van reclame en ongewenste e-mails en afgestemd op de specifieke behoeften van de school. Daarnaast is de werkplek van de leerling beschermd door de beheerde omgeving van MOVARE. Toch kan het gebeuren dat uw zoon/dochter ongewenste e-mails ontvangt, deelneemt aan ongewenste Teams-gesprekken of op een verkeerde website terecht komt. Onze medewerkers zijn bekend met ICT, waardoor zij direct maatregelen kunnen nemen wanneer dit nodig is.

Sociale media
Sociale media is een verzamelbegrip voor de hedendaagse online platforms. Ze kunnen een bijdrage leveren aan een positief imago van Onderwijsstichting MOVARE en onze scholen. Andersom kunnen ze ook het imago schaden.

MOVARE vindt het noodzakelijk dat haar medewerkers, leerlingen, ouders/verzorgers en andere betrokkenen verantwoord omgaan met sociale media. Daarom hebben we het protocol sociale media MOVARE opgesteld. Hierin staan richtlijnen voor het gebruik van sociale media voor iedereen die bij MOVARE betrokken is, of zich daarbij betrokken voelt.

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details