Achtergrond header

Zuid-Limburg de ongezondste regio van Nederland - De Gezonde basisschool van de Toekomst in het nieuws

De Gezonde basisschool voor de Toekomst verscheen gisteren in de Volkskrant. Op basis van data uit de Gezondheidsmonitor maakte de Volkskrant een interactieve kaart die laat zien hoe gezond Nederland is. Zuid-Limburg springt er negatief uit.

Het artikel in de Volkskrant geeft ook uitleg over de Gezonde Basisschool voor de Toekomst. "Daarom leren kinderen op een basisschool in Landgraaf groente te eten en te bewegen. Marco Reumkens, projectcoördinator van de Zuid-Limburgse onderwijsstichting MOVARE, besloot niet lijdzaam toe te kijken hoe binnen zijn schoolmuren een nieuwe generatie Limburgers zou opgroeien met overgewicht en verhoogd ziekteverzuim. Samen met Maastricht University en de provincie ontwikkelde hij het programma Gezonde Basisschool van de Toekomst." 

Geen AA meer 

De Volkskrant vervolgt: "De schooldag is sindsdien met een uur verlengd. In die tijd krijgen de leerlingen een lunchbuffet in het klaslokaal met ingrediënten die niet zouden misstaan in een foodblog van Rens Kroes: kiwano, chioggia bieten, knolselderijstiften, drakenfruit en spaghetti van zwarte winterpeen. En vooruit, ook nog wat traditionele bruine boterhammen, volkoren crackers en kaas (wel 30+). De lunch wordt direct verbrand met een uur bewegen. En AA drink komt de school niet meer in. Prijskaartje: 3,50 euro per kind per dag." 

Lees het volledige artikel van de Volkskrant hier

 

Zuid-Limburg de ongezondste regio van Nederland - De Gezonde basisschool van de Toekomst in het nieuws
Share to Facebook Share to Twitter Share to Pinterest Share by mail More...

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op