Achtergrond header

Nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 2 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende online bijeenkomst om je aan te melden!

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
 15-9-2021   14.00 uur tot 16.00 uur  Onboarding leerkrachten
 
  22-9-2021  14.00 uur tot 16.00 uur  
 Onboarding onderwijsassistenten in opleiding
 
 
 29-9-2021  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Groepsvorming met ‘De Gouden Weken 2.0
 Boaz Bijleveld

 6-10-2021 

 14.00 uur tot 16.00 uur

 Onboarding medewerkers via Wiertz

 
 
 13-10-2021   11.00 uur tot 13.00 uur  Event Pensionado's: Rondleiding nieuw MOVARE-kantoor en informele lunch

 

 17-11-2021  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Technieken voor  Begrijpend lezen

 

 26-01-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Verbetercultuur en schoolontwikkeling
 
 30-03-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Metacognitie/Executieve functies
 
  25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 


Mutatie directie OBS WereldwijsRick Roelofs, directeur OBS Wereldwijs, zal per 15 oktober a.s. onze organisatie verlaten i.v.m. het aanvaarden van een directeursfunctie elders. Wij danken Rick via deze weg alvast voor zijn inzet en collegialiteit in de afgelopen jaren en wensen hem veel succes en plezier in zijn nieuwe functie!
 

Werknemersbrochure MOVARE: “Als werken tijdelijk geen optie is”We hopen dat je hebt genoten van een heerlijke zomervakantie en voldoende uitgerust bentom dit schooljaar met veel energie en werkplezier te starten. Eén van de speerpunten van MOVARE is het welbevinden en de vitaliteit van jou als medewerker. Daar gaan wij dit jaar onze schouders onder zetten. Maar dat kunnen we niet alleen. We hebben hier de feedback van onze medewerkers bij nodig. Maar ook de tijdige signalen als het welbevinden en de vitaliteit onder druk komen te staan. Zonder te pretenderen dat wij alles kunnen ondervangen, voorkomen en oplossen, is het goed dat je weet wat we van elkaar mogen verwachten en welke “spelregels” we samen hanteren.

Daarom ontvang je deze werknemersbrochure, die een samenvatting is van het Aanwezigheidsbeleid van MOVARE. In de brochure lees je wat de “spelregels” zijn als werken tijdelijk geen optie is. Spelregels die vooral door wetgeving bepaald zijn.

Natuurlijk hopen we dat ziekte en arbeidsongeschiktheid jou bespaard blijven. Maar mocht hettoch op je pad komen, dan weet je in ieder geval wat we van elkaar mogen verwachten. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen? Stuur jouw vraag dan naar de personeelsadviseur met aandachtsgebied  ‘Vitaliteit & Welbevinden’. Een gezond, plezierig en succesvol schooljaar gewenst!

Contactpersoon: Marina de Man, e-mail: marina.deman@movare.nl
 

Dag van je Loopbaan 18 november 2021Denk jij wel eens na over jouw loopbaan? Over jouw groeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling, welke volgende stap je wil zetten? Dan is wellicht de Dag van je Loopbaan iets voor jou! Jouw loopbaan bevorderen, staat bij de Dag van je Loopbaan voorop. Werk aan je persoonlijke ontwikkeling, verbreed je interessegebied of maak kennis met een voor jou onbekende sector en vergroot je netwerk. Voor één dag een kijkje nemen bij een andere organisatie?

Meld je dan nu aan als deelnemer bij Sabine Habets, medewerker P&O  en via deze link rechtstreeks bij Dag van je Loopbaan. Let op: aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 24 september a.s.

De programmering voor de Dag van je Loopbaan 2021 zal zich net als vorig jaar aanpassen aan de gedragsregels van het RIVM. Wij houden jullie op de hoogte van de actuele mogelijkheden.

Contactpersoon: Sabine Habets, medewerker P&O, e-mailadres: sabine.habets@movare.nl
 

REMINDER: Meld je aan voor het Online Onderwijscafé ‘Gek op je groep tijdens de Gouden Weken!’

