Achtergrond header

Basisschool de Schatkist en de Steltloper vanaf deze week Gezonde Basisschool van de Toekomst

Basisschool De Schatkist en basisschool de Steltloper uit Kerkrade zijn vanaf deze week allebei Gezonde Basisscholen van de Toekomst. De Schatkist begon maandag met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT). Hierbij is er elke schooldag aandacht voor gezonde voeding en gevarieerd bewegen.

Gezonde lunch en beweegles 

Op een Gezonde Basisschool van de Toekomst krijgen de kinderen dagelijks een gezond tussendoortje en een gezonde en gevarieerde lunch van 30 minuten. Ook is er in de middagpauze een uur tijd voor sport en bewegen. Hierdoor duurt een schooldag langer dan gebruikelijk. Na de beweegles was het om half één tijd voor de gezonde lunch waarvoor ook burgemeester Petra Dassen uit Kerkrade was uitgenodigd. Samen met de kinderen genoot ze van een heerlijke, gezonde lunch met producten uit de schijf van vijf. Op het menu stonden onder andere eieren, mozzarella, mueslibollen, (drink) yoghurt, vlees en kaas en nog veel meer. 

Gezond en gezellig 

Directeur Birgitte van Hecke van De Schatkist: “De lunch was niet alleen hartstikke gezond, maar ook heel gezellig. De kinderen hebben genoten. Ze zijn blij dat we zijn begonnen met GBT en kijken uit naar het vervolg. Ze hebben ontzettend veel zin om mee te doen.”

Beweegpauzes 

Basisschool Steltloper in Kerkrade begint dinsdag met de gezonde lunch.  De weg naar de GBT is de school al na de zomervakantie ingeslagen met het invoeren van beweegpauzes. Directeur Frank van Erve van Steltloper: “Het hele team én de ouders staan achter dit concept. In een tijd waar gezonde voeding en bewegen een steeds belangrijkere rol inneemt zijn we verheugd om dit concept met onze kinderen te kunnen uitvoeren. Verschillende beweegactiviteiten en een gevarieerde lunch zorgen voor een mooi aanbod waar de leerlingen in dit concept van kunnen profiteren.”

Meer informatie over de Gezonde Basisschool van de Toekomst vind je HIER

 

Basisschool de Schatkist en de Steltloper vanaf deze week Gezonde Basisschool van de Toekomst

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op