MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 11 schooljaar 2023-2024


Belangrijke data

In het onderstaande overzicht vind je de data van events en onderwijscafés, die dit schooljaar plaatsvinden. Het schema wordt de komende tijd verder aangevuld.

 Datum Tijdstip & Locatie                         Bijeenkomst – onderwerp (Gast)spreker(s)/ trainer(s)
 
15 november 2023    

Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie: MOVARE-huis in Landgraaf.
       
 
Onderwijscafé ‘Dynamische schooldag en bewegend leren’.


     
 De heer Wim van Gelder        
 22 november 2023Van 14.00 uur tot 15.00 uur.

Online sessie via Teams.
 Inputsessie strategisch personeelsplan MOVARE 2023-2027.


 
15 december 2023Van 15.30 uur tot 16.00 uur. Inputsessie Professionaliseringsbeleid MOVARE 2023-2027.  Zie ook het nieuwsbericht in deze nieuwsbrief.  


NIEUW: de MOVARE Jubilarissen Lunch – eerste editie was een succes!


Aan het begin van dit schooljaar is het idee ontstaan om de eerste editie van de MOVARE Jubilarissen Lunch te organiseren. Tijdens deze lunch wordt een groepje jubilarissen extra in het zonnetje gezet met onder andere een persoonlijk woordje van het College van Bestuur. Op deze manier wil MOVARE tijdens dit samenzijn in het MOVARE-huis persoonlijk haar waardering uitspreken voor de mijlpaal die de jubilerende collega viert.

De eerste MOVARE Jubilarissen Lunch vond vorige week woensdag plaats. Hiervoor zijn de jubilarissen van juli tot en met november 2023 door ons uitgenodigd. De eerste editie was wat ons betreft geslaagd! Er was een proost met alcoholvrije prosecco, een speech en allemaal lekkere hapjes. En daarbij een uitgelezen moment om eens (bij) te kletsen met collega’s.

De MOVARE Jubilarissen lunch wordt twee keer per schooljaar georganiseerd voor MOVARE-collega’s die dan hun 25-jarig of 40-jarig dienstjubileum en/of 25-jarig of 40-jarig bestuursjubileum vieren. Deze jubilea worden ook als zodanig genoemd in de MOVARE-attentieregeling. We hopen dat een mooie traditie is gestart en kijken ernaar uit om onze jubilarissen in de toekomst in het MOVARE-huis te verwelkomen!


Inputsessie Professionaliseringsbeleid MOVARE 2023-2027

Als vervolg op de online inputsessie over het thema “Medewerkers” in het Strategisch Beleidsplan 2023-2027,organiseren wij een verdiepingssessie om uitvoering te geven aan professionalisering van medewerkers. Wil jij met ons meedenken over professionalisering van medewerkers? We nemen jou dan tijdens een online Teams-sessie mee in de ontwikkeling van de MOVARE-visie op professionalisering. En horen graag wat je daarvan vindt! De Teams-sessie vindt plaats op 15 december 2023, van 15.30 uur – 16.30 uur. Samen bespreken we hoe MOVARE medewerkers faciliteert en verder uitvoering kan geven aan professionalisering, zodat medewerkers duurzaam inzetbaar en wendbaar blijven tijdens hun loopbaan. Het doel van deze bijeenkomst is enerzijds het ophalen van input om deze doelen te realiseren en anderzijds feedback op te halen op de conceptversie van het professionaliseringsbeleid.

Aanmelden/ vragen
Heb je interesse om deel te nemen aan deze sessie? Meld je dan snel aan! Dit kan tot 5 december a.s. bij Sabine Habets, e-mail: sabine.habets@movare.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Nicole Strolenberg, e-mail: nicole.strolenberg@movare.nl


Waarneming schooldirecteur Steltloper


Frank van Erve, schooldirecteur Steltloper, is voor enkele weken afwezig als gevolg van ziekte. Hij wordt vanaf deze week waargenomen door Sander Hawinkels, directeur OBS De Schatkist, en Leander Versleijen, directeur basisschool De Schakel.


REMINDER: invullen vragenlijst verdiepende pulsemeting MTO

Op 30-10-2023 is de verdiepende pulsemeting MTO van start gegaan. Die dag heb je (via Effectory) een mail ontvangen met de uitnodiging om jouw feedback en ideeën met ons te delen. Het betreft een verdiepende pulsemeting ten aanzien van de thema’s werkdruk en grensoverschrijdend gedrag, met als doel te onderzoeken wat de oorzaken zijn en welke interventies kunnen bijdragen aan de verbetering van deze thema’s. Het invullen van de vragenlijst kost slechts 5 tot 10 minuten van je tijd. Je hebt nog de tijd om dit te doen tot zondag 19 november a.s.

Deel jouw mening!
Met hulp van jouw mening kunnen we samen zorgen voor een (nog) fijnere werkomgeving binnen MOVARE.
Belangrijk om deze redenen:


Vragen?
Voor vragen kun je terecht bij jouw schooldirecteur/ leidinggevende. Of neem contact op met Danny Krijgsman (danny.krijgsman@movare.nl) óf de helpdesk van Effectory via support.effectory.com.


TIP:  Masterclass Hoge verwachtingen: Onderzoek, beleid en praktijk


Op 24 januari 2024 organiseert Academica de masterclass ‘Hoge verwachtingen: Onderzoek, beleid en praktijk’. Deze masterclass over het thema hoge verwachtingen en leerpotentieel is onder leiding van Professor Christine Rubie Davies, dé expert op dit gebied.  

De masterclass vindt online plaats en is kosteloos. Via deze link vind je meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven. Let op: de masterclass wordt in het Engels gegeven.

Praktijkverhaal Inclusief Onderwijs


Graag delen wij dit artikel over Inclusief Onderwijs -van BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning- met jou. Hierin komt ook onze bestuursvoorzitter Kiki Huijnen aan het woord. Je kunt het artikel HIER lezen.

Kom je werken bij MOVARE? Werken bij
We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures. Vacatures

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details