Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 26 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende (online) bijeenkomst voor meer informatie of om je aan te melden! 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
 06-04-2022  15.00 uur tot 16.30 uur   Online presentatie ABP-pensioen
 (sessie 1)

 Pensioenvoorlichter van ABP

 20-04-2022  15.00 uur tot 16.30 uur  Online presentatie ABP-pensioen
 (sessie 2)
 Pensioenvoorlichter van ABP
 11-05-2022  14.00 uur tot 16.30 uur  Workshop (fysiek)
 Rouw en verlies in het onderwijs
 Regien Wilmes (praktijk Blauwe Ballon) en
 Laila Wakrim (intern begeleider Jenaplanschool De Vlieger)
 25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 

 

Update Loopbaanontwikkeling 2022


 

  t/m 8 april: Niet geselecteerde kandidaten ontvangen een telefonische afwijzing.  
⇒ 11 t/m 15 april: Vacatures t.b.v. de tweede vacatureronde komen online te staan. 
⇒ 19 april t/m 6 mei: Alle medewerkers met een MOVARE contract (vast, tijdelijk, LIO) mogen solliciteren. 
 

Kwaliteitskalender april: kwaliteitskaart groepskaart ParnasSys

#onderwijskwaliteit #zichtopontwikkeling #kwaliteitskalender #kwaliteitskaart #groepskaart #ParnasSysBij de release van 18 mei aanstaande zal de oude groepskaart in ParnasSys verdwijnen. Er kan dan alleen nog met de nieuwe groepskaart worden gewerkt. Daarom ontvang je deze kwaliteitskaart met uitleg, doel van de groepskaart, tips, instellingen en een uitnodiging voor twee vragenuurtjes.

Werk jij eigenlijk al met de groepskaart? Het wordt ook wel ‘het hart’ van ParnasSys genoemd, omdat hier allerlei volginformatie van je leerlingen verzameld wordt. Het juist neerzetten van informatie, goed bijhouden van notities, op orde houden van data, zoals toetsen, is daarvoor essentieel. Want je weet dat voor ParnasSys, en alle andere instrumenten die afhankelijk zijn van jouw input, geldt: garbage in = garbage out. Dit is voor veel collega’s een uitdaging. Wie weet kan deze kwaliteitskaart over de groepskaart jou op weg helpen om goed te zorgen voor alle informatie die je rondom je leerlingen verzamelt. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor de leerling en alle andere betrokkenen rondom die leerling. Of voor de collega’s na jou. Klik hier  voor de nieuwe kwaliteitskaart. Je vindt deze ook in Mijn ParnasSys bij de mededelingen en op intranet.  

Contactpersoon: Janine Deckers, e-mail: janine.deckers@movare.nl

 

Terugblik onderwijscafé ‘Werken aan executieve functies’ met Tineke en Robine

#onderwijskwaliteit #pedagogischhandelen #executievefuncties #onderwijscaféMet trots blikken wij terug op een leerzaam onderwijscafé, dat afgelopen woensdag 30 maart plaatsvond. Maar liefst 80 collega’s hadden zich aangemeld! Kiki Huijnen opende het onderwijscafé en gaf daarna het woord aan Tineke en Robine van Leren Leren Schiedam, die voor ons een mooie online workshop hadden voorbereid. In de workshop kwamen theorie en praktijk samen waardoor de aanwezigen waarschijnlijk de volgende dag al anders naar hun activiteiten met hun leerlingen zijn gaan kijken. De deelnemers werden actief betrokken en de twee uren vlogen voorbij. We hebben leuke reacties gekregen op (de inhoud van) het onderwijscafé waarvan je er hieronder een aantal ziet staan.

⇒ veel bruikbare tips;

 erg interessant;

 direct inzetbaar;

 waardevolle toevoeging;

 ontzettend interessant;

 meteen te gebruiken;

 heel gestructureerd;

 voor herhaling vatbaar.

