Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 18 schooljaar 2022-2023

Belangrijke data

In het onderstaande overzicht vind je de data van events en onderwijscafés, die dit schooljaar plaatsvinden. Het schema wordt nog verder aangevuld. 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 (Gast)spreker(s)/ trainer(s)
 25 januari 2023  14.00 uur tot 16.30 uur  Onderwijscafé ‘temperamentvolle leerlingen met tegendraads gedrag’
⇒ Het onderwijscafé is VOL (bijeenkomst live in MOVARE-huis)
 
 Giel Vaessen 
 30 januari 2023 15.45 uur tot 17.15 uur  Interne werksessie ‘Werken met de Basis van ParnasSys’ (1)  Janine Deckers
 31 januari 2023 15.45 uur tot 17.15 uur  Interne werksessie ‘Werken met de Basis van ParnasSys’ (2)  Janine Deckers
 7 februari 2023 15.45 uur tot 17.15 uur  Interne werksessie ‘Werken met de Basis van ParnasSys’ (3)  Janine Deckers
 
 8 februari 2023  13.30 uur tot 15.00 uur  Informatiebijeenkomst leerKRACHT op bs. Sint Ursula  Leerkrachten en directeur bs. St. Ursula
 15 februari 2023  14.00 uur tot 16.30 uur  MOVARE Loopbaanevent 2023  
 8 maart 2023  14.00 uur tot 16.30 uur   Workshop Rouwverwerking
 ⇒ aanmelden kan binnenkort via InSite. 

 Organisatie van de workshop is mede in handen van Laila Wakrim. 

  31 mei 2023  ’s middags
 (tijdstip volgt)
 Onderwijscafé Ouderbetrokkenheid  Peter de Vries
 
 29 juni 2023  tijdstip volgt  MOVARE personeelsfeest

  

MOVARE Loopbaanevent 2023

Noteer het in jouw agenda!Binnenkort is het zover: op 15 februari 2023 vindt van 14:00 uur tot 16:30 uur het MOVARE Loopbaanevent 2023 plaats in het MOVARE-huis.

Waarom moet ik hierbij zijn?
Dit is de ultieme kans om jouw loopbaanontwikkeling verder vorm te geven! Een kans om kennis te maken met andere scholen, een kijkje in een andere keuken te nemen, maar ook jezelf te laten zien. In de eerste plaats is het een netwerkbijeenkomst voor zowel schooldirecteuren als medewerkers. 

De opzet van het loopbaanevent is als volgt:

Van 14:00 uur tot 16:30 uur is er de mogelijkheid om de volgende stands te bezoeken:

 • Koffiedrinken met P&O ⇒ Heb je loopbaanvragen of wil je je CV laten checken? Drink dan een kop koffie of thee met P&O!
 • Vacatures
 • MOVARE-Huisacademie
 • MOVARE-shop
 • Startersbeleid
 • Scholen die zich presenteren
 • Van 14:30 tot 15:30u: Workshopronde 1
 • Van 15:30 tot 16:30u: Workshopronde 2

Workshop 'Energiebalans' door Reflekt HRA
We willen met deze workshop graag inzichten bieden over hoe energiewinst of energieverlies binnen de eigen werkzaamheden en/of werkomgeving in combinatie met persoonlijke eigenschappen en (privé)omstandigheden van invloed kan zijn op een positieve of negatieve energiebalans. Dit uiteraard afgestemd op het onderwijswerkveld. We zullen de deelnemers op een interactieve wijze hierin meenemen door het aanbieden van een aantal oefeningen waarin ieder voor zich, maar ook de groep, aanvullende inzichten krijgt. We zoomen in op hulpbronnen, mogelijkheden en persoonlijke keuzes die kunnen bijdragen aan een verbeterde energiebalans.

⇒ Naast deze workshop zal ook Nicole Steinbusch nog een workshop verzorgen. Informatie hierover en de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven, volgt in de volgende nieuwsbrief.

Tips

 • Actualiseer je CV en/of je profiel op LinkedIn.
 • Ter voorbereiding op het Loopbaanevent vind je op intranet (onder menu-item POK/Medewerkers/Ontwikkelen en leren/Loopbaanontwikkeling) de zogenaamde elevator pitch. Dit is een hulpmiddel om je kort en krachtig te presenteren. Ook vind je hier een voorbeeld van een format voor het opstellen van een CV en andere handige tips. 
 • In Mijn InSite vind je onder de button ‘CAO PO en MOVARE Personeelshandboek/Ontwikkelen en leren’ het document ‘Sollicitatietips voor sollicitanten’. In dit document staan 10 tips die je hulp bieden bij de voorbereiding van een goed sollicitatiegesprek.
 • Ben je trots op jouw vak of maak je graag kennis met het beroep ‘Leerkracht’? Kijk dan snel naar deze link. (Onderwijs PO in Limburg)

Heb je een vraag? 
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met jouw directeur of met de Adviseur P&O van jouw school. Heb je vragen over het loopbaanevent? Dan kun je contact opnemen met Ineke Moonen, e-mail ineke.moonen@movare.nl 

Wij hopen je tijdens het MOVARE Loopbaanevent 2023 te mogen begroeten!

