Achtergrond header

Onderwijskwaliteit

Individuele scholen

Voor informatie over de onderwijskwaliteit van individuele scholen kunt u terecht op Scholen op de kaart

Op deze site vindt u veelzijdige informatie over basisscholen en middelbare scholen en kunt u scholen vergelijken. Of u nou op het punt staat om een goede en geschikte school te kiezen, of als professional benieuwd bent hoe het staat met de kwaliteit van de scholen in uw omgeving, voor iedereen biedt deze site interessante informatie over onderwijs en resultaten. Het meest complete beeld van scholen in uw buurt.

Op Scholen op de kaart presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens afkomstig van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs, én door zelf unieke informatie toe te voegen. Bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden.
 

Schoolbestuur

Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de onderwijsinspectie ieder schoolbestuur in Nederland. In het najaar van 2017 is een vierjaarlijks onderzoek uitgevoerd bij het bestuur van MOVARE. Er is onderzocht of het bestuur op zijn scholen zorgt voor onderwijs van voldoende kwaliteit en of het financieel in staat is om ook in de toekomst goed onderwijs te blijven verzorgen.

Het rapport kunt u hier lezen; er is ook een naar aanleiding van het rapport door MOVARE gemaakte nieuwsbrief.


Visie op onderwijskwaliteit

Hoge kwaliteit is een continu streven van MOVARE. In deze notitie beschrijft MOVARE haar visie op onderwijskwaliteit. 

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op