MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 21 schooljaar 2023-2024


Belangrijke data


In het onderstaande overzicht vind je de data van events en onderwijscafés, die dit schooljaar plaatsvinden. Het schema wordt steeds geactualiseerd.

 DatumBijeenkomst – onderwerp Tijdstip & Locatie                        
 7 februari 2024 Informatiebijeenkomst over subsidieregeling begaafde leerlingen po-vo 2023-2025


 Van 15.00 uur tot 16.00 uur in het MOVARE-huis
 21 februari 2024 MOVARE Loopbaanevent 2024 Van 14.00 uur tot 16.30 uur in het MOVARE-huis

Zie ook de update over het Loopbaanevent in deze nieuwsbrief!
 28 februari 2024 Workshop ‘Gelijke Onderwijskansen’
mét Partnering4change!

Zie ook de reminder in deze nieuwsbrief!

 Van 14.00 uur tot 16.30 uur in het MOVARE-huis
 29 februari 2024Mini-symposium ‘Gelijke onderwijskansen en inclusiviteit in de praktijk’

 Van 13.00 uur tot 16.00 uur in het MOVARE-huis


 20 maart 2024 Onderwijscafé – bijeenkomst 4
Thema: Burgerschap

Zie ook het nieuwsbericht in deze nieuwsbrief!
 14.00 uur tot 17.00 uur in het MOVARE-huis
 17 april 2024 Onderwijscafé – bijeenkomst 5
Thema: Onderwijskansen en gezondheid (thema strategisch beleidsplan).
 ’s Middags in het MOVARE-huis
 29 mei 2024 Onderwijscafé – bijeenkomst 6
Onderwerp/thema volgt!
 ’s Middags in het MOVARE-huis


MOVARE-huis tijdens carnavalsvakantie gesloten


Tijdens de carnavalsvakantie genieten ook de medewerkers van het MOVARE-bureau van een week verlof. Het MOVARE-huis is dan ook van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari 2024 gesloten. Maandag 19 februari staan wij graag weer voor jullie klaar.

Een fijne en gezellige carnavalsvakantie gewenst!

UITNODIGING: Thema-avond GMR op donderdagavond 4 april


Voor schooldirecteuren en MR-en

Graag nodigt de GMR je uit voor de tweede GMR thema-avond van dit schooljaar, die plaatsvindt op donderdag 4 april 2024 in het MOVARE-huis. In deze uitnodiging lees je wat er die avond op het programma staat, wat de kosten zijn en hoe je je kunt aanmelden. De GMR kijkt ernaar uit om je tijdens de thema-avond te mogen verwelkomen en samen aan de slag te gaan!

Verkiezingen GMR 2024 – zes vacatures voor ouders / medewerkers

Graag informeren wij je hierbij over de verkiezingen van de GMR. Er zijn in totaal zes vacatures bij de GMR. Het gaat om drie vacatures voor ouders en drie vacatures voor medewerkers.

De planning voor de verkiezingen ziet er als volgt uit:

1 februari 2024Start termijn kandidaatstelling
5 maart 2024Sluiting kandidaatstelling
14 maart 2024Start verkiezingen
28 maart 2024Sluiting verkiezingen
29 maart 2024Voorlopige uitslag en start bezwaartermijn (1 week)
5 april 2024Nieuwe GMR-leden per 1 augustus definitief


Aanmelden van kandidaten
Kandidaatstelling is alleen mogelijk na instemming van de MR (zie artikel 5.2 van het verkiezingsreglement). Het is aan de MR om te beslissen welke ouder en/of welk personeelslid zij wil voordragen. Een kandidaat kan zich aanmelden als ‘kandidaat’ door dit voordrachtformulier in te vullen, het vervolgens door de voorzitter en de secretaris van de MR te laten ondertekenen en daarna per mail naar de GMR te sturen via GMR@movare.nl
Heb je als medewerker interesse om je als kandidaat aan te melden? Kijk dan zeker ook eens naar deze informatiebrochure voor personeelsgeleding GMR.

