Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 15 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende (online) bijeenkomst voor meer informatie of om je aan te melden! 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
 19-01-2022  13.30 uur tot 15.00 uur  Webinar (via Teams)
 Vernieuwde toetsen Leerling in Beeld
 Gastspreker van CITO 
 26-01-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  GEANNULEEERD! 
 Onderwijscafé (fysiek)
 Verbetercultuur en schoolontwikkeling
 
 30-03-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Metacognitie/Executieve functies

 Robine Kroon en Tineke van der Klink 
 Trainers EF en oprichters Leren Leren Schiedam

  25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 

 

Onderwijscafé ‘Verbetercultuur en schoolontwikkeling’ van 26 januari gaat niet door!Het onderwijscafé over Verbetercultuur en schoolontwikkeling, dat gepland staat op 26 januari a.s., gaat NIET door vanwege de huidige coronamaatregelen. Dit onderwijscafé is qua programma zo opgezet, dat het elkaar fysiek kunnen ontmoeten van belang is. Daarom hebben we besloten om de bijeenkomst van 26 januari te annuleren.


REMINDER: Uitruilregeling reiskosten woon-werk 

Wil jij 2022 goed beginnen en meer netto salaris overhouden aan het einde van het jaar? Vergeet dan niet om gebruik te maken van de uitruilregeling reiskosten woon-werkverkeer. Onder aan de streep houd je altijd meer netto salaris over aan het einde van het jaar, dus wij adviseren zeker om hieraan deel te nemen. Via de knop Uitruilregeling reiskosten woon-werk  in ‘Mijn InSite’ kun je je tot 24 januari 2022 aanmelden om voor 2022 gebruik te maken van deze fiscale uitruilregeling. Je dient hiervoor in Mijn InSite de onderstaande button te gebruiken.


Deelnemen aan de uitruilregeling levert jou als medewerker over het algemeen fiscaal voordeel op aan het einde van het kalenderjaar. De uitruilregeling reiskosten woon-werk wordt dan verrekend met jouw eindejaarsuitkering. Meer informatie over de uitruilregeling vind je in het document ‘De uitruilregeling reiskosten woon-werk nader uitgelegd’. Hierin kun je onder andere aan de hand van rekenvoorbeelden zien hoe de uitruilregeling in zijn werk gaat en kun je aan de hand van deze voorbeelden ook zelf berekenen of de uitruilregeling jou inderdaad fiscaal voordeel oplevert.
 
Let op: De button ‘Aanvragen deelname uitruilregeling reiskosten woon-werk’ wordt enkel opengesteld om gebruik te maken van de uitruilregeling van 2022. De daaropvolgende jaren blijf je aangemeld totdat je je weer zelf afmeldt via de button ‘Afmelden uitruilregeling reiskosten’. 

Kortom:  
- Mocht je je voor 2021 hebben aangemeld voor de uitruilregeling reiskosten, maar je voor 2022 willen afmelden, dan kan dat via de knop "afmelden uitruilregeling reiskosten".  
- Was je reeds aangemeld voor 2021 en wens je aangemeld te blijven voor 2022, dan hoef je niets te doen. 

Contactpersoon: Fred de la Croix, adviseur PSA, e-mail: fred.delacroix@movare.nl

 

REMINDER: WEBINAR Vernieuwde CITO LVS ‘Leerling in Beeld’

Laat je op 19 januari a.s. bijpraten door een expert van CITO!

CITO vernieuwt de LVS-toetsen. De huidige CITO-toetsen (3.0) worden niet meer doorontwikkeld. De meeste scholen binnen MOVARE hebben als toetsleverancier CITO om zicht op leerling-, groeps- en schoolontwikkeling te krijgen. Dat maakt dat we een expert van CITO hebben uitgenodigd om de vernieuwde toetsen Leerling in Beeld tijdens een webinar te presenteren aan de medewerkers van MOVARE. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom op woensdag 19 januari 2022, van 13.30 uur tot 15.00 uur, via Teams. Dus grijp deze kans om je te laten informeren!

Aanmelden webinar
Wil jij deelnemen aan het webinar op 19 januari aanstaande? Meld je dan aan via deze link (InSite – Cursussen). Als je bent aangemeld, ontvang je voorafgaand aan het webinar de deelnamelink.
Het webinar, dat georganiseerd wordt door de afdeling Onderwijskwaliteit, wordt opgenomen en is een week later beschikbaar voor iedereen die interesse heeft.

Heb jij nu al een vraag die je tijdens het webinar graag wil stellen?
Mocht je voorafgaand aan het webinar een vraag hebben, dan kun je deze uiterlijk woensdag 12 januari a.s. stellen via deze eenvoudige Forms. CITO zorgt ervoor dat de vraag opgenomen wordt in de presentatie en de demonstratie! Uiteraard is er ook achteraf ruimte voor vragen, maar misschien is het door het aantal deelnemers of door tijdgebrek niet mogelijk alle vragen te beantwoorden. Daarom is het wellicht beter om jouw vraag vooraf al kenbaar te maken. Bekijk deze animatie over Leerling in Beeld of bezoek de website van CITO.

Contactpersoon: Janine Deckers, e-mail: janine.deckers@movare.nl
 

Leerlingen De Tovercirkel startten het nieuwe jaar op het Bernardinuscollege

De eerste schooldag in het nieuwe jaar begon voor de leerlingen van De Tovercirkel in Heerlen gisterochtend met een gezellige busreis. Ze gingen namelijk voor de eerste keer naar hun tijdelijke schoollocatie, het Bernardinuscollege. Hier blijven ze tot dat ze terug kunnen komen in een spiksplinternieuw schoolgebouw. Tot die tijd gaan ze elke dag Samen op Reis met vriendjes en vriendinnetjes, hoe leuk is dat? Juf Leonie en leerling Juul hebben al voor de vakantie alles uitgelegd in deze video. Kijk je mee?