Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 13 schooljaar 2022-2023

Belangrijke data

In het onderstaande overzicht vind je de data van events en onderwijscafés, die dit schooljaar plaatsvinden. Het schema wordt nog verder aangevuld. 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 (Gast)spreker(s)/ trainer(s)
 25 januari 2023  14.00 uur tot 16.30 uur  Onderwijscafé ‘temperamentvolle leerlingen met tegendraads gedrag’
 Zie het nieuwsbericht in deze nieuwsbrief.
 Bijeenkomst live bijwonen? Aanmelden kan via deze link
 Giel Vaessen 
 8 maart 2023  14.00 uur tot 16.30 uur   Workshop Rouwverwerking
 ⇒ aanmelden kan vanaf januari 2023 via InSite. 

 Organisatie van de workshop is mede in handen van Laila Wakrim. 

  31 mei 2023  ’s middags
 (tijdstip volgt)
 Onderwijscafé  Ouderbetrokkenheid  Peter de Vries
 
 29 juni 2023  tijdstip volgt  MOVARE personeelsfeest

 

 Onderwijscafé Temperamentvolle leerlingen met tegendraads gedrag

Met gastspreker Giel Vaessen

#Onderwijskwaliteit #Zichtopontwikkeling #Pedagogischhandelen #Veiligheid #Socialecompetenties


Spreker Giel Vaessen is in januari te gast bij MOVARE. 

Tijdens het onderwijscafé op woensdag 25 januari 2023 leer je een van de meer inspirerende trainers kennen in onze regio: Giel Vaessen. Na zijn baan als zorgcoördinator in het onderwijs en behandelcoördinator/gezinstherapeut in de zorg, is Giel nu trainer/coach en geeft hij uiterst praktijkgerichte cursussen over kinder- en jeugdpsychiatrie en aangrenzende problemen. Bekijk Giels Linkedin-pagina eens of zijn website Kink in de kabel.

Het onderwijscafé 'Temperamentvolle leerlingen met tegendraads gedrag' vindt plaats in het MOVARE-huis, van 14.00 uur tot 16.30 uur . Directeuren, intern begeleiders, leerkrachten en onderwijsondersteunende medewerkers van de MOVARE-scholen zijn van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen.

Hoofdvragen deze middag zijn:

  • Welke structuren en regels zijn goede vormen van preventie?
  • Hoe reageer je over het algemeen op gedrag en hoe stuur je bij tegendraads gedrag?
  • Hoe kun je achter hardnekkig gedrag leren kijken?

Live bijwonen?
Wil je de bijeenkomst graag live bijwonen? Meld je dan aan via deze link (InSite – Cursussen). Er zijn 50 plaatsen beschikbaar, vol=vol! Meld je dus snel aan als je dit niet wilt missen en Giel live wil ontmoeten.

Via Teams
Is de cursus vol of kun je niet live aanwezig zijn? Niet getreurd, je kunt de bijeenkomst ook digitaal bijwonen. Stuur dan s.v.p. een mail naar Janine Deckers via janine.deckers@movare.nl (organisator) om de Teams-link te kunnen ontvangen.
 

Interviews van AcademicaEen aantal collega’s is in de afgelopen tijd geïnterviewd door Academica, die opleidingen voor schoolleiders verzorgt. Bekijk hier de interviews van Stephanie van der Veeken en Lars Rhoen. Houd de website van Academica in de gaten voor meer interviews van collega’s.
 

REMINDER: Pilot Geldvinder

Handig hulpmiddel voor financiële fitheid

Naast de aandacht voor de fysieke en mentale fitheid van de medewerkers vindt MOVARE het ook belangrijk dat haar medewerkers financieel fit blijven. Daarom brachten wij een paar weken geleden de pilot Geldvinder onder jouw aandacht. Wellicht heb jij er inmiddels al gebruik van gemaakt!

Financieel fit(ter) worden
Het geeft rust als je een goed overzicht hebt van jouw financiële situatie. Het onafhankelijk platform Geldvinder kan jou helpen om dit overzicht te behouden of het huidige overzicht van je geldzaken te verbeteren. Als pilot binnen MOVARE bieden wij 50 gebruikers een account aan om met Geldvinder aan de slag te gaan. Wil jij weten wat Geldvinder is en hoe het jou kan helpen financieel fit(ter) te worden? Bekijk dan eens deze korte video.

Heb jij na het zien van de video interesse om met behulp van Geldvinder aan de slag te gaan met jouw financiële situatie? Maak dan jouw account aan via deze link

Meer informatie
Meer informatie over Geldvinder lees je HIER. Vergeet ook zeker niet om de privacyverklaring van Geldvinder te lezen.
 

VISTA-college en partners zoeken een Projectleider WerkpleklerenHet VISTA-college en haar partners zijn op zoek naar een projectleider voor het (doen) realiseren van het plan van aanpak werkplekleren VISTA in samenwerking met onderwijsstichtingen, kinderopvangorganisaties en opleidingsinstituten in Zuid-Limburg.

⇒ De vacature van VISTA lees je HIER 
⇒ Sollicitaties kunnen gemaild worden naar v.grbavac@vistacollege.nl