Achtergrond header

Staatssecretaris Paul Blokhuis bezoekt Gezonde Basisschool van de Toekomst Wereldwijs in Landgraaf

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis bezocht vandaag tijdens een werkbezoek Gezonde Basisschool van de Toekomst Wereldwijs in Landgraaf. Hij toonde zich na afloop enthousiast over de Gezonde Basisschool. 

Blokhuis at gezellig mee met de kinderen tijdens de lunch vandaag bij Wereldwijd. Naast gezonde lunches is er op de Gezonde Basisschool van de Toekomst een actief sport-, spel- en cultuurprogramma en ontwikkelt de school zich van een leer- naar leefschool. Hiermee levert het project een actieve bijdrage aan een trendbreuk in de regio. Zo toont onderzoek van de Universiteit Maastricht aan dat kinderen al na twee jaar een gezonder gewicht hebben, dat hun voedingspatroon en leefstijl verbeterd zijn en dat ze veel lekkerder in hun vel zitten. Bovendien wordt er op gezonde scholen minder gepest en krijgen de ouders ook thuis direct de effecten van een gezonde levensstijl mee. 

Onderzoek naar de haalbaarheid van gezonde lunches 

Blokhuis kondigde vorige maand in een kamerbrief aan onderzoek te gaan doen naar de haalbaarheid van gratis verantwoorde lunches op scholen. In die brief werd de Gezonde basisschool van de Toekomst expliciet genoemd als voorbeeldproject omdat hier onder andere gezonde lunches worden gefaciliteerd. Na het beluisteren van de resultaten van het project en het bijwonen van de lunch toonde Blokhuis zich in elk geval enthousiast. "Ik kende dit project al van papier en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Goed om het nu met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Je ziet de kinderen genieten van een gezonde lunch en lekker bewegen. Ik heb de initiatiefnemers gevraagd om samen met de Universiteit Wageningen en Gemeente Amsterdam impact en haalbaarheid van bredere toepassing in Nederland te verkennen”, zegt hij maandagmiddag al tegen de aanwezige pers. 

Staatssecretaris Paul Blokhuis bezoekt Gezonde Basisschool van de Toekomst Wereldwijs in Landgraaf

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op