Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 14 schooljaar 2021-2022

Belangrijke dataOnderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende (online) bijeenkomst voor meer informatie of om je aan te melden! 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers/ trainer
 19-01-2022  13.30 uur tot 15.00 uur  Webinar (via Teams)
 Vernieuwde toetsen Leerling in Beeld
 Gastspreker van CITO 
 26-01-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Verbetercultuur en schoolontwikkeling
 
 30-03-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Metacognitie/Executieve functies

 Robine Kroon en Tineke van der Klink 
Trainers EF en oprichters Leren Leren Schiedam

  25-05-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (fysiek)
 Vitaliteit en welbevinden
 
 06-07-2022  13.30 uur tot 15.30 uur  Onderwijscafé (online)
 Ouderbetrokkenheid
 

 

Uitruilregeling reiskosten woon-werk 

Ook in 2022 kan weer gebruik worden gemaakt van de uitruilregeling reiskosten woon-werkverkeer. Via de knop Uitruilregeling reiskosten woon-werk  in ‘Mijn InSite’ kun je je vanaf 10 december 2021 tot 24 januari 2022 aanmelden om voor 2022 gebruik te maken van deze fiscale uitruilregeling. 

Je dient hiervoor in Mijn InSite onderstaande button te gebruiken.

Let op: de aanmeldingen van 2021 zijn reeds verwerkt. Aanmelden voor 2021 is dan ook niet meer mogelijk. Deze knop wordt enkel opengesteld om gebruik te maken van de uitruilregeling van 2022. De daaropvolgende jaren blijf je aangemeld totdat je je weer zelf afmeldt via de knop Afmelden uitruilregeling reiskosten

 
 

Kortom:  
- Mocht je je al voor 2021 hebben aangemeld, maar je voor 2022 willen afmelden, dan kan dat via de knop "afmelden uitruilregeling reiskosten".  
- Ben je reeds aangemeld voor 2021 en wens je aangemeld te blijven voor 2022, dan hoef je niets te doen. 

Nadere toelichting over de uitruilregeling vind je in het document ‘De uitruilregeling reiskosten woon-werk nader uitgelegd’.
 
Contactpersoon: Fred de la Croix, adviseur PSA, e-mail: fred.delacroix@movare.nl  

 

WEBINAR: Vernieuwde CITO LVS ‘Leerling in Beeld’

Laat je op 19 januari a.s. bijpraten door een expert van CITO!

CITO vernieuwt de LVS-toetsen. De huidige CITO-toetsen (3.0) worden niet meer doorontwikkeld. De meeste scholen binnen MOVARE hebben als toetsleverancier CITO om zicht op leerling-, groeps- en schoolontwikkeling te krijgen. Dat maakt dat we een expert van CITO hebben uitgenodigd om de vernieuwde toetsen Leerling in Beeld tijdens een webinar te presenteren aan de medewerkers van MOVARE. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom op woensdag 19 januari 2021, van 13.30 uur tot 15.00 uur, via Teams. Dus grijp deze kans om je te laten informeren!

Aanmelden webinar
Wil jij deelnemen aan het webinar op 19 januari aanstaande? Meld je dan aan via deze link (InSite – Cursussen). Als je bent aangemeld, ontvang je voorafgaand aan het webinar de deelnamelink.
Het webinar, dat georganiseerd wordt door de afdeling Onderwijskwaliteit, wordt opgenomen en is een week later beschikbaar voor iedereen die interesse heeft.

Heb jij nu al een vraag die je tijdens het webinar graag wil stellen?
Mocht je voorafgaand aan het webinar een vraag hebben, dan kun je deze uiterlijk woensdag 12 januari a.s. stellen via deze eenvoudige Forms. CITO zorgt ervoor dat de vraag opgenomen wordt in de presentatie en de demonstratie! Uiteraard is er ook achteraf ruimte voor vragen, maar misschien is het door het aantal deelnemers of door tijdgebrek niet mogelijk alle vragen te beantwoorden. Daarom is het wellicht beter om jouw vraag vooraf al kenbaar te maken. Bekijk deze animatie over Leerling in Beeld of bezoek de website van CITO.

Contactpersoon: Janine Deckers, e-mail: janine.deckers@movare.nl

 

TERUGBLIK op eerste bijeenkomst van het MOVARE-rekennetwerk

‘Verbindend’, ‘zinvol’, ‘leerzaam’ en ‘enthousiasmerend’…  Zomaar een greep uit de reacties van de deelnemers aan de eerste (online) bijeenkomst van het MOVARE rekennetwerk, dat plaatsvond op woensdag 8 december jl.

