Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 6 schooljaar 2022-2023

Belangrijke data

In het onderstaande overzicht vind je de data van events en onderwijscafés, die dit schooljaar plaatsvinden. Het schema wordt nog verder aangevuld. 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 (Gast)spreker(s)/ trainer(s)
 2 november 2022  13.00 uur tot 20.00 uur

 Training 'Omgaan met grensoverschrijdend gedrag en agressie'
⇒ Meld je hier aan om deel te nemen aan de training (max. 12 deelnemers);
⇒ Locatie: bs. Steltloper in Kerkrade.

 Agressietrainers
 trainer: Bas van der Steen
 9 november 2022  14.00 uur tot 17.00 uur  Training ‘(on)Opvallend gedrag… en nu?’
⇒ Locatie: MOVARE-huis
⇒ Meld je hier aan voor de training.  
 Rachelle Prick
 14 t/m 18 november 2022  hele week

 Week van het werkgeluk: MOVARE aan de slag met vitaliteit 

 
 16 november 2022   14.00 uur tot 16.00 uur  Onderwijscafé ‘Visie op leren’
 ⇒ Lees er meer over in deze nieuwsbrief!
 

 Lars Goertzen, Mirjam Moonen
 en Janine Deckers 

 17 november 2022   hele dag  Dag van je Loopbaan
 
 25 januari 2023  ’s middags
 (tijdstip volgt)
 Onderwijscafé ‘kinderpsychiatrische problematieken in de klas’  Giel Vaessen 
  31 mei 2023  ’s middags
 (tijdstip volgt)
 Onderwijscafé  Ouderbetrokkenheid  Peter de Vries
 
 


Leerzaam onderwijscafé Teach like a Champion 3.0 

#Onderwijskwaliteit #Didactischhandelen #Pedagogischhandelen #Teachlikeachampion #kansrijk #onderwijscaféOp woensdag 5 oktober, op de Dag van de Leraar, boden we jullie het eerste onderwijscafé van het schooljaar 2022-2023 aan, getiteld 'Teach like a champion'. Het event werd zowel live als online aangeboden. Een groot aantal enthousiastelingen luisterde naar gastspreker Robert Janssen van CED en leerde technieken om leerlingen te laten excelleren. Twee deelnemers wonnen het bijbehorende boek: Erik Keurmeester van De Vlieger in Hoensbroek en Tamara Dassen van De Trampoline in Brunssum. Een zeer interessant boek, dat voor iedereen een aanrader is! Via deze link kun je de handout van het onderwijscafé bekijken.

 

REMINDER: MOVARE aan de slag met vitaliteit

Tijdens de Week van het werkgeluk - vanaf 14 novemberWat is er fijner dan het hebben van voldoende energie? Wanneer je goed in je energie zit, kom je moeiteloos de dag door. In een tijd van snelle technologische verandering, prestatiedruk en onzekerheden in de wereld, kan jouw energie wel eens onder druk komen te staan. Daarnaast is het hebben van voldoende energie voor iedereen anders. Maar wat kun je doen om goed of nog beter in je energie te zitten? Van goed naar geweldig, zowel in je werk als privé.

Om daarachter te komen gaan we vanaf 14 november een week lang aan de slag met verschillende aspecten van vitaliteit. We gaan je voorzien van inspiratie, praktische tips en handvatten die je enerzijds kunnen helpen om duurzaam en productief je werk te kunnen doen, en anderzijds ervoor zorgen dat je ook nog voldoende energie overhoudt om een leuke papa, mama, partner, vriend, vriendin, opa of oma te kunnen zijn.

Aan de slag met vitaliteit!
Vanaf 14 november starten we met MOVARE aan de slag met vitaliteit waarin we drie onderwerpen centraal stellen. Drie onderwerpen die bijdragen aan jouw energie:

  • Creëer je eigen werkgeluk
  • Duurzame gedragsverandering
  • Een gezonde werk-privé balans

Het programma bestaat uit een combinatie van interactieve live momenten met specialisten, EnergyBoosters (e-learnings) die je zintuigen laten prikkelen, en toegang tot een Academy vol met inspiratie en kennis over de onderwerpen. 

