Achtergrond header

Gezonde Basisschool van de Toekomst op de Nationale Onderwijstentoonstelling in Utrecht

Gezondheid op school doet ertoe. Want gezonde leerlingen, die lekker in hun vel zitten, zijn beter in staat om te leren. Bij MOVARE is dit besef er al langer, maar steeds meer scholen in heel Nederland beseffen dat inmiddels ook. Collega Andrew Simons, kwartiermaker Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT), merkte dat tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling onlangs in Utrecht. 

“In veel gesprekken die ik had, bleek dat scholen best al veel doen. Drinkwaterbeleid, traktatiebeleid en schoolfruit hebben al vaste voet aan de grond gekregen op Nederlandse scholen. Ook extra beweegmomenten zijn al ingeburgerd. Waar het nog aan ontbreekt, is een structuur die al die losse elementen verbindt. De GBT kan die structuur bieden”, aldus Andrew.

De Onderwijstentoonstelling is dé plek waar leerkrachten, leidinggevenden en bestuurders, maar ook pedagogisch medewerkers en stagiaires, kennismaken met innovatieve onderwijs-ideeën. Voor de Gezonde Basisschool van de Toekomst was het dan ook een prima gelegenheid om te laten zien hoe je op school doelgericht aandacht kunt hebben voor gezondheid en gezonde leefstijl. Met mooie resultaten!

Gezonde Basisschool van de Toekomst op de Nationale Onderwijstentoonstelling in Utrecht

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op