Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 4 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende online bijeenkomst om je aan te melden!

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
 29-9-2021  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Groepsvorming met ‘De Gouden Weken 2.0
 Boaz Bijleveld

 6-10-2021 

 14.00 uur tot 16.00 uur

 Onboarding medewerkers via Wiertz

 
 
 13-10-2021   11.00 uur tot 13.00 uur  Event Pensionado's: Rondleiding nieuw MOVARE-kantoor en informele lunch

 

 17-11-2021  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Technieken voor  Begrijpend lezen

 

 26-01-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Verbetercultuur en schoolontwikkeling
 
 30-03-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Metacognitie/Executieve functies
 
  25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 
 


Reserveren van ruimten in MOVARE-huis tot 22 oktober nog niet mogelijk


Het is tot 22 oktober aanstaande nog niet mogelijk om ruimten in het MOVARE-huis te reserveren voor bijeenkomsten. De reden hiervan is dat de ICT-aansluitingen nog niet gereed zijn en dat de facilitaire ondersteuning voor dergelijke bijeenkomsten nog niet rond is.
 

Even voorstellen: Kevin HaenenMijn naam is Kevin Haenen, ik ben 43 jaar en getrouwd met Renée. Wij wonen in het Kerkraadse Eygelshoven en hebben 3 kinderen: Raf (8 jaar), Noud (7 jaar) en Beau (5 jaar). Noud en Beau gaan naar de Vrije school Helianthus in Heerlen, waar mijn vrouw les geeft, en Raf geniet zijn onderwijs op de MOVARE-school SO/VSO St. Jan Baptist. In mijn vrije tijd trap ik nog een balletje bij VV Schaesberg en speel ik wekelijks zaalcompetitie.

Nadat ik de HTS Bouwkunde in Heerlen heb afgerond, ben ik gaan werken bij DMV Architecten uit Kerkrade. Een bureau dat veel scholen heeft mogen ontwerpen waaronder diverse MOVARE-scholen. Zo heb ik zelf nog getekend aan de basisscholen An de Voeëgelsjtang en ’t Valder. Na 18 jaar als projectleider en directievoerder werkzaam te zijn geweest, heb ik anderhalf jaar geleden besloten om mijn eigen bouwmanagementbureau te starten. Ik kreeg de kans om 3 dagen in de week 2 jaar lang als projectcoördinator te werken aan de bouw van het sportcomplex VIE te Kerkrade (zwembaden, sporthal en parkeergarage), waardoor ik de sprong in het diepe durfde te wagen. Inmiddels heb ik diverse projecten afgerond bij architectenbureaus, bouwmanagementbureaus en zorginstellingen.

Sinds september ondersteun ik voor een half jaar (parttime) de afdeling Facility Management van het MOVARE-bureau, via HEVO Interim. Ik mag MOVARE vertegenwoordigen bij diverse bouwprojecten en ga mij bezighouden met het onderhoud van de scholen. Gezien mijn achtergrond als onderwijsgebouwen-kenner voel ik mij daarbij als een vis in het water. Ik zie er dan ook met vertrouwen naar uit om een meerwaarde voor MOVARE te zijn. Aan de slag!

Contactpersoon: Kevin Haenen, e-mail: kevin.haenen@movare.nl


Hardloopteam MOVARE in actie tijdens de Viva la Vida Run KerkradeZondag 26 september vond de Viva la Vida Run Kerkrade 2021 plaats, een businessrun van 6 kilometer. Het hardloopteam van MOVARE was met 8 collega’s vertegenwoordigd tijdens dit sportieve evenement, dat werd georganiseerd door atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade e.o. Collega Vincent Vlake, werkzaam op bs. ’t Valder, zette een mooie prestatie neer met het behalen van de derde plaats bij de heren. Proficiat!

Dank aan de collega’s die deel namen aan de Viva la Vida Run. Tot een volgende keer!
 

MOVARE-voucher nog niet gedeclareerd? Het kan nog tot 1 oktober a.s.!


Een vriendelijke reminder voor de collega’s die de MOVARE-voucher nog niet hebben gedeclareerd: Je kunt deze nog declareren tot 1 oktober aanstaande! Op basis van de kassabon/factuur kun je maximaal 25 euro van jouw ontspanningsmomentje declareren. Op de MOVARE-voucher lees je hoe dit in zijn werk gaat. 


Scholingstraject Formatief handelen in het basisonderwijsWil je samen met collega’s leren, je onderwijs verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat formatief handelen (FH) onderdeel is van jouw dagelijkse lespraktijk? Het scholingstraject Formatief handelen in het basisonderwijs is bedoeld voor leerkrachten die willen werken aan hun kennis en vaardigheden in FH. Binnen het scholingstraject word je lid van een professionele leergemeenschap en neem je deel aan meerdere bijeenkomsten die gericht zijn op het implementeren van FH in jouw dagelijkse lespraktijk. Het scholingstraject start in februari 2022 en is in eerste instantie gericht op leerkrachten die werkzaam zijn in de bovenbouw.

Meer informatie/ aanmelden
Meer informatie over het scholingstraject vind je hier.
Heb je interesse? Meld je dan aan bij Lars Goertzen: lars.goertzen@movare.nl


Save the date: Digitale conferentie 'Toxische stress...kun jij het zien?’Op 17 november a.s. vindt de jaarlijkse conferentie van de Beweging Limburg tegen kindermishandeling plaats. Dit jaar gaat de conferentie over ‘Toxische stress…kun jij het zien? Samen sterk voor aanpakken en tegengaan van negatieve jeugdervaringen’. De digitale conferentie start om 14.00 uur en eindigt omstreeks 16.00 uur (digitale inloop vanaf 13.45 uur). Aanmelden kan via deze link.
 

MOVARE-shop: nieuwe productgroep FiscFree

Per 1 oktober a.s. wordt een nieuwe productgroep aan FiscFree toegevoegd, namelijk de Bijenkorf cadeau card. Een mooie uitbreiding van onze MOVARE-shop!
⇒ Nog geen gebruik gemaakt van de MOVARE-shop? Lees op intranet onder het menu-item ‘MOVARE-shop’ wat deze regeling inhoudt en hoe jij er als MOVARE-medewerker gebruik van kunt maken! Doe er je voordeel mee!