De bijeenkomst stond in het teken van het creëren van een doorgaande lijn binnen het rekenonderwijs. Te denken valt aan een goede inhoudelijke afstemming over de instructie, strategieën, klassenmanagement en eenduidige rekentaal. Nadat er een aantal theoretische kaders werd besproken, vonden er in de diverse break-outrooms interessante en zinvolle gesprekken plaats, waarin ervaringen werden gedeeld en kansen werden verkend.

Elkaar vinden via Teams
Om elkaar te blijven vinden, ook buiten de bijeenkomsten om, is er in Teams een kanaal aangemaakt. Hier kunnen ervaringen, documenten en vragen gedeeld worden. Collega’s van diverse scholen kunnen elkaar hier structureel vinden om elkaar te helpen en samen te sparren over het belang van goed rekenonderwijs.

Vervolgbijeenkomsten
De vervolgbijeenkomsten zijn reeds vastgelegd en zullen respectievelijk op 6 april 2022 en 22 juni 2022 plaats gaan vinden. We kijken ernaar uit!

Contactpersoon: Rutger van Dinther, e-mail: rutger.vandinther@movare.nl
 

Doe mee met de Abdijcross op 16 januari 2022!Op zaterdag 15 januari en zondag 16 januari 2022 organiseert Atletiekvereniging Achilles Top Kerkrade haar jaarlijkse Abdijcross. Onderdeel van dit sportieve hardloopevenement is de Businessloop (5,2 kilometer), die op zondag 16 januari plaatsvindt nabij Abdij Rolduc in Kerkrade. Lijkt het jou leuk om samen met MOVARE-collega's mee te doen aan de Abdijcross/Businessloop? Twijfel dan niet en meld je aan! Dat gaat heel gemakkelijk door een mail te sturen naar secretariaat@movare.nl Aanmelden kan tot maandag 10 januari 2022, 12.00 uur. 

Vermeld in jouw mail de volgende gegevens:
- naam en voornaam
- geboortedatum
- geslacht
- naam school
Heb je nog geen MOVARE-hardloopshirt? Geef dat dan ook door, inclusief de maat!

John Wevers draagt vervolgens zorg voor de gezamenlijke inschrijving. Meer informatie over de Abdijcross en de Businessloop vind je op  www.abdijcross.nl

Om alvast te noteren in jouw agenda: op zondag 3 april 2022 vindt de Parelloop in Brunssum plaats! 

Contactpersoon: John Wevers, e-mail: john.wevers@movare.nl
 

REMINDER: Collectieve Zorgverzekering VGZHeb jij jouw zorgverzekering voor 2022 al geregeld? Via MOVARE heb jij extra voordeel op jouw zorgverzekering bij VGZ middels de collectieve zorgverzekering VGZ Werkt, speciaal gericht op werkend Nederland. Met korting op je premie, ruime vergoedingen en vele extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl.

Jouw voordelen bij VGZ: 

  • Collectiviteitskortingen voor het hele gezin;
  • Voordelige basis- en aanvullende verzekering;     
  • Extra ruime vergoedingen voor mindfulness, fysiotherapie en mondzorg; 
  • Razendsnel je declaraties uitbetaald via de VGZ Zorg app;
  • VGZ kijkt waar je sneller voor zorg geholpen kan worden. 

Daarnaast biedt VGZ je ook veel extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Het Gezond Leven Platform staat bomvol met webinars, workshops, tips en apps. Zoals de digitale workshop ‘minder piekeren’’ en de VGZ Mindfulness coach app. Neem een kijkje op vgz.nl/gezondleven.

Meer weten over de collectiviteitsverzekering van VGZ? 
Kijk dan op vgz.nl/collectief voor meer informatie.

 

Het raceverslag van Max Verstappen

 

In menige huiskamer zal afgelopen zondag zo ongeveer ‘het dak eraf’ zijn gegaan, toen ‘onze’ Max  Verstappen geschiedenis schreef en de eerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1 werd. Misschien vind je het wel leuk om de spanning nog eens te beleven, wellicht samen met je leerlingen?  Dat kan aan de hand van het geschreven raceverslag! Er is wel nog een uitdaging aan te gaan… Nieuwsgierig geworden? Open dan gauw het raceverslag via deze link. Succes!