Achtergrond header

'75 jaar bevrijding Zuid-Limburg' projectweken op BS de Meridiaan

Basisschool de Meridiaan uit Simpelveld pakt groots uit voor de herdenking van '75 jaar bevrijding' met een vier weken durende projectperiode. In deze weken vindt er een diversiteit aan activiteiten plaats, variërend van excursies, praktische opdrachten, gastsprekers en nog veel meer.

Op 12 september was het exact 75 jaar geleden dat Amerikaanse troepen bij het plaatsje Mesch de grens overstaken en zodoende een begin maakten met de bevrijding van Nederland. De komende weken zal vooral in Zuid-Limburg stil worden gestaan bij deze historisch zeer belangrijke gebeurtenis, middels allerlei evenementen, activiteiten en herdenkingen. Ook op vele (basis)scholen zal het lesprogramma worden aangepast en toegespitst worden op de bevrijding van Zuid-Limburg (en uiteraard de rest van Nederland).

Verdraagzaamheid hoog in het vaandel 

Zo ook bij basisschool de Meridiaan. Samen met onze Duitse partnerschool, Carolus Magnus uit Ubach-Palenberg, wordt er een bezoek gebracht aan het voormalige SS opleidingskamp Vogelsang (in de Eiffel). Waarbij we samen willen onderstrepen dat de generaties van nu onderlinge verdraagzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Project is van start 

Maandag 16 september zijn de projectweken van start gegaan. Het project duurt vervolgens tot en met de week voor de herfstvakantie. Na maanden van intensieve voorbereiding zijn zowel de leerkrachten en de kinderen helemaal klaar voor een leerzame en interessante projectperiode.

'75 jaar bevrijding Zuid-Limburg' projectweken op BS de Meridiaan
Share to Facebook Share to Twitter Share to Pinterest Share by mail More...

Geïnteresseerd in MOVARE?

Neem contact op