Attenties en unieke prijsvraag
Aan het einde van de bijeenkomst zijn vijf cadeautjes weggegeven aan collega’s, die tijdens de workshop een quiz wonnen of die om extra achtergrond vroegen:  Alet Luit van bs. Sint Jozef, Sonia Krill van OBS De Droomboom, Nicole Bloebaum van OBS De Droomboom, Adinda Hellmans van bs. Op gen Hei. Marco Pennings van bs. De Caleidoscoop had zich als eerste aangemeld, dus hij kreeg ook een cadeautje om te werken aan executieve functies met zijn leerlingen. Tenslotte was er een unieke prijsvraag om de TOOLBOX PO voor jouw school te winnen. Vijf scholen maakten gebruik van deze kans op de toolbox PO. Helaas kan er maar één de winnaar zijn en dat is het team van bs. De Mheyster in Hoensbroek! Dankzij hun collega’s Diana Pisters (gedragsspecialist) en Shirley Daniels (LIO-student) is de school de gelukkige winnaar van de TOOLBOX PO. Diana en Shirley kunnen een afspraak met Janine Deckers maken om de TOOLBOX PO op te komen halen in het MOVARE Huis!

Kortingscode Leren Leren Schiedam
Voor degenen die niet in de prijzen zijn gevallen, niet getreurd. Met de kortingscode MOVARE22 krijg je in de webwinkel www.lerenlerenschiedamshop.nl 10% korting krijgen op alle materialen (m.u.v. trainingen en combinatiepakketten). De kortingscode is geldig tot 1 mei 2022.


Onderwijscafé terugkijken

 Kijk hier het onderwijscafé terug (duur: 2 uren met een intermezzo van 20 minuten waar mensen in breakoutrooms werken).

⇒ Download hier de presentatie van Tineke en Robine.  
 

Techniekbus On Tour – STEAM Limburg

De Techniekbus On Tour is een gloednieuw initiatief van het Beroepscollege Parkstad Limburg (BcPL) in samenwerking met STEAM LIMBURG, waarbij enthousiaste docenten van BcPL met een heuse techniekbus bij jou op school langskomen om wetenschap & techniek te promoten. Denk hierbij aan metaalbewerking, houtbewerking, waterleidingen aansluiten, autotechniek en elektrotechniek. Hands-on techniek waarbij leerlingen samen praktisch bezig zijn en vooral "leren door doen".

Meer weten? Bekijk dan hier het promotiefilmpje.

⇒ Wil jij dat de Techniekbus On Tour ook bij jouw school langskomt? Neem dan contact op via ohissel@tcpl.nl 
⇒ Voor overige vragen over wetenschap & techniek bij jou op school, kun je mailen naar Lars Goertzen: lars.goertzen@movare.nl
 

Milou Radder ‘Buitenlesleerkracht van het jaar’ provincie LimburgVandaag, 5 april, is het Nationale Buitenlesdag. Op deze dag wordt gevierd dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. MOVARE-collega Milou Radder van OBS Wereldwijs is buitenlesleerkracht van het jaar van de provincie Limburg. In die hoedanigheid was zij ook in de race voor de landelijke titel. Een hele mooie en inspirerende prestatie! Wil je weten wie van de 12 provinciale winnaars uiteindelijk  de eerste Buitenlesleerkracht van Nederland is geworden? Kijk dan HIER

Milou in de media
Vanmorgen was Milou te horen in het L1-radioprogramma de Nieuwsshow. Lees het bijbehorende artikel HIER
Eerder besteedde ook De Limburger aandacht aan de buitenlesleerkracht. Dat artikel lees je HIER terug. 

Databank buitenlessen
Zelf ook interesse in het geven van buitenlessen? Op www.buitenlesdag.nl vind je ter inspiratie een databank met meer dan 150 uitgewerkte buitenlessen en thuisopdrachten.


Grote Rekendag op bs. De Diabolo

Op woensdag 30 maart deed bs. De Diabolo voor het eerst mee aan De Grote Rekendag. De school heeft van deze dag een filmpje gemaakt en is ontzettend trots op de resultaten. 
Kijk mee via deze link of klik op het filmpje hieronder!