Achtergrond header

Start verbouwing Kakertshöfke tot nieuw kantoor MOVARE

De onthulling van het bouwbord vandaag markeert de start van de verbouwing van het nieuwe kantoor van onderwijsstichting MOVARE in Landgraaf. Wethouder Freed Janssen namens de gemeente Landgraaf en MOVARE-bestuurders Ryszard Kruszel en Kiki Huijnen gaven vandaag het officiële startsein voor de verbouwing van het Kakertshöfke tot het ‘MOVARE-huis’.

Aan de verbouwing van het Kakertshöfke is een gesloten realisatieovereenkomst voorafgegaan tussen de gemeente en MOVARE. In november vorig jaar heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de herbestemming van het Kakertshöfke, een voormalig schoolgebouw. De verbouwing zal eind juli 2021 uitgevoerd zijn en resulteert in een duurzaam en toekomstgericht kantoorgebouw met parkeervoorziening op eigen terrein.

Belang MOVARE-huis voor de Kakert

Het Kakertshöfke vormt onderdeel van het hart van de Kakert. Het hart van de Kakert bestaat uit de Barbarakerk, het Kakertshöfke en een parkje. Beide gebouwen zijn karakteristiek. Dit komt door de toegepaste architectuur, maar ook door het vroegere gebruik waardoor de gebouwen voor veel inwoners betekenis hebben. Als MOVARE-huis krijgt het Kakertshöfke een duurzame en toekomstbestendige invulling.

Wethouder Freed Janssen kijkt uit naar het herstel en de nieuwe functie van het Kakertshöfke. “Dit markante gebouw in de Kakert blijft voor de toekomst bewaard. Onderwijsstichting MOVARE, die als een grote werkgever naar Landgraaf verhuist, geeft een perfect passende invulling aan het gebouw. Dit alles komt ook de leefbaarheid in de Kakert te goed. Kortom: winst in alle opzichten!”

Faciliteiten van het MOVARE-huis

MOVARE-bestuurders Huijnen en Kruszel vullen Janssen aan: “Het nieuwe kantoor zal de naam MOVARE-huis dragen. Een letterlijk ‘huiselijke’ benaming voor het pand met onder andere een huisacademie en een huisbibliotheek.” Uitgerust met professionele IT-voorzieningen, geschikt voor het ‘nieuwe werken’. Daarmee verandert het karakter van een gesloten traditionele werkruimte naar een open ruimte waar de nadruk ligt op ‘leren van en met elkaar’. Onder andere met het faciliteren van ruimte voor (interne) opleidingen en trainingen van MOVARE-medewerkers. De beschikbare ruimte en faciliteiten zijn niet exclusief voor de kantoorfunctie van het MOVARE-bureau, maar bieden plaats aan tal van activiteiten voor de hele organisatie. “Zo wordt het een kantoor waar de hele organisatie profijt van heeft.”

Start verbouwing Kakertshöfke tot nieuw kantoor MOVARE

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op