Thema: Onderwijscafé, Pedagogisch handelen, Veiligheid, SchoolklimaatWoensdagmiddag 29 september a.s. vindt het eerste onderwijscafé van het nieuwe schooljaar plaats: ‘Gek op je groep tijdens de Gouden Weken!’ Met de interactie tussen jou als leerkracht en je groep, heb je goud in de handen en werk je actief aan een goede sfeer in de groep. Dhr. Boaz Bijleveld, auteur van ‘Gouden Weken 2.0’ en GZ-psycholoog, laat zien hoe dit werkt, waarom het werkt en dát het werkt om extra tijd te investeren in groepsvorming in plaats van achteraf te ‘repareren’ (want dat komt altijd ongelegen en vraagt dubbel zoveel energie).

Meld je nu aan en ontvang 1 van de vijf boeken ‘De Gouden Weken 2.0’
Inmiddels hebben meer dan 50 MOVARE-medewerkers zich aangemeld voor het onderwijscafé. Iedere vijfde deelnemer ontvangt een exemplaar van het boek ‘De Gouden Weken 2.0’. Een gesigneerd exemplaar zal voor iedereen in te zien zijn in de bibliotheek van  het MOVARE-huis aan het Jan de Witplein 10 in Landgraaf. Voel je vrij om het boek op locatie te komen inzien en/of te lezen.
Wil jij ook bij het onderwijscafé zijn? Meld je dan nu aan via deze link en maak daarmee in ieder geval kans op 1 van de 5 boeken!

Vragen over dit onderwijscafé kun je stellen aan Janine Deckers: janine.deckers@movare.nl


WorkshopsBaandomein

Ook dit schooljaar kun je weer deelnemen aan workshops die Baandomein organiseert. Hieronder vind je het aanbod. Het betreft zowel fysieke als online bijeenkomsten. Sommige workshops bestaan uit twee delen; als je deelneemt aan het eerste deel, moet je ook kunnen deelnemen aan het tweede deel. 

- 21 september 2021: Workshop Netwerken (twee delen, fysieke bijeenkomst)
- 28 september 2021: Maak je droom waar! (twee delen, fysieke bijeenkomst)
- 5 oktober 2021: Workshop 21e eeuwse vaardigheden – Denk en handel als De Kleine Prins (fysieke bijeenkomst)
- 7 oktober 2021: Workshop Personal Branding (online bijeenkomst)
- 14 oktober 2021: Begin je dag met aandacht (online bijeenkomst)
- 21 oktober 2021: Vitaliteit in jouw organisatie (online bijeenkomst)
- 27 oktober 2021: LinkedIn for beginners in english (online bijeenkomst)

Lerarenopleiding PXL-Education
De lerarenopleiding PXL-Education in België organiseert in oktober webinars en workshops die mogelijk interessant voor jou zijn.

- 6 oktober 2021: Laaggeletterdheid in Vlaanderen (fysieke bijeenkomst)
- 8 oktober 2021: Groeimindset stimuleren bij kleuters (online bijeenkomst
- 9 oktober 2021: Inspiratiedag STEM (fysieke bijeenkomst)
- 20 oktober 2021: Talig aan de slag met muzische impulsen (fysieke bijeenkomst)


Doe jij mee met de Viva la Vida Run Kerkrade 2021?Op zondag 26 september a.s. vindt om 14.15 uur de Viva la Vida Run Kerkrade 2021 plaats, een businessrun van 6 kilometer. Wil jij graag hieraan meedoen met het MOVARE hardloopteam? Meld je dan aan voor vrijdag 17 september a.s., 12.00 uur, en mail de onderstaande gegevens naar secretariaat@movare.nl

  • Achternaam
  • Voornaam
  • M/V
  • Geboortedatum
  • Naam school

Beschik je nog niet over een MOVARE-hardloopshirt? Mail dan ook je maat door!

Nadere informatie
Meer informatie over de Viva la Vida Run vind je op www.achilles-top.nl en in deze flyer. Als je meedoet, ontvang je enkele dagen voor de businessrun een mail met de noodzakelijke informatie.

Contactpersoon: John Wevers, e-mail: john.wevers@movare.nl