Drakenvallei spel leert leerlingen spelenderwijs meer over gezond eten

21 november 2023


Is rabarber nou een groente of fruit? Leerlingen van MOVARE weten het dankzij De Drakenvallei, een nieuwe educatieve interventie in de vorm van een levensgroot spel. Hierbij zijn leerlingen zelf de pion en biedt het spel leerkrachten en pedagogische medewerkers een laagdrempelige tool om op eenvoudige wijze spelend leren direct toe te passen in de praktijk. De Drakenvallei zet in op gezondheidseducatie en past dus goed in de strategische ambities van MOVARE, waar gezondheid duidelijk terugkomt in het strategisch beleid als 1 van de hoofddoelen. Het leert kinderen op een interactieve manier van alles over de herkomst van groenten en fruit, nieuwe smaken, recepten en stimuleert hen om bewuste keuzes te maken. Daarbij komen diverse creatieve verwerkingsvormen aan bod die de educatie en kennis nog meer verinnerlijken.

Drakenvallei op MOVARE-scholen

Bij basisschool De Vlieger in Hoensbroek waren met de Drakenvallei al resultaten zichtbaar in de groepsoverstijgende combinaties van klassen. Nu wordt de Drakenvallei uitgevoerd bij basisschool Steltloper in Kerkrade, waar de nadruk ligt op het integreren van het spel in de dagelijkse lessen. Bij BSO De Schatgraver in Landgraaf wordt de Drakenvallei uitgevoerd door de pedagogische medewerkers in de tussenschoolse tijd.

Onlangs is het spel officieel overhandigd aan de kwartiermakers van de Gezonde Basisschool van de Toekomst in Limburg, Marc Hendriks en Andrew Simons.

Meer nieuws

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details