Achtergrond header

Uitkomsten onderzoek GGD op bs. De Veldhof

Zoals bekend, heeft de GGD Zuid Limburg uitgebreid onderzoek verricht op bs. De Veldhof in Eygelshoven toen bij vier medewerkers Covid-19 werd vastgesteld. Tot nu toe zijn op één enkele medewerker na alle andere personeelsleden van bs. De Veldhof door de GGD getest. Er zijn geen nieuwe besmettingen meer aangetroffen. Dit geldt ook voor een aantal kinderen die zijn getest door de GGD.

Bron- en contactonderzoek

De contacten van de vier medewerkers met Covid-19 zijn door de GGD goed in kaart gebracht en geïnstrueerd. Contacten met ziekteverschijnselen kwamen hierdoor snel in beeld en werden onmiddellijk getest. Onder de contacten bij wie Covid-19 is aangetroffen waren ook een medewerker verbonden aan bs. Wonderwijs en een leerling verbonden aan bs. De Schatgraver. Zij zijn op het moment dat zij besmettelijk waren niet op school geweest. Kinderen en medewerkers op deze scholen hebben geen risico gelopen en de scholen hoeven daarom geen aanvullende maatregelen te nemen.

Voorkom verspreiding en volg adviezen op!

Om verspreiding van het coronavirus op school, op het werk, buiten of waar dan ook te voorkomen is het heel belangrijk om de gedragsregels te blijven volgen. Hou steeds 1,5 meter afstand, was vaak je handen en blijf thuis bij corona-klachten. De GGD en wij vragen medewerkers, ouders en leerlingen om alert te blijven op klachten en bij ziekteverschijnselen zo snel mogelijk contact op te nemen met de GGD.

De GGD zorgt samen met MOVARE voor een veilige schoolomgeving

De GGD Zuid Limburg zet zich samen met MOVARE in voor een veilige schoolomgeving voor kinderen en medewerkers, dus ook nu in tijden van corona. Medewerkers en leerlingen met klachten kunnen zich laten testen door de GGD. Met ingang van 1 juni kan zelfs iedereen met klachten zich laten testen. Mensen die getest zijn blijven tot de testuitslag thuis. Als de test negatief is kunnen ze weer naar werk en school. Bij een positieve testuitslag brengt de GGD zorgvuldig alle contacten in kaart; het zogenaamde bron- en contactonderzoek. Indien nodig worden deze contacten ook getest. Als er sprake is van een risico voor medewerkers of leerlingen, dan neemt de GGD samen met ons altijd direct maatregelen en informeert zo spoedig mogelijk de ouders en medewerkers.

Vragen

Vragen met betrekking tot het coronavirus (o.a. gezondheidsvragen en gezondheidsklachten, aanvragen voor een test): Infolijn GGD Zuid Limburg, T 088-880 5005, op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur en in weekend tussen 10.00 en 15.00 uur.

Uitkomsten onderzoek GGD op bs. De Veldhof
Share to Facebook Share to Twitter Share to Pinterest Share by mail More...

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op