Onderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende online bijeenkomst om je aan te melden!
Datum |
Tijd |
Bijeenkomst - onderwerp |
Gastsprekers/ trainer |
7-7-2021 | 13.15 uur tot 15.00uur | Onderwijscafé Effectief rekenonderwijs | Marcel Schmeier (externe spreker) |
15-9-2021 | 14.00 uur tot 16.00 uur | Onboarding leerkrachten | |
22-9-2021 | 14.00 uur tot 16.00 uur | Onboarding onderwijsassistenten in opleiding |
|
6-10-2021 |
14.00 uur tot 16.00 uur |
Onboarding medewerkers via Wiertz |
|
13-10-2021 | 11.00 uur tot 13.00 uur | Event Pensionado's: Rondleiding nieuw MOVARE-kantoor en informele lunch |
|
Fontys Hogescholen wil graag medewerkers uit het onderwijsveld laten participeren in de ontwerpteams voor de transitie van haar educatieve opleidingen. In dit document vind je een korte omschrijving van hetgeen Fontys van de ontwerpteams én van medewerkers uit het onderwijsveld in het bijzonder verwacht.
Mijn naam is Marina Schmits. Vanaf 2018 ben ik werkzaam voor onderwijsstichting MOVARE. Na heel wat jaren voor de klas ben ik me gaan specialiseren op het gebied van ICT. Hierna kwam er de behoefte om me verder te ontwikkelen en heb ik me aangemeld voor het kweekvijvertraject van MOVARE. Op dit moment ben ik werkzaam op basisschool St. Jozef en basisschool De Wegwijzer. Sinds vorige maand is hier het project RIO bij gekomen. RIO staat voor Registratie Instellingen en Opleidingen. Het is de nieuwe registratie waarmee onderwijsinstellingen de eigen organisatiestructuur en het eigen onderwijsaanbod kunnen registreren en beschikbaar stellen aan andere partijen. RIO is tevens de naam van een nieuw register bij DUO, dat het huidige register BRIN vervangt.
Het is de bedoeling dat RIO (uiteindelijk) in veel verschillende ketenprocessen wordt gebruikt als het gaat om gegevens over instellingen en opleidingen. Als projectbegeleider houd ik mij bezig met de implementatie van RIO.
Meer informatie over RIO vind je hier of mail naar: marina.schmits@movare.nl
MOVARE heeft als een van de speerpunten in haar strategisch personeelsbeleid ‘Ontwikkelen en leren’. Zo ontvangen we van nieuwe leerkrachten het signaal dat zij nog graag de gymbevoegdheid willen behalen. Tot 2005 maakte de gymbevoegdheid deel uit van de bevoegdheid als leerkracht. Sinds 2005 moet dit apart behaald worden. Heb jij als ervaren leerkracht de wens om deze bevoegdheid alsnog te behalen? Maak dit dan kenbaar aan ons! We hebben momenteel namelijk de kans om bovenschools 10 opleidingstrajecten te financieren.
Laat het ons weten!
Graag willen we inventariseren hoeveel van onze huidige leerkrachten de wens hebben om de gymbevoegdheid te behalen. Ben jij een van die leerkrachten? Stuur dan vóór maandag 28 juni a.s. een e-mail naar Nicole Strolenberg, nicole.strolenberg@movare.nl, en laat ons weten dat jij de wens hebt om je gymbevoegdheid te halen. Als duidelijk is om hoeveel leerkrachten het gaat, zullen we aangeven of we iedereen in de gelegenheid kunnen stellen de bevoegdheid te behalen.
In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld in een noodgeval, is het voor jouw schooldirecteur/ leidinggevende van belang dat hij of zij contact kan opnemen met een specifiek familielid. In InSite kun je een familielid registreren die bereikbaar is als ‘contactpersoon in noodgevallen’. Dit kun je als volgt doen:
Ga naar ‘Mijn InSite’ ► Familie ► de gevraagde gegevens invoeren ► knop “contactpersoon in noodgevallen” aanvinken ► telefoonnummer contactpersoon invoeren ► knop “aanmaken” aanklikken.
Als je deze stappen hebt doorlopen, zijn de contactgegevens in geval van nood zichtbaar op jouw stamkaart in InSite en daarmee dus ook zichtbaar voor jouw schooldirecteur/leidinggevende.
Dit schooljaar organiseerde MOVARE een vijftal inspirerende onderwijscafés voor haar medewerkers. Zoals je vorige week al in het bestuursjournaal hebt kunnen lezen, verkennen we graag jullie voorkeuren voor thema’s voor volgende onderwijscafés. We hebben al enkele ideeën verzameld en zouden graag bij jullie polsen of dit voldoende aanspreekt. Je kunt ook zelf ideeën doorgeven. Het invullen van deze korte vragenlijst kost je slechts 1 minuut. We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij jouw voorkeuren, dus laat ons weten waar jouw voorkeur naar uitgaat!
Vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers zijn speerpunten in het MOVARE-beleid. In de komende tijd gaan we onderzoeken hoe we Vitaliteit optimaal vorm gaan geven binnen MOVARE. In de tussentijd delen we via het bestuursjournaal berichten, fun facts en ‘wist-je-datjes’ over Vitaliteit met jou.
Inmiddels zijn we al een tijdje op weg langs diverse wetenschappelijk onderbouwde tips, weetjes en technieken voor meer grip op je geluk. De afgelopen maanden zijn we meer te weten gekomen over de ‘Geluksboosters’. Dit zijn tips, trucs, weetjes en technieken waarmee je in relatief weinig tijd zoveel mogelijk grip krijgt op jouw geluk.
Het afgelopen half jaar hebben we heel wat onderwerpen en oefeningen nader bekeken, die (kunnen) bijdragen aan jouw vitaliteit, gezondheid en welzijn. Tijd om terug te blikken! En wel op een actieve manier, want we weten het allemaal: regelmatig bewegen is goed voor je afweersysteem, je stofwisseling, je stoelgang, je slaap en je (fysieke, emotionele en hormonale) balans. Daarnaast vermindert en voorkomt het stress, depressie en overgewicht én kun je met bewegen jouw geluksstofjes een boost geven. Ook als je weinig tijd hebt. Herinner je je bijvoorbeeld de onderstaande beweegoefeningen nog? Klik hier voor een toelichting op deze oefeningen.
Aansluitend op de bovenstaande beweegoefeningen keken we ook naar de zogenaamde power poses. Wist je nog dat een power pose een fysieke houding is die ervoor zorgt dat je lichaam stofjes aanmaakt die je zelfvertrouwen een boost geven (testosteron) en je stressniveau (cortisol) laten dalen? Een krachtige combi dus! Vandaar ook de benaming power pose (‘krachtige houding’). Wil je jouw geheugen even opfrissen en nog eens lezen hoe je deze power poses moet doen? Kijk dan hier.
We sluiten deze terugblik af met een oefening die je tot rust laat komen, die je met jouw aandacht in het ‘hier en nu’ brengt. Kun je al raden welke oefening dit is? Juist ja, de minimeditatie. Heb je deze niet eerder gedaan, maar wil je graag weten hoe zo’n minimeditatie werkt? Klik dan hier.
Veel succes met (het herhalen van) de oefeningen!
(Bron: e-book 'Grip op geluk', zorgverzekeraar VGZ)
Ook deze week voorziet de SMK ons weer van leuke muzieklessen voor de groepen 1 tot en met 8. Download de lessen via de volgende linkjes: groep 1-2, groep 3-4,
groep 5-6, groep 7-8.