Een periode vol inspiratie, praktische tips en handvatten! Haal er vooral uit wat er voor jou inzit. Doe je mee? Maak dan een account aan in het EnergyPlatform. Dit kan op je laptop door op onderstaande link te klikken of de onderstaande QR-code met je telefoon te scannen en de app te downloaden.Account aanmaken in het EnergyPlatform
Je kunt op twee manieren een account aanmaken:

 Via een internetbrowser. Open het EnergyPlatform via deze link.
 Via de telefoon. Download dan de EnergyPlatform app. Dit gaat als volgt:

 

  1. Download de app EnergyPlatform (MyEP) gratis in de App Store of Google Play Store.

  2. Klik op ‘Type code’ en voer de volgende code in: 91150 OF scan de QR-code.

  3. Voer je werk e-mailadres in. Je ontvangt direct een verificatiecode in je inbox.

  4. Voer deze verificatiecode in in de app EnergyPlatform

  5. Gefeliciteerd! Je hebt nu toegang tot de online omgeving.

 

Nieuwe procedure Taalschool De WereldDelenTaalschool de WereldDelen hanteert sinds een poosje een nieuwe procedure waarin moederschool en Taalschool samen optrekken. Het voornaamste doel hiervan is een betere afstemming en samenwerking tussen de betrokken partners van de desbetreffende NT2-leerling. Wanneer een kind korter dan twee jaar in Nederland is en zich als nieuwe leerling bij een basisschool meldt, wordt de Taalschool door de partners betrokken om samen te bekijken wat de meest passende plek is voor deze leerling.

Gedurende het schooljaar stromen de leerlingen op verschillende momenten in op de Taalschool. Dit betekent tevens dat deze leerlingen op meerdere momenten terugstromen richting de moederschool na de doorlopen Taalschoolperiode. Voorheen waren dit vier momenten, evenredig verdeeld over het schooljaar. Met ingang van dit schooljaar, 2022-2023, worden echter drie uitstroomdata gehanteerd. Wanneer de exacte uitstroommomenten plaatsvinden, zal tijdig door de betreffende groepsleerkrachten gecommuniceerd worden.

Taalschool De WereldDelen - Samen kleuren we de wereld mooier!
 

Spacebuzz voor leerkrachten en schoolleiders op 10 november a.s.STEAM Limburg organiseert op donderdag 10 november a.s. de Spacebuzz voor een aantal MOVARE-scholen. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten. Na schooltijd is de Spacebuzz echter nog een tijd beschikbaar voor leerkrachten en schoolleiders die ermee kennis willen maken. Tevens wordt dit moment aangegrepen om scholen te informeren over de ontwikkeling van het Doe-lab Parkstad waar scholen in de loop van 2023 terecht kunnen om met wetenschap & techniek aan de slag te gaan. Locatie: Techniek College Parkstad Limburg. Tijd: vanaf 15.00 uur.

⇒ Heb je interesse om de Spacebuzz zelf te ervaren en geïnformeerd te worden over de plannen rondom het Doe-lab Parkstad? Stuur dan een e-mail naar Lars Goertzen: lars.goertzen@movare.nl.

 

GBT-school De Schatgraver in het NOS-nieuwsWellicht heb je het vorige week al op de MOVARE socials gezien: onze Gezonde basisschool van de Toekomst De Schatgraver in Landgraaf was vorige week in het NOS-nieuws te zien. De school liet zien dat door het aanbieden van een gezonde lunch met groente en fruit, kinderen gezonde keuzes leren te maken. Ze leren zich daardoor een gezonde levensstijl aan.

Heb jij het nieuwsitem nog niet gezien? Bekijk dan HIER de video.