Informeren ouders/verzorgers
De ouders/verzorgers van de kinderen van alle MOVARE-scholen worden via het ouderportaal (Isy/Parro) geïnformeerd over de GMR-verkiezingen. De schooldirecteur zal hierover een bericht op het ouderportaal plaatsen. Naast een stukje algemene informatie doet de GMR een oproep aan de ouders/verzorgers om zich bij de MR te melden als zij interesse hebben om deel te nemen aan de GMR.

Meer informatie/ vragen
Verdere informatie over de verkiezingen en de manier van stemmen uitbrengen, volgt op het moment dat alle kandidaten kenbaar worden gemaakt en de verkiezingstermijn van start gaat. Mochten er op dit moment vragen zijn, neem dan gerust contact op met de GMR via GMR@movare.nl.

Phishing mail vanuit MOVARE gestuurd 


We hebben 12 januari bewust een phishing mail gestuurd vanuit MOVARE. Dit doen we om te kijken of iedereen in onze organisatie phishing herkent. In deze mails proberen criminelen je naar een valse website lokken om gegevens te stelen. Cyber security staat hoog op onze agenda en daarom proberen we het openen van phishing mails te voorkomen. Bekend is de hack bij de universiteit in Maastricht, die begon met een phishing mail. Ook andere onderwijsbesturen hebben hier inmiddels mee te maken gehad. De bescherming van systemen en gegevens in onze organisatie is belangrijk.  

Hoe scoorde MOVARE bij deze phishing test?
Van de 1185 medewerkers die deze phishing mail ontvingen, hebben er 28 op de link geklikt en 66 hebben zelfs hun gegevens ingevuld. Het merendeel van de collega’s dat op de phishing mail reageerde, had de online training om phishing te herkennen niet gevolgd. Zij zijn inmiddels benaderd om deze training alsnog te volgen. Als jij deze training ook nog niet gevolgd hebt, vragen we je om dit alsnog te doen. Zo herken je phishing in de toekomst beter. Je vindt deze training bij Mijn Insite onderaan onder AVG training.  

Meld phishing altijd 
Phishing mails worden steeds minder makkelijk te herkennen. Mocht het in de toekomst gebeuren dat je toch op een phishing mail hebt geklikt dan vragen we je om dat gelijk te melden bij ICT.

Alvast bedankt voor je medewerking. Mocht je hierover vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Muriël Giesen (06-14579204  of muriel.giesen@movare.nl). 


UPDATE: MOVARE Loopbaanevent 2024


Op woensdag 21 februari 2024 vindt van 14:00 uur tot 16:30 uur het MOVARE Loopbaanevent 2024 plaats in het MOVARE-huis. Staat deze datum al in jouw agenda?

Het MOVARE Loopbaanevent biedt jou de mogelijkheid om jouw loopbaanontwikkeling verder vorm te geven! Een kans om kennis te maken met andere scholen, een kijkje in een andere keuken te nemen, maar ook om jezelf te laten zien. In de eerste plaats is het een netwerkbijeenkomst voor zowel schooldirecteuren als medewerkers.

Van 14.00 uur tot 16.30 uur is er voor jou de mogelijkheid om de volgende stands te bezoeken:

1. Scholen die zich presenteren
2. Startersbeleid
3. MOVARE-shop
4. MOVARE-huisacademie
5. Vacatures
6. Koffie drinken met P&O (heb je loopbaanvragen of wil je je CV laten checken, drink dan een kop koffie met P&O).

Tips

Vacatures/ solliciteren
Vanaf 12 februari staan alle vacatures in InSite.  Van 12 februari t/m 3 maart mogen alle medewerkers met een MOVARE contract, inclusief de LIO’S, solliciteren op de vacatures.

Heb je een vraag? 
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met jouw directeur of met de Adviseur P&O van jouw school. Heb je vragen over het loopbaanevent dan kun je contact opnemen met Ivana Erens (ivana.erens@movare.nl) of Ineke Moonen (ineke.moonen@movare.nl).  

Wij hopen je tijdens het MOVARE Loopbaanevent 2024 te mogen begroeten!


