Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 18 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende (online) bijeenkomst voor meer informatie of om je aan te melden! 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
 23-02-2022  14.00 uur tot 16.30 uur  MOVARE Loopbaanevent
 (fysiek of online)
 
 30-03-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Metacognitie/Executieve functies

 Robine Kroon en Tineke van der Klink 
 Trainers EF en oprichters Leren Leren Schiedam

 11-05-2022  14.00 uur tot 16.30 uur  Workshop (fysiek)
 Rouw en verlies in het onderwijs
 Regien Wilmes (praktijk Blauwe Ballon) en
 Laila Wakrima (intern begeleider Jenaplanschool De Vlieger)
  25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 
Loopbaanevent 2022

Binnenkort is het zover, dan vindt het Loopbaanevent 2022 plaats. Noteer dit event in jouw agenda! 

Op 23 februari 2022 vindt van 14:00 uur tot 16:30 uur het Loopbaanevent 2022 plaats. In verband met de huidige coronamaatregelen zal op korte termijn besloten worden of het loopbaanevent online of fysiek zal plaatsvinden. Nadere informatie en tijdsplanning volgen.

Geef jouw loopbaan verder vorm!
Dit is de ultieme kans om jouw loopbaanontwikkeling verder vorm te geven! Een kans om kennis te maken met andere scholen, een kijkje in een andere keuken te nemen maar ook jezelf te laten zien. In eerste plaats is het een netwerkbijeenkomst voor zowel schooldirecteuren als medewerkers. Binnenkort word je geïnformeerd over de invulling van dit event.

Tips

  • Actualiseer je CV en/of je profiel op Linked-In
  • Ter voorbereiding op het Loopbaanevent vind je op intranet (onder menu-item POK → Medewerkers → Ontwikkelen en leren → Mobiliteit’ de zogenaamde elevator pitch. Dit is een hulpmiddel om je kort en krachtig te presenteren. Ook vind je hier een voorbeeld van een format voor het opstellen van een CV en andere handige tips. 
  • In Mijn InSite vind je onder de button ‘Mijn arbeidsvoorwaarden’ - button ‘Personeelshandboek’ - tabblad ‘Ontwikkelen en leren’, het document ‘Sollicitatietips voor sollicitanten’. In dit document staan 10 tips die je hulp bieden bij de voorbereiding van een goed sollicitatiegesprek.
  • Ben je trots op jouw vak of maak je graag kennis met het beroep ‘Leerkracht’? Kijk dan snel naar deze link.

Heb je een vraag? 
Je kunt contact opnemen met jouw directeur of met de P&O-adviseur van jouw school.

Wij hopen je tijdens het MOVARE Loopbaanevent te mogen begroeten!

Contactpersoon: Ivana Erens, e-mail: ivana.erens@movare.nl 

 

Toetsen in relatie tot COVID-19 maatregelenIn dit document Toetsen in relatie tot COVID-19 maatregelen beantwoorden we een aantal vragen over het afnemen van toetsen tijdens de huidige coronamaatregelen.

Contactpersoon: Andrew Simons, e-mail: andrew.simons@movare.nl

 

KWALENDER: Nieuwe versie kwaliteitskalender en KwaliteitskaartenKwaliteitskalender

Er is een nieuwe versie van de kwaliteitskalender beschikbaar met een wijziging in januari/februari. Eén item van januari is naar februari verplaatst. De nieuwe versie van de kwaliteitskalender vind je HIER.  

Kwaliteitskaarten

Kwaliteitskaart notitie Uitstroomprofiel

Kwaliteitskaart notitie Onderwijs- en ondersteuningsbehoeften


Contactpersoon: Janine Deckers, e-mail: janine.deckers@movare.nl
 

Marktplaatsbijeenkomst "Gelijke kansen door soepele overgangen!"
 Op woensdagmiddag 9 maart a.s. organiseert De OnderwijsWerkplaats i.s.m. de Gelijke Kansen Alliantie en de Educatieve Agenda Limburg de Marktplaatsbijeenkomst "Gelijke kansen door soepele overgangen!" bij SOOOOL 10-14 op het Dendron College in Horst. De bijeenkomst start om 13:30 uur.

Hybride bijeenkomst
De marktplaatsbijeenkomst is hybride: fysiek zijn alle programma-onderdelen te volgen; online de keynote en de meeste keuzerondes. Er wordt onderscheid gemaakt in diepgang (verdieping keynote), dialoog (verhalen uit de praktijk) en doen (ervaren).

Aanmelden en meer informatie
Via deze link kun je je aanmelden voor de bijeenkomst én vind je meer informatie over onder andere het programma, de sprekers en de keuzerondes.


TER INFO: Filmpje over Cultuureducatie van Pit CultuurwijzerZoals het bekende spreekwoord luidt “Een beeld zegt meer dan duizend woorden” kunnen beelden een boodschap zoveel malen meer kracht bijzetten dan tekst. Met dat idee heeft Pit Cultuurwijzer een filmpje opgenomen waarin zij de waarde van Cultuureducatie met Kwaliteit wil laten zien vanuit het perspectief van het kind. Klik hier om het filmpje te bekijken.  
 

Speciaal voor jou: Met korting naar GaiaZOO in 2022!Ook dit kalenderjaar kun je als medewerker van MOVARE met korting de GaiaZOO in Kerkrade bezoeken. MOVARE heeft speciaal voor haar medewerkers afspraken met GaiaZOO gemaakt. Met de promotiecode gaiamova kunnen MOVARE-medewerkers 24 uur per dag e-tickets met korting bestellen.

Prijzen 2022
GaiaZOO maakt dit kalenderjaar voor het eerst onderscheid tussen een hoogseizoen en een laagseizoen. Hieronder lees je welke tarieven in welke periode gelden. Deze prijzen gaan vanaf 1 maart 2022 in. Tot die tijd kun je tegen het huidige tarief tickets aanschaffen.

⇒ Tarieven vanaf 1 maart 2022  tot 7 november 2022 (hoogseizoen)
Volwassenen betalen € 18,50 p.p. (het reguliere tarief  is € 23,50 p.p.); voor kinderen van 3 t/m 9 jaar betaal je € 15,50 p.p. (het reguliere tarief is €18,50 p.p.)

⇒ Tarieven vanaf 7 november 2022 tot 1 maart 2023 (laagseizoen)
Volwassenen  betalen €16,50 p.p. (het reguliere tarief is € 21,50 p.p.); voor kinderen van 3 t/m 9 jaar betaal je €13,50 p.p. (het reguliere tarief is €16,50 p.p.)

Hoe maak ik gebruik van de kortingsregeling?
1. Ga naar https://www.gaiazoo.nl/reserveren
2. Voer bij ik heb al een e-ticket/vouchercode in mijn bezit’ de promotiecode gaiamova in.
3. Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je direct per e-mail een bevestiging met de e-tickets. De geprinte tickets dienen te worden gescand bij de kassa van GaiaZOO om toegang tot het park te kunnen krijgen. Denk eraan om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen! GaiaZOO kan hiernaar vragen.

Vragen over (het bestellen van) de tickets kun je stellen via de button Ticket support op de website van GaiaZOO.