Grensoverschrijdend gedrag

De maatschappij krijgt steeds meer te maken met vormen van grensoverschrijdend gedrag. Ook binnen het onderwijs wordt grensoverschrijdend gedrag door kinderen, ouders of medewerkers gesignaleerd. Hoe zijn aan vormen van ongewenst gedrag grenzen te stellen? Enerzijds door afspraken te maken en gedragsregels op te stellen. Anderzijds door elkaar aan te spreken of melding te doen bij leidinggevende of vertrouwenspersoon wanneer grensoverschrijdend gedrag geconstateerd wordt.  

Protocol 
Gestreefd wordt naar een cultuur waarin het normaal is zowel positieve als negatieve feedback te geven. In het Protocol grensoverschrijdend gedrag staat beschreven welke afspraken er binnen onderwijsstichting MOVARE en diens scholen zijn gemaakt en hoe gehandeld moet worden als grensoverschrijdend gedrag wordt vastgesteld. 

Medewerkers/stagiaires: externe vertrouwenspersoon grensoverschrijdend gedrag

Voor medewerkers en stagiaires van MOVARE is de externe vertrouwenspersoon grensoverschrijdend gedrag mevrouw Malon Gerardts, vertrouwenspersoon en bedrijfsmaatschappelijk werker. Zij is werkzaam bij HumanCapitalCare (HCC) en is te bereiken via: m.gerardts@humancapitalcare.nl of via telefoonnummer 06-22962042.

Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag van 9:00-17:00 uur. Op dagen dat zij niet aanwezig is kunt u het centrale nummer bellen: 0492-530860, u wordt dan doorgeschakeld naar een collega die u verder kan helpen.

Leerlingen: vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs

Indien er grensoverschrijdend gedrag wordt vermoed bij een kind (minderjarigen) wordt er geadviseerd om de vertrouwensinspecteurs te benaderen. De vertrouwensinspecteurs zijn alle werkdagen tijdens kantooruren (08.00-17.00 uur) bereikbaar op het nummer: 0900 111 3 11. Klik hier voor meer informatie.

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details