Basisschool Meander ontvangt Predicaat Excellent van onderwijsinspectie

20 juni 2023

Op 15 juni heeft basisschool Meander uit Brunssum de Waardering ’Excellent’ gekregen van de onderwijsinspectie. Een geweldige prestatie!  Maandag 19 juni werd het predicaat officieel uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het schoolplein. Hierbij waren alle leerlingen, ouders/verzorgers, het College van Bestuur, collega’s van het MOVARE-bureau, de burgemeester, de onderwijswethouder en de onderwijsambtenaar van de gemeente Brunssum bij aanwezig. 

Mariet Thalens, lid jury excellente scholen was speciaal voor deze gelegenheid naar het Zuiden afgereisd. Naast een korte toespraak van het jurylid, werden er ook mooie en lovende woorden gesproken door Wilma van der Rijt, burgemeester gemeente Brunssum, Vérénice Hermans, wethouder onderwijs, onze eigen bestuursvoorzitter Kiki Huijnen en schooldirecteur Martijn Somberg. In de verschillende toespraken werd er dank uitgesproken naar directie en team, de ouders/verzorgers, leerlingen, College van Bestuur, het serviceteam van het MOVARE-bureau en de gemeente Brunssum.  Collega Marina Schmits (locatieleider) leidde als ceremoniemeester het feestelijke moment in goede banen. 

Predicaat Excellente School
Het predicaat Excellente School is voor scholen met bijzondere kwaliteit die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. Het predicaat is hiermee een erkenning voor buitengewone kwaliteit van de school, slechts een handjevol scholen mag dit jaarlijks ontvangen. Daarom is directeur Martijn Somberg en zijn team met recht supertrots hierop. “Wij zijn als team ontzettend blij met dit fantastische resultaat, dat behaald is door samen hard te werken en te weten dat alle inspanningen een goed resultaat als gevolg hebben.” Basisschool Meander heeft de afgelopen jaren een krachtige schoolontwikkeling doorgemaakt en is gegroeid naar een school met een regiofunctie. Somberg geeft aan dat Meander goed zichtbaar is geworden binnen Brunssum en zelfs in omliggende gemeenten. “Ouders kiezen bewust voor het onderwijsconcept, waarin naast de reguliere groepen de start- en schakelklassen hun meerwaarde iedere dag weer bewijzen. Het lukt ons goed om in te spelen op de onderwijsbehoeften van de leerlingen én onderwijskwaliteit van hoog niveau te realiseren!” 

Investeren in ontwikkeling en in de omgeving  

Het is de eerste school van MOVARE die het predicaat Excellent in ontvangst mag nemen. Kiki Huijnen, voorzitter College van Bestuur, sprak haar waardering uit voor deze prestatie van de Brunssumse basisschool. “Het predicaat laat zien dat de school de laatste jaren een succesvolle nieuwe weg heeft bewandeld, het is een bekroning op hun harde werk. Wij blijven als MOVARE op zoek naar mogelijkheden om het welbevinden en het leren van de kinderen te bevorderen. Wij investeren in de eigen (school)ontwikkeling, de relatie met ouders en de omgeving van de kinderen waarbij we de onderwijskwaliteit en kansengelijkheid vergroten. In deze school kunnen we met recht zeggen: de kinderen zijn veilig, leren genoeg en krijgen goed les!”

Meer nieuws

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details