Achtergrond header

Basisschool De Schakel is officieel een Gezonde School!

Dinsdag 10 mei kreeg basisschool De Schakel het goede nieuws dat zij zich vanaf nu officieel een Gezonde School mag noemen. Het team van De Schakel heeft in de afgelopen periode samen met Manon Walraven (docent en Gezonde School-coördinator) en Anouk Bisschops (JOGG-regisseur gemeente Kerkrade en Gezonde School-adviseur GGD Zuid-Limburg) gewerkt aan het themacertificaat Bewegen & Sport binnen de Gezonde School-aanpak. Met als resultaat dat de school zich vanaf nu officieel een Gezonde School mag noemen.

Het Gezonde School programma
Gezonde School is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. Volgens een stappenplan wordt er gewerkt aan verschillende thema’s, met inzet van een Gezonde School-coördinator binnen de school in samenwerking met een Gezonde School-adviseur vanuit de GGD Zuid-Limburg. 

Gezonde School draagt bij aan de gezondheid van kinderen, het welbevinden en de schoolprestaties. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling: kinderen die lekker in hun vel zitten en voldoende bewegen, leren en werken beter en het versterkt hun weerbaarheid.

JOGG-aanpak 
Gezonde School is een onderdeel van de JOGG-aanpak (Gezonde jeugd, gezonde toekomst) binnen de gemeente Kerkrade. Door middel van de JOGG-aanpak werkt de gemeente samen met diverse partners, zoals scholen en verenigingen, aan een gezondere leefomgeving voor kinderen en jongeren.

Basisschool De Schakel is officieel een Gezonde School!

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op