Achtergrond header

MOVARE-nieuwsbrief voor medewerkers, nummer 1 schooljaar 2022-2023

 

Belangrijke data

In het onderstaande overzicht vind je de data van events en onderwijscafés, die dit schooljaar plaatsvinden. Het schema wordt nog verder aangevuld. 

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 (Gast)spreker(s)/ trainer(s)
 21 september 2022 (nieuwe datum!)  14.30 uur tot 16.30 uur  Ophaalsessie strategisch beleidsplan MOVARE 2023-2027

 

 5 oktober 2022  13.30 uur tot 16.00 uur  Onderwijscafé over concept ‘Teach like a Champion 3.0 van Doug Lemov’

 CED-groep

 25 januari 2023  ’s middags
 (tijdstip volgt)
 Onderwijscafé ‘kinderpsychiatrische problematieken in de klas’  Giel Vaessen 
  31 mei 2023  ’s middags
 (tijdstip volgt)
 Onderwijscafé  Ouderbetrokkenheid  Peter de Vries

Welkom terug!Beste collega,

Schooljaar 2022-2023 is begonnen!  Wij hopen dat je van een mooie, ontspannen vakantie hebt genoten en dat je gisteren een goede start hebt kunnen maken, samen met jouw leerlingen en collega’s.
Wij wensen iedereen een heel fijn schooljaar toe waarin zowel de collega’s als de kinderen weer volop ‘van en met elkaar leren’!

Hartelijke groet,

Kiki Huijnen en Ryszard Kruszel


Mutaties directiesBs. Langeberg

In verband met de gedeeltelijke afwezigheid van Iris Odekerken is Hannie Boumans benoemd tot interim-directeur van bs. Langeberg. Zij zal voor 0,5 FTE de leiding van bs. Langeberg op zich nemen. 

SBO De Wissel
Joyce Seijbel is, vanwege de afwezigheid van Kirsten Weerts, benoemd tot interim-directeur van SBO De Wissel in Landgraaf. Joyce zal in nauwe samenwerking met Mechelien Caelen en het team van De Wissel drie dagen de leiding van SBO De Wissel op zich nemen.  


MOVARE Huisacademie: ontwikkelen en leren op voor jou passende momenten!Het is zover! Met veel enthousiasme mogen wij aankondigen dat de MOVARE Huisacademie klaar staat om in gebruik genomen te worden. “Waarom een MOVARE Huisacademie?”, zul je wellicht denken. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: MOVARE vindt het belangrijk medewerkers te faciliteren en te ondersteunen om zich verder te ontwikkelen. Leidinggevenden krijgen vaak te horen van medewerkers dat fysieke cursussen of scholing (professionaliseringsuren) naast een drukke werkweek veel van hen vergt. Door de online leeromgeving MOVARE Huisacademie kun je dit doen waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Ontwikkelen & leren op de momenten die passend zijn voor jou!

Uit de aanbesteding  “E-platform MOVARE” is aanbieder E-WISE benoemd tot dienstverstrekker van de MOVARE Huisacademie.

Breed professionaliseringsaanbod
De MOVARE Huisacademie voorziet in een breed professionaliseringsaanbod voor alle MOVARE medewerkers (OP/OOP) per functiecategorie. Het e-platform bevordert individuele ontwikkeling, teamleren en stichtingsbreed leren. Het platform kan bijvoorbeeld ingezet worden om professionaliseringsuren nuttig in te zetten.  Het team kan samen afspraken maken over minimaal te volgen cursus in het verlengde van de schoolvisie. Denk ook aan stichtingsbreed/generalistisch cursusaanbod  zoals; ICT-vaardigheden, Privacy, Office, starters etc.

Wetenschappelijk onderbouwde cursussen
De cursussen van E-WISE zijn wetenschappelijk onderbouwd. Zij werken met specialisten uit het werkveld. De specialist geeft de daadwerkelijke inhoud aan de cursus, waardoor er altijd een onderwijskundige visie en een stukje wetenschap aan de cursussen van E-WISE te pas komt. De MOVARE Huisacademie is een gebruikersvriendelijke omgeving met behapbaar online cursusaanbod dat direct toepasbaar is in praktijk.

Implementatie
Afgelopen week hebben alle medewerkers van MOVARE een “Welkom”-mail ontvangen van E-WISE, die toegang verschaft tot het online professionaliseringsaanbod van de MOVARE Huisacademie. Om de implementatie in goede banen te leiden, zullen er in de komende weken informatiesessies georganiseerd worden door E-WISE zodat je bekend raakt met het platform. De schooldirectie zal jouw schoolteam hierin meenemen.

Toegang via InSite
Het online ontwikkel- en leerplatform MOVARE Huisacademie is gekoppeld en ondergebracht in de InSite MOVARE omgeving. Sinds gisteren, maandag 5 september, is de button “MOVARE Huisacademie” actief in de Mijn InSite omgeving.

Wij wensen je veel succes en leerplezier met de MOVARE Huisacademie!

