Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 31 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende (online) bijeenkomst voor meer informatie of om je aan te melden! 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 Gastspreker Erben Wennemars, voormalig topsporter/topschaatser
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 MOVARE-huis tijdens Hemelvaart geslotenTijdens de Hemelvaartsdagen, donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei, is het MOVARE-huis gesloten. Maandag 30 mei staan wij graag weer voor jullie klaar.

 

Directie basisschool WonderwijsWouter Wetzelaer, directeur van basisschool Wonderwijs, gaat per 1 september aanstaande de school verlaten in verband met het starten van zijn eigen bedrijf. Het College van Bestuur en de MOVARE-organisatie danken Wouter voor zijn enorme inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren bij basisschool Wonderwijs. In nauw overleg met het team, het MT en de medezeggenschapsraad van de school wordt er zorg gedragen voor een geschikte opvolger.
 

VACATURE: Coaches voor de startende leraarMOVARE is op zoek naar Coaches voor de startende leraar. Ondersteun en begeleid jij met veel plezier en succes jouw nieuwe collega’s? Ben jij een vraagbaak en weet jij jouw weg te vinden binnen MOVARE? Dan is dit zeker een taak voor jou! Bekijk de vacature HIER.


Uitnodiging thema-avond 1 juni voor voorzitters MR-en en directeurenGraag nodigt de GMR de voorzitters van de MR-en en schooldirecteuren uit voor een speciale thema-avond op woensdag 1 juni 2022, van 18.15 uur tot 21.00 uur in het MOVARE-huis. Tijdens de bijeenkomst wordt er gewerkt via een carrousel model, waarbij de voorzitter van de MR en de schooldirecteur samen stations zullen doorlopen. Bekijk HIER de uitnodiging met het programma en de aanmeldlink.
 


Heb jij ideeën voor nieuwe, inspirerende onderwijscafés in schooljaar 2022-2023?
Deel ze met ons!

#Onderwijskwaliteit #Kwaliteitscultuur #Onderwijscafés #Samenleren  
Ook volgend schooljaar organiseren we graag weer 5 inspirerende onderwijscafés voor jullie. Omdat gastsprekers en externen vaak na de vakantie al weinig ruimte in hun agenda’s hebben, willen we nu al eens polsen welke thema’s/onderwerpen jullie graag zouden terugzien tijdens een onderwijscafé. Dan kunnen we mooi op tijd gaan plannen.

Voorkeur en ideeën kenbaar maken
We sluiten als organisatoren graag aan bij wat speelt en leeft op de werkvloer in de scholen of tussen leerkrachten. Daarom vragen we jullie om nu alvast je voorkeuren en ideeën kenbaar te maken. Wie weet wil je zelfs een eigen bijdrage leveren bij 1 van de thema’s vanuit je ervaring! Heel graag zelfs. Zo leren we met en van elkaar als MOVARE en breiden we allen onze pedagogische en didactische kennis uit ten behoeve van goed onderwijs voor de kinderen. De thema’s met de meeste voorkeuren en aparte ideeën gaan wij dan verder onderzoeken.

⇒ Vul HIER de korte Forms-vragenlijst in en wie weet staat jouw keuze komend schooljaar op de planning!
 

OPROEP: SLO zoekt leerkrachten en vakexperts om de kerndoelen te actualiseren

#onderwijskwaliteit #aanbod #kerndoelen #rekenen #taal #SLO #oproepStichting Leerplan Ontwikkeling (beter bekend als SLO) zoekt teamleden om de kerndoelen Nederlands en rekenen-wiskunde te actualiseren. Denk jij graag mee over wat leerlingen in het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs moeten leren? Kijk dan eens op de website van SLO. Hier lees je wat jouw rol van betekenis kan zijn en hoe je jouw kennis en ervaring kan inbrengen. Aanmelden kan via de website van SLO.

 

CAO-akkoord voor primair onderwijs 2022 ondertekendOp 20 mei 2022 hebben de PO-Raad en de vakbonden het zogenaamde Onderhandelaarsakkoord voor het primair onderwijs voor 2022 ondertekend. Met dit CAO-akkoord wordt de loonkloof tussen primair en voortgezet onderwijs gedicht. Ook komt er een extra beloning voor schoolleiders. De aangepaste salarissen zullen vanaf 1 januari 2022 gelden.

Contactpersoon: Thei Iding, e-mail: thei.iding@movare.nl

 

Rubriek VitaliteitZoals je weet, is de vitaliteit van onze medewerkers een speerpunt van MOVARE dat wij belangrijk vinden en waar wij graag aandacht aan besteden. Dit kun je ook teruglezen in ons strategisch beleidsplan én strategisch personeelsplan.  In deze maandelijkse rubriek delen wij informatie en tips met jou over uiteenlopende onderwerpen die met Vitaliteit te maken hebben. Deze maand stippen we het ‘leven in het hier en nu’ aan en hebben we aandacht voor ontspanning, balans, rust, energie en lekker(der) in je vel zitten.  

