Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 8 schooljaar 2020-2021

MOVARE-bureau gesloten tijdens herfstvakantieTijdens de herfstvakantie, van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober a.s., is het MOVARE-bureau gesloten. Op maandag 26 oktober staan wij graag weer voor jullie klaar!

Herfstvakantie en coronavirusMOVARE gaat er als werkgever vanuit dat jullie tijdens de herfstvakantie geen reizen maken naar landen waar in het kader van de coronabesmettingen code rood of code oranje geldt. Een reis naar een dergelijk land houdt immers automatisch in dat je na terugkomst in Nederland in quarantaine moet en dus niet kunt werken. Mocht dat laatste aan de orde zijn, dan komt dit voor risico van de medewerker. Met als gevolg dat in de periode waarin de medewerker niet kan werken geen recht op salaris bestaat. Wij willen jullie hier nogmaals uitdrukkelijk op wijzen. Let wel: het voorgaande heeft betrekking op reizen naar het buitenland en niet op reizen binnen Nederland.

Contactpersoon: Thei Iding, e-mail: thei.iding@movare.nl tel: 06-21315250
 

Maak jouw rechtspositionele wensen voor schooljaar 2021-2022 kenbaar!

Heb jij rechtspositionele wensen voor het schooljaar 2021-2022? Geef ons deze door! Het is vanaf nu mogelijk om via InSite jouw rechtspositionele wensen voor het schooljaar 2021-2022 (dus vanaf 01-08-2021) kenbaar te maken. Dit kun je doen via het digitale wensenformulier ‘Rechtspositionele wensen 2021-2022’.

Via Mijn InSite – Wijzigen – Knop Rechtspositionele wensen 2021-2022 kun je jouw wensen kenbaar maken ten aanzien van:

  • Jouw benoemingsomvang (= verminderen of uitbreiden);
  • Het beëindigen van jouw onderwijscarrière middels Keuzepensioen, dat is mogelijk per 1 augustus 2021. N.B. voor medewerkers die met pensioen gaan vanwege het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd eindigt de arbeidsovereenkomst met MOVARE op de eerste dag volgende op de maand waarin de AOW-gerechtigde leeftijd wordt bereikt;
  • Opname van tot op heden gespaard budget levensloop (2021 is het laatste jaar om via deze regeling levensloopverlof op te nemen!);
  • Inzet Duurzame Inzetbaarheid voor de diverse mogelijkheden (verlof in dit kader is alleen van toepassing op medewerkers van 57 jaar en ouder) en
  • (het nieuwe item) Loopbaanwensen.

Je hoeft het formulier alleen in te vullen als je wensen of wijzigingen voor het schooljaar 2021-2022 hebt. Geen wens of wijziging? Dan hoef je dus helemaal niets te doen!

Je wijzigingen/wensen kun je doorgeven tot uiterlijk 1 december 2020. Indien je een gesprek of uitleg wenst over bovenstaande items, kun je dit tevens kenbaar maken in ‘Mijn InSite’.

Wij willen je meegeven dat de aangegeven wensen niet altijd kunnen worden vervuld. Het realiseren ervan is afhankelijk van een aantal zaken, zoals:

  • formatieruimte op de scholen;
  • organisatorische omstandigheden van de school;
  • mogelijkheden van plaatsing;
  • aantal beschikbare vacatures etc.

Wij hechten er echter grote waarde aan dat jij in de gelegenheid wordt gesteld om jouw wensen kenbaar te maken en zullen dan ook onze uiterste best doen deze wensen te realiseren.

Contactpersoon: Jo Wetzelaer, e-mail: jo.wetzelaer@movare.nl – tel.: 06-20962559
 

Inschrijving geopend: online onderwijscafé woensdagmiddag 11 november ‘Effectieve didactiek en Wijze lessen’

In dit online en interactief onderwijscafé op woensdagmiddag 11 november a.s. presenteert dr. Gino Camp een aantal didactische bouwstenen, gestoeld op wetenschappelijk onderzoek, die je kunnen helpen om jouw lessen effectief te maken zodat je je doel als docent bereikt. Ook in tijden van onderwijs op afstand, als een kind noodgedwongen thuis zit.

   

 Dr. Gino Camp is universitair hoofddocent onderwijspsychologie aan de Open Universiteit en is onderzoeker op het terrein van effectieve leerstrategieën en hun toepassing in de praktijk. Hij is medeauteur van het boek ‘Wijze Lessen’ over effectieve didactiek en verzorgt regelmatig lezingen en workshops over dit thema. Het boek ‘Wijze lessen’ werd recent door het LBBO (Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders) verkozen tot Beste Onderwijsboek van het Jaar 2019!

Zegt het voort, meld je snel aan via de link en verrijk je didactisch handelen met dit leerzame college! En niet onbelangrijk: tijdens het gastcollege maak je kans op 1 van de 5 gratis boeken t.w.v. 24,95!

Contactpersoon: Janine Deckers, e-mail: janine.deckers@movare.nl