 

Jaarverslag 2021 – publieksvriendelijke versie

Wellicht heb je het voor de zomervakantie al gelezen, maar we brengen het graag nog eens onder jouw aandacht: de publieksvriendelijke versie van het MOVARE jaarverslag is beschikbaar. Je kunt het geanimeerde jaarverslag bekijken op de MOVARE-website onder het menu-item Jaarverslag. 

REMINDER: Heb jij jouw ontspanningsmomentje al gedeclareerd?Voor de zomervakantie heb jij als MOVARE-medewerker een voucher gekregen voor een ontspanningsmomentje naar keuze tijdens de zomervakantie. Hopelijk heb je genoten van jouw welverdiende momentje! Op basis van de kassabon/factuur kun je maximaal 25 euro van jouw ontspanningsmomentje declareren. Heb jij dit al gedaan? Declareren kan nog tot 1 oktober aanstaande. Op de MOVARE voucher lees je hoe dit in zijn werk gaat.  
 

REMINDER: ophaalsessie strategisch beleid MOVARE op 21 september a.s.

Denk jij ook met ons mee?Zoals je voor de zomervakantie al hebt kunnen lezen, vindt de ophaalsessie voor het strategisch beleidsplan 2023-2027 plaats op 21 september aanstaande van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Hybride ophaalsessie
De sessie op 21 september is bedoeld voor MOVARE leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsondersteuners. Gezien de omvang van de doelgroep kiezen we voor een hybride sessie. In het MOVARE huis is plek voor ongeveer 50 deelnemers. De andere deelnemers kunnen digitaal aanhaken.

Tijdens de sessie proberen we om zoveel mogelijk input te verzamelen die relevant zou kunnen zijn voor de beleidsvoornemens voor MOVARE en de MOVARE- scholen voor de periode 2023-2027.

Talkshow met panel
Als werkvorm kiezen we voor een talkshow waarbij een panel van bestuurders, directeuren, IB’ers en adviseurs onderwijskwaliteit, reageert op stellingen en vragen. Het publiek kan (zowel ter plekke als online) actief deelnemen door zelf vragen te stellen of onderwerpen en stellingen in te brengen.

Inschrijven/aanmelden
Wil je graag deelnemen aan deze ophaalsessie? Dan kun je je via DEZE LINK inschrijven.
 

Onderwijscafé ‘Teach like a Champion 3.0’ op 5 oktober a.s.

Aanmelden kan vanaf nu!

#onderwijskwaliteit #pedagogischhandelen #didactischhandelen #kansrijkonderwijs #onderwijscaféNa een welverdiende vakantie, is het eindelijk zover! Je kunt je vanaf vandaag, 6 september, aanmelden voor het onderwijscafé van woensdagmiddag 5 oktober (13.30 uur -16.00 uur) over ‘Teach Like a Champion 3.0’. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door onderwijsadviseurs van CED-groep. Wat ons betreft ècht een cadeautje voor iedereen die het als zijn/haar plicht ziet om leerlingen te laten excelleren en kansrijk onderwijs te geven. Let op: er zijn twee mogelijkheden om het onderwijscafé bij te wonen: LIVE en DIGITAAL. Beide mogelijkheden hebben een eigen aanmeldroute. Het onderwijscafé wordt helaas NIET opgenomen.

 Meld je hier aan om live aanwezig te zijn in het MOVARE-huis (vol = vol bij 80 aanmeldingen, dus wees er snel bij).

 Meld je hier aan om digitaal aanwezig te zijn via een live verbinding in MS Teams (onbeperkt aantal aanmeldingen).

Wij kijken uit naar een geweldig eerste onderwijscafé van schooljaar 2022-2023! Hopelijk tot ziens!
 

TIP: Gouden weken, ken je impact

#onderwijskwaliteit #onderwijsprocessen #aanbod #pedagogischhandelen #schoolklimaat #veiligheid

Jullie hebben gisteren en vandaag kennis gemaakt met je nieuwe leerlingen en door de notities in ParnasSys van je collega heb je al een beeld gekregen van specifieke kindfactoren en ondersteuningsbehoeften van je leerlingen. Je staat nu de eerste paar weken voor een grote, belangrijke opdracht: het vormen van je groep zodat leerlingen open staan voor elkaar, voor jou, voor leren en zich veilig genoeg voelen. Ook als leerlingen elkaar al kennen is het goed om te investeren in groepsdynamica (klik op de link voor informatie hierover op de site ‘Stichting School & Veiligheid’). Een positief gevormde groep is een doorslaggevende factor voor een succesvol schooljaar. Wist je dat je in het nieuwe online platform E-wise een cursus kunt volgen over groepsvorming en dynamica? Wij adviseren deze als afdeling onderwijskwaliteit van harte aan om te volgen. Wij wensen jullie een fantastisch jaar en veel leerplezier voor de leerlingen en voor jullie als onderwijsprofessional en schoolteam.
 

