Achtergrond header

Inspiratieregio's samenwerking onderwijs en zorg gaan van start

Voor de zomer heeft de Coalitie Onderwijs Jeugd en Zorg een oproep gedaan voor het vinden van tien inspiratieregio’s of gemeenten. Regio’s met lef én uitvoeringskracht die in de praktijk sterk betrokken zijn bij het verbinden van onderwijs, kinderopvang, (jeugd)zorg en jeugdhulp. Deze regio’s gaan in het lerend netwerk Met andere ogen aan de slag om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten.

Uit de dertig aanmeldingen zijn de volgende regio’s geselecteerd als inspiratieregio: regio Twente, Noord-Kennemerland, Regio NO-Friesland, Holland-Rijnland, Zuid-Kennemerland, De Meijerij, Utrecht, Leeuwarden, Zuid-Limburg, Almere en FoodValley.

Inspiratieregio’s gaan van start

Op 31 oktober tijdens de conferentie Onderwijs Jeugd presenteren de inspiratieregio’s zich tijdens een plenaire bijeenkomst in de ochtend. In de middag en avond is er tijd voor de echte kick off! Kijk hier voor meer informatie over de conferentie Onderwijs Jeugd.

Hoe gaan we nu verder?

Alle inspiratieregio’s maken onderdeel uit van het lerend netwerk Met Andere Ogen. Iedereen die zich inzet in  het werkveld onderwijs-jeugd-zorg en van en met elkaar wil leren, kan zich aanmelden als aandeelhouder. Ook als je geen inspiratieregio bent. Zo zijn de 19 aanmelders die geen inspiratieregio werden van harte uitgenodigd om mee te doen. Ook aandeelhouder worden? Of je aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief? Mail je gegevens naar metandereogen@onderwijsjeugd.nl

Activiteiten

Voor het gehele netwerk gaan we in de komende periode de volgende activiteiten ontwikkelen:

◾Bijeenkomst voor alle aandeelhouders op 12 december in de ochtend (inclusief lunch). Reserveer deze datum alvast in je agenda;

◾Opzetten van een landelijk digitaal netwerk;

◾Ontwikkelen van een toolbox met experts, kennis en kunde;

◾Het delen van opgedane kennis en kunde van de inspiratieregio's;

◾Communities of practise; verdieping op inhoudelijke thema's met een vaste groep, zoals: hoe organiseren we duurzaam onderwijszorgarrangementen en geef je preventie in deze domeinen vorm?

Inspiratieregio's samenwerking onderwijs en zorg gaan van start

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op