REMINDER: Workshop ‘Gelijke onderwijskansen’


Op woensdag 28 februari a.s. organiseert MOVARE de workshop ‘Gelijke onderwijskansen’. De workshop vindt plaats in het MOVARE-huis en duurt van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Bij MOVARE realiseren we gelijke onderwijskansen door:
1. Samenwerking in clusters;
2. Ontwikkelen van leerpotentieel.

“Maar hoe doen we dit dan?”, “Waar is het zichtbaar?”, “Hebben we goede voorbeelden?”, “Wat kan ik morgen uitproberen in mijn groep?”…

Lars Goertzen, Jacqueline Ruiters, Partnering4change en Hogeschool Zuyd gaan proberen om antwoorden of denkrichtingen voor gelijke onderwijskansen aan te reiken. Uniek is dat Partnering for Change tijdens de workshop vertegenwoordigd wordt door het team uit Nederland (Zuyd Hogeschool) én het team uit Zweden. Vanwege het uitwisselingsbezoek dat onze Zweedse collega’s aan Nederland brengen, kunnen bevindingen en inzichten van beide landen gedeeld gaan worden met het werkveld.

Interesse? Meld je aan!
Wil jij deelnemen aan de workshop? Meld je dan aan bij Lars Goertzen: lars.goertzen@movare.nl.


REMINDER: Meld je aan voor het Onderwijscafé Burgerschap!

Zoals je eerder in de nieuwsbrief hebt kunnen lezen, vindt op 20 maart 2024 van 14.00 uur tot 17.00 uur  ons onderwijscafé ‘Burgerschap’ plaats. Locatie is het MOVARE-huis. Vanuit onze pedagogische opdracht willen we dat kinderen als betrokken jongvolwassenen de school verlaten, die weten wat ze in hun mars hebben en begrijpen hoe ze door de Nederlandse maatschappij moeten navigeren. Om dit te bereiken, is onze rol als onderwijsprofessional van cruciaal belang! Daarom is het nodig om te weten waar we het over hebben als we over burgerschap  en burgerschapsonderwijs spreken, welke impact burgerschapsonderwijs in de praktijk heeft en wat onze opdracht precies is en wat jij kunt doen vanuit jouw rol als professional om hieraan bij te dragen.

KLIK HIER voor het programma en de link om je aan te melden. We zien je heel graag op 20 maart in het MOVARE-huis!

Startbijeenkomst & nascholing aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling en Huiselijk Geweld


Op woensdag 24 januari jl. vond de startbijeenkomst plaats met Wilde Kastanje (training en opleiding) voor alle aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling en Huiselijk Geweld van de MOVARE en Innovo scholen. De startbijeenkomst is goed ontvangen. Er is kennisgemaakt met de IK-JIJ-WIJ methodiek. Op 15 mei wordt deze startbijeenkomst herhaald voor mensen die niet aanwezig konden zijn bij de eerste bijeenkomst.

Naar aanleiding van een enquête onder alle aandachtsfunctionarissen zijn MOVARE, Innovo en de gemeenten in Parkstad in overleg gegaan over de kwaliteit van de jaarlijkse nascholing voor de aandachtsfunctionarissen. Er is besloten om de nascholing niet meer door het LVAK te laten verzorgen, maar door Wilde Kastanje .

Vanaf volgend jaar zal de nascholing uit twee dagdelen bestaan, die niet op dezelfde dag gevolgd hoeven te worden.


Sjoeëlprins Finn I

In een sfeervolle en gezellige stemming werd 12 januari jl. op basisschool St. Ursula Sjoeëlprins Finn I geproclameerd. Uiteraard was ook Stjadsprins Boris I met zijn gevolg aanwezig. Zowel voor Boris als ook voor de St. Ursula bijzonder, omdat Boris een oud-leerling is van de school. 


Finn I gaat er samen met zijn president Raf, zijn pages Merel en Romy en hofnar Evan een fantastisch carnavalsseizoen van maken met als hoogtepunt de kinderoptocht op zaterdag 10 februari.  Kirchroa Alaaf, Basisschool St. Ursula Alaaf, Prins Finn I Alaaf!

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details