Nieuwe Teams-omgeving MOVARE I LVS-toetsen

#onderwijskwaliteit #onderwijsprocessen #zichtopontwikkeling #LVS


 

Wij merken bovenschools dat scholen meestal niet van elkaar weten welke LVS-toetsen ze gebruiken om hun leerlingen objectief te volgen. Graag helpen we jullie een handje om elkaar te vinden zodat je met andere scholen kunt overleggen en tips kunt uitwisselen! Je vragen worden ook gelezen door de onderwijsadviseurs die misschien kunnen helpen. We maakten voor jullie een Teams-omgeving MOVARE I LVS-toetsen waar jij lid van kunt worden ongeacht welke toetsserie je gebruikt. In deze Teams-omgeving hebben we drie Kanalen gemaakt die jij vervolgens kunt volgen: DIA, CITO LIB en CITO 3.0. Dit zijn de huidige gebruikte LVS-toetsseries binnen MOVARE.

Lidmaatschap aanvragen kan via deze link. Vergeet daarna niet om je meldingen aan te zetten. We zien je graag online!
 

Dag van je loopbaan op 17 november 2022

Al jaren is de Dag van je Loopbaan een prachtige samenwerking van organisaties binnen de Community Sterk in Samenwerking in de provincies Limburg en Brabant. De zesde editie van dit loopbaanevent vindt plaats op donderdag 17 november 2022.

Eén dag per jaar openen deelnemende organisaties en bedrijven hun deuren. Als medewerker een unieke kans om voor één dag bij een andere organisatie mee te lopen. Voor organisaties dé kans om je als werkgever te profileren in de regio. Ook MOVARE doet als organisatie mee om bij te dragen aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, jouw betrokkenheid te vergroten en om ons als MOVARE in de regio op de kaart te zetten!

Hosts gezocht!
We zijn op zoek naar scholen/ werkplekken op het MOVARE-bureau die willen meedoen als host.
Als host laat je jouw gast(en) zien wat jouw werk zo leuk maakt. Breng jouw enthousiasme en passie in je werk over naar een ander. Door samen te werken en ervaringen uit te wisselen, creëer je nieuwe mogelijkheden en kansen tot samenwerking. Indien je je als school wilt aanmelden om te fungeren als host kan dat uiterlijk vrijdag 30 september.

Wat moet je doen?

  1. Wijs een host/werkplekbegeleider aan die het dagdeel of de dag op jouw school of afdeling verzorgt;

  2. Maak een keuze voor een hele dag of dagdeel: (ochtend: 09:00/12:30, middag 13:00/16:30, hele dag 09:00/16:30)

  3. Meld je aan als host via: voor hosts (dagvanjeloopbaan.nl)

  4. Laat MOVARE weten dat je wilt deelnemen als school of afdeling door een mail te sturen naar Sabine Habets: sabine.habets@movare.nl

Deelnemen als gast
Je kunt ook als gast deelnemen aan de Dag van je Loopbaan. Als gast ga je op bezoek bij een andere organisatie. Werk aan je persoonlijke ontwikkeling, verbreed je interessegebied of maak kennis met een onbekende sector en vergroot je netwerk. Indien je je wilt aanmelden als gast dan kan dit vanaf 17 oktober.     
Dit gaat als volgt:

  1. Meld je aan via Dag van je Loopbaan - word gast

  2. Laat MOVARE weten dat je wilt deelnemen door een mail te sturen naar Sabine Habets: sabine.habets@movare.nl

Let op: indien je wilt deelnemen dan mag dit alleen in overleg en met akkoord van je leidinggevende.

Vragen? Stel deze aan Ivana Erens of Sabine Habets van de afdeling P&O: ivana.erens@movare.nl of sabine.habets@movare.nl
 

Aan de slag met de Spacebuzz in schooljaar 2022-2023!Wil je met jouw leerlingen aan de slag met het thema Duurzaamheid? Stichting Spacebuzz gaat een samenwerking aan met STEAM LIMBURG. Een fantastisch initiatief waarbij leerlingen door middel van Virtual Reality vanuit de ruimte hun blik werpen op onze aarde. Aan deze duizelingwekkende reis is een lesprogramma gekoppeld bestaande uit voorbereidende lessen (ongeveer 10 lesuren) en een aantal afsluitende lessen (ongeveer 6 lesuren). In november 2022 heeft STEAM LIMBURG de beschikking gekregen over 10 uitvoeringsdagen die verdeeld zijn over de provincie. Wil jij met jouw school Spacebuzz bezoeken? Schrijf je dan in voor het bezoek via contact@steamlimburg.nl

 Wil je meer weten over Spacebuzz? Klik dan hier.


Nieuwsbrief STEAM LimburgGraag delen wij de eerste nieuwsbrief van STEAM Limburg met jullie. Je kunt deze HIER bekijken. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van STEAM Limburg en de volgende uitgaven van de nieuwsbrief in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan via www.steamlimburg.nl/nieuwsbrief.