Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 34 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende (online) bijeenkomst voor meer informatie of om je aan te melden! 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 (Gast)spreker(s)/ trainer(s)
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 
 27-06-2022   Symposium over kindermishandeling en huiselijk  geweld.
⇒ Aanmelden voor de gratis online  bijeenkomst kan HIER.
⇒ Je vindt hier ook meer informatie over het programma van de bijeenkomst.
 Frank van Leerdam, coördinerend specialistisch inspecteur bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
 
 


MOVARE-huis op donderdag 16 juni a.s. hele dag geslotenIn verband met een studiedag van de collega’s van het MOVARE-bureau is het MOVARE-huis op donderdag 16 juni aanstaande de hele dag gesloten. Vrijdag 17 juni is het MOVARE-huis weer volgens de reguliere tijden geopend. 
 

Geef jullie leerlingen een stem in het nieuwe Strategisch Beleidsplan van MOVARE!Zoals jullie wellicht weten, zijn we onlangs gestart met de voorbereidingen voor een nieuw Strategisch Beleidsplan voor de periode 2023–2027. Omdat draagvlak binnen onze organisatie van groot belang is om tot een gemeenschappelijk plan te komen, willen we zoveel mogelijk medewerkers, partners, stakeholders maar ook leerlingen bij dit proces betrekken.

Om onze leerlingen een stem te geven in het Strategisch Beleidsplan 2023-2027 hebben we jullie hulp nodig. Op woensdag 13 juli organiseren we van 10.00 tot 11.00 in het MOVARE-huis een klankbordsessie voor de leerlingen van de groepen 7 en 8. Scholen die graag willen deelnemen, kunnen een leerkracht (of intern begeleider) met 2 à 3 leerlingen namens de school afvaardigen om mee te doen met het zogeheten ronde-tafelgesprek. Marieke van de Berg (leerkracht bs. Langeberg) en Jos Feron (programmamanager) zullen de kinderen tijdens dit gesprek begeleiden. Ben jij leerkracht van groep 7 en/of 8 en wil je jouw leerlingen enthousiast maken om deel te nemen aan de voorbereidingen van het nieuwe strategisch beleidsplan? Laat ze dan ter inspiratie eens dit filmpje zien!

Heb je als school een leerlingraad? Dan is het wellicht een goed idee om een delegatie hiervan af te vaardigen, omdat deze kinderen wellicht al vertrouwd zijn met het deelnemen aan groepsgesprekken.

Aanmelden
Wil je als school deelnemen? Meld je dan per mail aan bij Kitty Verwoerdt: kitty.verwoerdt@movare.nl. Vermeld in de mail de namen van de leerlingen en de begeleidende leerkracht.

Vragen?
Heb je vragen over de klankbordessie/het ronde-tafelgesprek op 13 juli? Neem dan contact op met Jos Feron, e-mail: jos.feron@movare.nl

We zien jullie aanmeldingen met veel plezier tegemoet!
 

REMINDER: Uitnodiging en deelname security awareness trainingsprogrammaEen tweetal weken geleden hebben wij je via de nieuwsbrief geïnformeerd over het security awareness trainingsprogramma. Het programma bestaat uit een serie leuke video’s, quizjes en kennistesten en bevat veel interessante tips & tricks en weetjes op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Je leert om veilig(er) en informatiebewust(er) te werken. Je leert phishing te herkennen, veilige wachtwoorden te gebruiken (en te onthouden), je leert wat social engineering is en nog veel meer!  De tips & tricks uit de training zijn niet alleen op kantoor toepasbaar, maar kunnen ook thuis toegepast worden. Daar loop je tenslotte dezelfde risico’s. Slaag je voor één van de kennistesten? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat!  We zullen de trainingen enkele malen per jaar geven. Onthoud je inloggegevens dan ook goed.  

Uitnodiging via mail
Inmiddels hebben alle MOVARE-medewerkers van Awaretrain ( no-reply@awaretrain.com)  een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het  security awareness trainingsprogramma. Graag willen wij je erop attenderen dat deelname aan het trainingsprogramma verplicht is. Het is dus niet vrijblijvend. Wij verwachten dat iedere medewerker zich inspant om MOVARE veilig te houden. 

Daarnaast hebben wij signalen gekregen dat de mail van no-reply@awaretrain.com gezien wordt als spam. De mail van Awaretrain is echter geen spam.  

We wensen je alvast veel succes met het trainingsprogramma! 