 

Herinneringstip: interne werksessies ParnasSys onder begeleiding van afdeling onderwijskwaliteit


Meld je nu nog aan voor 1 van de 3 sessies!Op maandag 30 januari, dinsdag 31 januari en dinsdag 7 februari organiseren we vanuit de afdeling Onderwijskwaliteit een aantal fijne ParnasSys-werksessies. Na deze werksessie kun jij de onderdelen Mijn ParnasSys, Groep, Leerling en Overzichten als basis van ParnasSys weer goed begrijpen en gebruiken. Je wordt weer eens ondergedompeld in handige tips! Verder wordt er gewerkt aan de instellingen van de Groepskaart als ‘Hart van ParnasSys’ en worden handige tips en weetjes gedeeld over bijvoorbeeld het nut en de kwaliteit van onze MOVARE-notities. Er is uiteraard ruimte voor differentiatie! Met deze tips en sessies vergroot je jouw zicht op leerlingen, groep en school en verminder je (ervaren) werkdruk.

⇒ Meld je aan via deze link (Insite). Fijn als we je mogen ontmoeten!  

 

Even voorstellen: Wim Goossens, Vera Willems en Leny Cobben

Wim Goossens


Vanaf de pensioendatum van Wim van Rooij (1 februari) zal Wim Goossens de ontstane vacatureruimte invullen. Wim stelt zichzelf hieronder kort aan jullie voor.

Beste (aanstaande) collega’s,

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Wim Goossens en vanaf 1 februari start ik als Financieel Beleidsadviseur. Voorheen was ik werkzaam als business controller bij Aloysius, een onderwijsstichting voor speciaal onderwijs. Daarvoor heb ik gewerkt in de zorg, het waterschap en de politie; altijd in een financiële of bedrijfsmatige rol.

Ik ben woonachtig in Munstergeleen, getrouwd met Karin en heb 3 zonen die inmiddels allemaal zijn ‘uitgevlogen’. In mijn vrije tijd zit ik graag op de (race)fiets en ben ik voetbaltrainer en penningmeester bij vv SVM.

Ik heb veel zin om te beginnen bij MOVARE en zie ernaar uit om met jullie kennis te maken.

Wie weet tot snel!


Vera Willems


Ik ben Vera Willems en ik wil mij even voorstellen. Ik werk als conciërge bij zowel basisschool Op gen Hei als bij het MOVARE-huis. Ik houd me vooral bezig met allerlei werkzaamheden in en rondom het gebouw van school en het MOVARE-huis.

Leny Cobben
Onderstaand stelt Leny Cobben zich aan jullie voor, die onze receptiemedewerkers Manôn en Marianne vervangt bij hun afwezigheid. Onze receptie/telefooncentrale in het MOVARE-huis dient immers altijd bezet te zijn.


Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Ik ben geboren en getogen in Beek en moeder van een zoon, schoonmama en trotse oma van drie kleinkinderen. In het verleden heb ik 30 jaar een eigen zaak gehad en 18 jaar in het bestuurssecretariaat van een zorgcentrum gewerkt. Sinds een jaartje vervang ik in het MOVARE-huis bij de receptie als één van de dames niet aanwezig kan zijn.

Verder hoef ik niet uit te leggen dat ik er met mijn 70 jaar niet ben om hier oud te worden, maar om jong te blijven. Ik haal veel energie uit de fijne sfeer bij mijn invulling in het MOVARE-huis. Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, keramiek maken en beeldhouwen.

Natuurlijk hoop ik jullie nog lang te mogen begroeten!
 

Artikel JSW: Leerdoelen helder makenIn de januari editie van de JSW staat een nieuw artikel met collega Lars Goertzen over Leerdoelen helder maken. Lees hier een pdf van de eerste twee pagina's.

Het artikel is ook online te lezen voor geabonneerden: Leerdoelen helder maken - JSW

 

Uitnodiging van de onderwijswerkplaats Limburg: Atelier Een duurzame toekomst door veranderlijkheidWanneer?

Woensdag 1 maart a.s. om 13:30 uur in Geulle.

Wat biedt de onderwijswerkplaats Limburg aan in dit atelier?

 • Je ervaart deze middag hoe jij een duurzame toekomst bouwt, samen met je leerlingen en in het licht van de veranderlijkheid.
 • Je ontmoet sprekers die zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs praktische voorbeelden toelichten waarmee jij iets kan betekenen voor jouw eigen school of klas.
 • Je leert hoe jij voor jouw eigen school of klas de dingen echt anders kan aanbieden en organiseren.

Lees er hier meer over. Aanmelden kan via deze link.