MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 15 schooljaar 2023-2024


Belangrijke data


In het onderstaande overzicht vind je de data van events en onderwijscafés, die dit schooljaar plaatsvinden. Het schema wordt de komende tijd verder aangevuld.

 Datum Tijdstip & Locatie                         Bijeenkomst – onderwerp (Gast)spreker(s)/ trainer(s)
15 december 2023Van 15.30 uur tot 16.00 uur. Inputsessie Professionaliseringsbeleid MOVARE 2023-2027.   Martijn Somberg stopt als directeur van SBO De Boemerang en bs. Meander


Gisteren, maandag 11 december, heeft Martijn Somberg na afstemming met het College van Bestuur aan beide schoolteams laten weten om persoonlijke redenen te hebben besloten per direct te stoppen als directeur van SBO De Boemerang en bs. Meander in Brunssum.

Voorlopig zal Stephanie van der Veeken, die reeds deel uitmaakt van de directie van SBO De Boemerang en de directie van Meander, de directeur zijn van beide scholen.

Het CvB dankt Martijn voor zijn tomeloze inzet voor en betrokkenheid bij SBO De Boemerang en bs. Meander en gaat de komende periode met hem in overleg over zijn verdere toekomst.


Frequent verzuimgesprekken 

Wanneer een medewerker drie keer in een periode van twaalf maanden verzuimt, wordt er gesproken van frequent verzuim. Volgens een onderzoek heeft frequent verzuim vaak een onderliggende reden. Wanneer deze reden niet wordt aangepakt, kan dit leiden tot langdurig verzuim. Jouw leidinggevende nodigt je uit voor een frequent verzuimgesprek als je drie keer binnen twaalf maanden verzuimd hebt. Dit beleid is vastgelegd in het aanwezigheidsbeleid van MOVARE. Sinds kort worden directeuren actief benaderd naar aanleiding van de derde verzuimmelding in 12 maanden middels een melding in InSite.  

Het frequent verzuim gesprek heeft een positieve insteek; het vindt plaats vanuit betrokkenheid en medeleven met de medewerker. Het gesprek wordt gevoerd om erachter te komen of er onderliggende problemen zijn en hoe we deze samen kunnen oplossen. En als dat niet mogelijk is, hoe we je dan kunnen ondersteunen.  

Dus mocht je ooit voor een frequent verzuimgesprek worden uitgenodigd, schrik dan niet, maar weet dat dit vanuit betrokkenheid met jou als medewerker plaatsvindt.


Collectiviteitsverzekering VGZ


Twee weken geleden informeerden wij jou via de nieuwsbrief over de collectieve zorgverzekering van VGZ. Je kunt dit bericht HIER nog eens lezen.

Zoals je in het bericht kon lezen, kun je naast VGZ Werkt ook kiezen voor VGZbewuzt. Bij deze verzekering kun je ook profiteren van de voordelen van de collectiviteit. Ben jij verzekerd bij VGZbewuzt of wil je overstappen naar deze verzekering? Dan kun je binnen deze verzekering  gebruik maken van 10% korting op aanvullende bundels.

Ga naar www.vgz.nl/movare en bekijk op jouw gemak welke zorgverzekering nu bij jou past.


REMINDER: Declaraties boekjaar 2023 via InSite


Declaraties die in het boekjaar 2023  verwerkt moeten worden, moeten uiterlijk op 31 december 2023 ingestuurd zijn en op 9 januari 2024 geaccordeerd zijn. Declaraties die na 31 december 2023 worden ingestuurd, worden altijd verwerkt in het boekjaar 2024. Alle declaraties die voor 31 december 2023 ingestuurd zijn en niet op 9 januari 2024 geaccordeerd zijn, worden niet uitbetaald en zullen opnieuw ingestuurd moeten worden.

 

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details