Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 8 schooljaar 2019-2020


Sluiting MOVARE-bureau tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie, van maandag 14 oktober t/m vrijdag 18 oktober, genieten ook de collega’s van het MOVARE-bureau van een weekje vakantie. Vanaf maandag 21 oktober is het bureau weer geopend en staan wij weer voor jullie klaar!


Nieuwe intranetomgeving ‘MIJN MOVARE’ live!

Vanaf vandaag staat de nieuwe intranetomgeving ‘MIJN MOVARE’ live. Binnen ‘MIJN MOVARE’ vind je onder andere interne nieuwsberichten, een smoelenboek, de inlog naar ‘Insite’ en een documentenmodule waarin je alle beschikbare documenten en formulieren vindt. Met de nieuwe zoekfunctie vind je bovendien in een paar seconden waar je naar op zoek bent!

Op de MOVARE website vind je de knop “MIJN MOVARE” die jou toegang geeft tot het nieuwe intranet. Wil je thuis of op een andere plek inloggen? Gebruik dan bij het inlogscherm de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee je ook inlogt op jouw computer/Outlook. 

Contactpersonen: Sanne Boonen en Linda Noteborn, tel: 045-5466975, e-mail communicatie@movare.nl

Campagne ‘Ik ben Leerkracht’ gestart

Trots op ons vak! Dat is wat de schoolbesturen uit de regio Zuid- en Midden-Limburg én de Nieuwste Pabo bindt. En dat is wat we ook willen uitdragen! We hebben de handen in elkaar geslagen om ons mooie vak in beeld te brengen en te laten zien wat het vak leerkracht op een basisschool inhoudt én hoe je leerkracht wordt.

Enthousiasmeren én informeren
We willen meer studenten in Limburg enthousiasmeren om voor het vak basisschoolleerkracht (ik wil leerkracht worden) te kiezen en zich aan te melden op dNP. Maar ook richten we ons op de herintreders (ik wil  weer leerkracht zijn), mensen die een tijd geleden een onderwijsbevoegdheid hebben gehaald en bij wie het werken in het onderwijs weer begint te kriebelen. We heten hen van harte welkom terug in het onderwijs. Daarnaast hebben de schoolbesturen plekken voor zij-instromers (ik wil leerkracht worden); ook hen willen we meer informatie bieden via deze campagne.

Tot slot biedt de website veel informatie voor onze huidige leerkrachten (ik ben leerkracht) en laat de informatie zien dat er vele ontwikkelmogelijkheden zijn in ons vak. Als je al leerkracht bent, biedt de website diensten aan alle medewerkers van aangesloten scholen/besturen bij het ondersteunen, en het verbeteren van vitaliteit, loopbaanvragen, je professionalisering, mogelijk maken van een nieuwe uitdaging zowel intern als extern en het vinden van vacatures.

Start van de campagne
De campagne gaat 7 oktober 2019 van start via:

  • website www.ikbenleerkracht.nl;
  • een facebookpagina ikbenleerkracht;
  • een instagrampagina ikbenleerkracht;
  • een youtube-kanaal;
  • op korte termijn: posters en flyers op alle locaties.

Contactpersonen: Sanne Boonen en Irene Driessen, tel: 045-5466975 en 045-5466962, e-mails: sanne.boonen@movare.nl en irene.driessen@movare.nl. 

Reminder: Vakbondscontributie 2019 in ‘Mijn InSite’

Alle MOVARE-medewerkers die lid zijn van een vakbond kunnen tot uiterlijk 8 december 2019 in InSite hun fiscaal voordeel aanvragen over de betaalde vakbondscontributie. Leden van de werknemersbonden die werken in het onderwijs en aangesloten zijn bij een vakbond (zoals o.a. FNV/AOB/CNV) kunnen profiteren van deze regeling, waarmee tot ruim 40 procent van het jaarlijkse contributiebedrag terug kan worden gekregen. De verrekening vindt plaats bij de uitbetaling van de eindejaarsuitkering. Je kunt het formulier jaaropgave voor fiscale teruggave Vakbondscontributie 2019 opvragen/verkrijgen via je eigen vakbond. Het bestuursnummer van MOVARE is: 41516. 

Na invulling van het betreffende formulier, dien je het formulier na invulling van enkele gegevens in InSite (procedure: Mijn Insite – Declareren – Vakbondscontributie) via een upload te sturen naar het MOVARE-bureau waarna dit -voorzien van ons akkoord- ter verdere verwerking weer doorgestuurd zal worden naar administratiekantoor IJK.

Contactpersoon: Jo Wetzelaer, tel nr: 045-5466961, e-mail: jo.wetzelaer@movare.nl.