Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor schooldirecties, nummer 8 schooljaar 2021-2022

Storing Justis – lange wachttijd VOG Door een langdurige storing bij Justis is het momenteel onmogelijk om op korte termijn een VOG op te vragen. In de praktijk heeft dit gevolgen voor de openstaande verzoeken voor nieuwe medewerkers, stagiaires, vrijwilligers en medewerkers via Wiertz. De verzoeken beginnen zich inmiddels op te stapelen.

Omdat er in deze sprake is van overmacht, is het inzetten van mensen zonder VOG tijdelijk mogelijk. Uiteraard met de restrictie dat achteraf de VOG alsnog verstrekt moet worden. Graag zien wij deze z.s.m. doch uiterlijk 1-12-2021 tegemoet. 

Contactpersoon: Sabine Habets, e-mail: sabine.habets@movare.nl

 

Benadering door RTLDe laatste tijd worden scholen op een enthousiaste wijze telefonisch benaderd namens RTL voor het programma ‘Dit is Holland’. Het dringende advies is hier niet aan mee te werken: de kosten zijn hoog en er zijn vraagtekens over de marketingwaarde voor de school.

Contactpersoon: John Wevers, e-mail: john.wevers@movare.nl

 

Uitvraag: aantal stagiaires actief op schoolMomenteel loopt MOVARE juridische en kwalitatieve risico's doordat stagiaires niet allemaal centraal in beeld zijn binnen onze organisatie. Denk hierbij aan risico’s zoals verzekeringstechnische zaken, maar ook schade aan het imago van MOVARE als er geen professionele begeleiding plaatsvindt. Onder andere deze risico's kunnen relatief gemakkelijk vermeden worden als MOVARE in beeld heeft hoeveel en welke stagiaires er intern actief zijn op onze scholen.

Vragenlijst
In het kader van de ontwikkeling van ons stagebeleid vraagt de afdeling P&O, in samenwerking met Breed Opleiden In Scholen (BOIS), jou om deze korte vragenlijst in te vullen.  Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 3 minuten tijd. Met jouw input draag je bij aan de lerende organisatie die MOVARE is. Alvast hartelijk dank hiervoor!

Contactpersoon: Mattie Queis, e-mail: mattie.queis@movare.nl

 

MOVARE aan de slag met vitaliteit
 We leven in een snel veranderende wereld. Dat vraagt om best wat aanpassingsvermogen. Daarom willen we je de komende tijd, in samenwerking met EnergyPlatform, ondersteunen. In de week van de werkstress bieden we je inspiratie en praktische tips om het optimale uit je werk te halen én goed voor jezelf te zorgen.

De week start op maandag 15 november. In deze week staan drie onderwerpen centraal: een gezonde werk-privé balans, het creëren van je eigen werkgeluk en energieke voeding & beweging. Het programma is toegankelijk voor iedereen en jij bepaalt waar je wel en niet aan deelneemt.

Wat kun je in het online vitaliteitsprogramma verwachten?

  • Interactieve webinars met een expert;
  • EnergyBoosters om jouw vitaliteit een boost te geven;
  • Mails met inspirerende content/artikelen;
  • Gezonde & energierijke recepten;
  • Toegang tot één digitale plek waar alles samenkomt: de MyEP app.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan “MOVARE aan de slag met vitaliteit”. Je kan deelnemen aan een losse webinar, of natuurlijk aan allemaal. Dat is helemaal aan jou! Scan de onderstaande QR-code met je telefoon en download gelijk de MyEP app. Na het aanmelden voor de app doe je mee!

                           


 

Expertmeeting 19 november 2021: De beste lezers zitten in mijn klasVOS/ABB en de Vlaamse organisatie OVSG (de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten) organiseren op vrijdag 19 november a.s. een expertmeeting met als titel ‘De beste lezers zitten in mijn klas’. De expertmeeting vindt plaats via ZOOM en start om 09.00 uur; rond 11.40 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

De online bijeenkomst is met name bedoeld voor de lees-/taalcoördinatoren van de scholen. Het programma van de expertmeeting kun je HIER downloaden. Hierin lees je ook hoe je je kunt aanmelden. Deelname is gratis.