Contactpersoon: Danny Creusen, e-mail: danny.creusen@movare.nl  
 

Scholingstraject Formatief handelen in het basisonderwijs Wil je samen met collega’s leren, je onderwijs verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat formatief handelen een onderdeel is van jouw dagelijkse lespraktijk? Het scholingstraject Formatief handelen in het basisonderwijs is bedoeld voor leerkrachten die willen werken aan hun kennis en vaardigheden in formatief handelen. Binnen het scholingstraject word je lid van een professionele leergemeenschap en neem je deel aan drie bijeenkomsten (van anderhalf uur) die gericht zijn op het implementeren van formatief handelen in jouw dagelijkse lespraktijk. 

Data van de bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats op:
- woensdag 28 september 2022 van 14:00 uur tot 15:30 uur;
- woensdag 23 november 2022 van 14:00 uur tot 15:30 uur,  
- woensdag 18 januari 2023 van 14:00 uur tot 15:30 uur.

⇒ Wil je graag deelnemen aan het scholingstraject Formatief Handelen? Aanmelden voor de bijeenkomsten kan vanaf 14 juni a.s. via  Mijn InSite – Cursussen.

 Heb je vragen over het scholingstraject? Stel ze dan per mail aan Lars Goertzen: lars.goertzen@movare.nl
 

STEAM café op 30 juni in teken van Ethical HackingOp donderdagmiddag 30 juni vindt er vanaf 15.30 uur weer een nieuwe editie van het STEAM café plaats, via Teams. De online bijeenkomst staat deze keer in het teken van Ethical Hacking. De gastspreker van die middag is Sanne Maasakkers. Op de basisschool las deze gastspreker voor het eerst een boek over programmeren. Nu behoort ze tot één van de (zo niet dé) bekendste vrouwelijke hackers van Nederland. Vrouw zijn en hacker; dat is een combinatie waar veel van haar klanten nog verbaasd van opkijken.

 Wil je deelnemen aan het online STEAM café over Ethical Hacking?  Meld je dan aan via Contact@steamlimburg.nl


Uitbetaling salarisverhoging als gevolg van CAO-akkoordOp 20 mei 2022 hebben de PO-Raad en de vakbonden het zogenaamde Onderhandelaarsakkoord voor het primair onderwijs voor 2022 ondertekend. Zoals al eerder aangegeven, betekent dit dat de salarissen met ingang van 1 januari 2022 wijzigen. Vanaf de salarisbetaling van juni 2022 zal het nieuwe salaris vermeld staan op de salarisstrook. Ook zal in de maand juni de salarisverhoging over de periode januari tot en met mei 2022 inclusief vakantietoeslag worden uitbetaald.

Contactpersoon: Thei Iding, e-mail: thei.iding@movare.nl

 

Hardloopwedstrijden: loop jij mee met team MOVARE?Graag brengen we de onderstaande twee hardloopwedstrijden onder jouw aandacht. Wellicht vind je het leuk om met het MOVARE-hardloopteam deel te nemen!

Buffer-run in Bingelrade
Op vrijdag 24 juni a.s. vindt de Buffer-run in Bingelrade plaats. Je kunt een keuze maken uit twee afstanden: de 5 kilometer (start om 19.50 uur) en de 10 kilometer (start om 20.00 uur).
Voor de Buffer-run is het niet mogelijk om als MOVARE gezamenlijk in te schrijven; (voor)inschrijven is enkel individueel mogelijk via www.buffer-run.nl. Je vindt op deze website ook meer informatie over het hardloopevenement.

Wil je graag deelnemen met het MOVARE-team en heb je nog geen MOVARE-hardloopshirt? Geef dit dan even door aan John Wevers

Parelloop in Brunssum
Op  zondag 11 september a.s. vindt de Parelloop in Brunssum plaats. Bij dit hardloopevenement is het wel mogelijk om als MOVARE-team gezamenlijk in te schrijven. Meer informatie hierover volgt later. Interesse om mee te lopen? Kijk dan voor meer informatie alvast eens op www.parelloop.nl

Contactpersoon: John Wevers, e-mail: john.wevers@movare.nl
 

Bs. De Vlieger in het nieuwsBasisschool De Vlieger is in de afgelopen weken in het nieuws geweest. Zo won de school tijdens het straatvoetbaltoernooi in Heerlen de fairplay-prijs, dankzij leerlingen Jayson, Dean en Railey. Lees meer over deze unieke prijs en prestatie in dit artikel van De Limburger. Daarnaast besteedde L1 tijdens haar programma ‘Natuur en zo’ aandacht aan het groene schoolplein van De Vlieger. Bekijk het programma via deze link. Het item over De Vlieger met moestuinman Simon zie je vanaf 21:03.