Achtergrond header

Nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 1 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende online bijeenkomst om je aan te melden!

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
 15-9-2021   14.00 uur tot 16.00 uur  Onboarding leerkrachten
 
  22-9-2021  14.00 uur tot 16.00 uur  
 Onboarding onderwijsassistenten in opleiding
 
 
 29-9-2021  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Groepsvorming met ‘De Gouden Weken 2.0
 Boaz Bijleveld

 6-10-2021 

 14.00 uur tot 16.00 uur

 Onboarding medewerkers via Wiertz

 
 
 13-10-2021   11.00 uur tot 13.00 uur  Event Pensionado's: Rondleiding nieuw MOVARE-kantoor en informele lunch

 

 17-11-2021  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Technieken voor  Begrijpend lezen

 

 26-01-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Verbetercultuur en schoolontwikkeling
 
 30-03-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Metacognitie/Executieve functies
 
  25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 


 

Nieuwe voorzitter Onderwijsstichting MOVAREPer 1 augustus 2021 is Kiki Huijnen-Becks voorzitter van het College van Bestuur van onderwijsstichting MOVARE. Zij neemt het voorzitterschap over van Ryszard Kruszel. Een logische wissel, zo vinden ze beiden. Ryszard en Kiki hebben de afgelopen 5,5 jaar nauw samengewerkt als collegiaal bestuurders binnen MOVARE. Ryszard als voorzitter en Kiki als lid van het College. Per 1 augustus 2021 neemt Kiki de voorzittershamer over en blijft Ryszard lid.

Meer weten over de voorzitterswissel? Lees het in dit artikel op onze website. 
 

Jaarverslag 2020 – publieksvriendelijke versieWist je dat de publieksvriendelijke versie van het MOVARE jaarverslag online staat? Je kunt het geanimeerde jaarverslag hier bekijken. 

Samenvatting
Het jaar 2020 zal vooral de boeken in gaan als het jaar waarin ook schoolbesturen en diens scholen nadrukkelijk te maken hebben gehad met de gevolgen van COVID-19, het coronavirus. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze stichting.

Ondanks die gevolgen is MOVARE erin geslaagd positieve ontwikkelingen door te maken op het gebied van onder meer onderwijskwaliteit, strategisch personeelsbeleid en ICT-beheer. Ook is het Strategisch Beleidsplan 2019-2023 doorontwikkeld door het inrichten van kenniskringen. MOVARE is er ook in dit ‘coronajaar’ in geslaagd om baten en lasten goed in evenwicht te houden. De financiële positie mag als ‘gezond’ worden betiteld. Trots zijn wij om met zoveel betrokken collega’s binnen en buiten MOVARE te mogen samenwerken: van en met elkaar leren!

Lees hier meer.
 

Reminder: Meld je aan voor het Online Onderwijscafé ‘Gek op je groep tijdens de Gouden Weken!’Thema: Onderwijscafé, Pedagogisch handelen, Veiligheid, Schoolklimaat

Woensdagmiddag 29 september a.s. vindt het eerste onderwijscafé van het nieuwe schooljaar plaats: ‘Gek op je groep tijdens de Gouden Weken!’ Met de interactie tussen jou als leerkracht en je groep, heb je goud in de handen en werk je actief aan een goede sfeer in de groep. Dhr. Boaz Bijleveld, auteur van ‘Gouden Weken 2.0’ en GZ-psycholoog, laat zien hoe dit werkt, waarom het werkt en dát het werkt om extra tijd te investeren in groepsvorming in plaats van achteraf te ‘repareren’ (want dat komt altijd ongelegen en vraagt dubbel zoveel energie).