Weet je al waar het over gaat? Juist ja:       

MINDFULNESS

Mindfulness is het volledig bewust zijn van het moment. Mindfulness gaat over het accepteren van zaken zoals ze zijn. Dingen opmerken, zonder er iets van vinden. Oefenen met mindfulness biedt voordelen als beter slapen en meer energie. Je ervaart minder stress en bent meer zelfbewust, rustiger en ontspannen.  Maar hoe pas je mindfulness toe in de alledaagse hectiek? Meer leven in het hier en nu kan heel fijn zijn. Maar het is best lastig om je geen zorgen te maken om morgen. Eigenlijk is mindfulness net als sport: je zult het vaker moeten oefenen om resultaten op de lange termijn te zien. Meditatie is een voorbeeld van een oefening om mindfulness te bereiken.

Mindfulness coach app
Zorgverzekeraar VGZ heeft een Mindfulness coach app ontwikkeld met 75 gratis oefeningen (in het Nederlands). De mindfulness coach leert jou hoe je kunt ontspannen. Dit draagt bij aan het ‘lekker(der in je vel lekker in je vel zit. Je kunt kiezen uit een mannen- of vrouwenstem die jou begeleidt tijdens je oefeningen. Kies zelf een moment om te oefenen: onderweg, op het werk, tijdens het hardlopen of voor het slapen gaan.

Mindfulness op ieder moment
Er zijn 5 verschillende programma’s van 2 weken die helpen om het oefenen rustig op te bouwen. Bij elk programma staat er dagelijks een oefening voor je klaar. Je kiest zelf wanneer je met het programma start en ontvangt een melding als het tijd is voor een oefening. Komt het moment toch niet uit? Dan pas je het tijdstip van de melding gemakkelijk weer aan. 

Kies een programma dat bij jou past
Heb je nog geen ervaring met mindfulness, meditatie of yoga? Kies dan het programma 'kennismaken met mindfulness'. Wil je juist meer de diepte in met oefeningen voor een betere mindful basishouding? Dan is het programma 'Verdiepen in mindfulness' geschikt voor je. Ben je benieuwd hoe je mindful kunt bewegen? Probeer het uit met de yoga oefeningen in het programma 'Mindful bewegen'. Naast de programma’s kun je ook zelf een losse oefening kiezen uit de meer dan 70 beschikbare oefeningen.

⇒  Omdat MOVARE een VGZ zorgverzekering als collectieve verzekering aanbiedt is deze app gratis te gebruiken.

Vergoeding voor mindfulness
Zit je momenteel niet zo lekker in je vel? Merk je dat je veel piekert, slecht slaapt of dat je je niet goed kunt concentreren? Als je lichte psychische klachten of burn-out klachten ervaart, is het belangrijk om in actie te komen. Naast deze gratis Mindfulness coach app bieden de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende pakketten vergoeding voor een mindfulness training, voor meer balans, rust en energie.

Veel succes!

Vragen ? Neem dan contact op met Marina de Man, e-mail: marina.deman@movare.nl
 

Basisschool De Schakel is officieel een Gezonde School!

Dinsdag 10 mei kreeg basisschool De Schakel het goede nieuws dat zij zich vanaf nu officieel een Gezonde School mag noemen. Het team van De Schakel heeft in de afgelopen periode samen met Manon Walraven (docent en Gezonde School-coördinator) en Anouk Bisschops (JOGG-regisseur gemeente Kerkrade en Gezonde School-adviseur GGD Zuid-Limburg) gewerkt aan het themacertificaat Bewegen & Sport binnen de Gezonde School-aanpak. Met als resultaat dat de school zich vanaf nu officieel een Gezonde School mag noemen.

Het Gezonde School programma
Gezonde School is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. Volgens een stappenplan wordt er gewerkt aan verschillende thema’s, met inzet van een Gezonde School-coördinator binnen de school in samenwerking met een Gezonde School-adviseur vanuit de GGD Zuid-Limburg. 

Gezonde School draagt bij aan de gezondheid van kinderen, het welbevinden en de schoolprestaties. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling: kinderen die lekker in hun vel zitten en voldoende bewegen, leren en werken beter en het versterkt hun weerbaarheid.

JOGG-aanpak 
Gezonde School is een onderdeel van de JOGG-aanpak (Gezonde jeugd, gezonde toekomst) binnen de gemeente Kerkrade. Door middel van de JOGG-aanpak werkt de gemeente samen met diverse partners, zoals scholen en verenigingen, aan een gezondere leefomgeving voor kinderen en jongeren.