Leerlingen van bs. De Meridiaan helpen mee aan Langste Haag van Limburg

22 november 2023


Jong geleerd is oud gedaan. Daarom starten ruim 100 leerlingen van basisschool De Meridiaan op vrijdag 24 november met de aanleg van de Langste haag van Limburg. Samen met Het Limburgs Landschap en Heuvel Angus planten ze vrijdag een meidoorn- en hondsroos-haag. De kinderen maken een mooie start waarna andere vrijwilligers op zaterdag 25 november de klus afmaken. Door hoog in het stroomgebied (struweel)hagen te planten dragen we bij aan het vertragen van de waterdruppel naar de Geul en de Gulp. De natuur is namelijk onze bondgenoot bij het voorkomen van wateroverlast in het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Jeugd heeft de toekomst
Het initiatief om schooljeugd hierbij te betrekken komt van Bjorn Kleijnen, eigenaar van Heuvel Angus, zelf; zijn eigen kinderen doen zelfs mee aan deze plantactie. Stichting het Limburgs Landschap en CNME Maastricht en regio sloten zich aan bij deze plantactie en ondersteunen met de organisatie en, zeker zo belangrijk, de educatie. Zo worden alle kinderen voorbereid met een les over het nut van aanplanten van bomen en struiken.

Natuurkrachtmaand
Het Geul- en Gulpdal staan in november in het teken van Natuurkracht. Iedereen kan meedoen met één of meerdere activiteiten en zo de kracht van natuurlijke oplossingen ervaren. Samen met de natuur kunnen we ons mooie Zuid-Limburgse landschap beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatuitdagingen, zoals stortregens en droogteperiodes.

Meer nieuws

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details