Meld je nu aan en ontvang 1 van de vijf boeken ‘De Gouden Weken 2.0’
Inmiddels hebben 50 MOVARE-medewerkers zich aangemeld voor het onderwijscafé. Iedere vijfde deelnemer ontvangt een exemplaar van het boek ‘De Gouden Weken 2.0’. Een gesigneerd exemplaar zal voor iedereen in te zien zijn in de bibliotheek van het MOVARE-huis aan het Jan de Witplein 10 in Landgraaf. Voel je vrij om het boek op locatie te komen inzien en/of te lezen.
Wil jij ook bij het onderwijscafé zijn? Meld je dan nu aan via deze link en maak daarmee in ieder geval kans op 1 van de 5 boeken!

Vragen over dit onderwijscafé kun je stellen aan Janine Deckers: janine.deckers@movare.nl
 

Nieuw onderzoekskader 2021 voor het toezicht op het primair onderwijsThema’s Onderwijskwaliteit, Onderwijsprocessen, Onderwijsresultaten, Veiligheid, Schoolklimaat, Kwaliteitszorg, Ambities, Onderwijsinspectie  

Het onderzoekskader 2021 van de Inspectie van het Onderwijs beschrijft hoe het toezicht op voor- en vroegschoolse educatie en het primair onderwijs is ingericht. Het nieuwe onderzoekskader omvat het waarderingskader en de werkwijze. Dit kader is vanaf 1 augustus 2021 van kracht. Hieronder vind je meer informatie, ook zullen we bovenschools via het bestuursjournaal regelmatig aandacht hieraan geven.

Download het nieuwe inspectiekader 2021 

Bekijk een korte online visual over het nieuwe inspectiekader 

Interview Alida Oppers, Inspecteur-generaal van de onderwijsinspectie over het nieuwe onderzoekskader 

Vragen over het nieuwe inspectiekader kun je stellen aan Janine Deckers, afdeling onderwijskwaliteit, e-mail: janine.deckers@movare.nl


Update  renovatie bs. Gerardus MajellaHet schoolgebouw van Gerardus Majella  wordt gerenoveerd. De school en peuterspeelzaal worden aangepast om modern onderwijs mogelijk te maken in een gebouw met meer open (werk)ruimtes. In deze nieuwsbrief geven we jou een update over de verbouwing en de planning.

Contactpersoon: Bram Geijselaers, e-mail: bram.geijselaers@movare.nl


REMINDER: Kick-off bijeenkomst STEAM LIMBURG ‘Met Volle Kracht Vooruit’Op woensdag 22 september 2021 wordt op een inspirerende manier in samenwerking met de onderwijswerkplaats de operationele aftrap gemaakt voor STEAM LIMBURG. Na een officiële aftrap zal de keynote worden verzorgd door de veelgevraagde spreker Dieter Möckelmann. Dieter neemt ons vanuit zijn eigen ervaring en visie op een eigenzinnige wijze mee in het onderwijs van de 21e eeuw. Aansluitend aan de keynote is er ruimte voor een netwerkcarrousel, keuzeronde en afsluitende borrel. Bekijk hier de hele uitnodiging. 

Doe mee aan de pilot Digitale Geletterdheid W&T!
In oktober 2021 starten STEAM-Limburg, Kennisnet en Platform Talent voor Technologie (PTvT) met de pilot digitale geletterdheid, waarbij gezamenlijk wordt gewerkt aan het integreren van digitale geletterdheid in W&T. Deelname aan de pilot is kosteloos. In dit document vind je meer informatie over de pilot.
 

MOVARE ommetje app – resultatenVorig schooljaar hebben we de ommetje app geïntroduceerd. Al 84 collega’s hebben meegedaan met de ommetje app! Wat is de tussenstand?

We sluiten de zomer af met cluster 2 aan kop! Eervolle vermeldingen voor cluster 9 en het MOVARE-bureau voor de meeste deelnemers.

De bedrijven-app voor MOVARE is nog actief tot 10 september 2021. Daarna stopt deze. Vind je het leuk om ook na 10 september samen door te blijven wandelen? Meld je dan aan bij Ineke Moonen:  ineke.moonen@movare.nl. Dan maken we een nieuwe groep aan.