Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 34 schooljaar 2019-2020

MOVARE-bureau gesloten tijdens HemelvaartIn verband met Hemelvaart is het MOVARE-bureau op donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei gesloten. Maandag 25 mei staan wij weer voor jullie klaar!


Doe mee aan de enquête over Vitaliteit bij MOVARE!

Ter afronding van de opleiding Business Studies aan Zuyd Hogeschool loopt Laura Bus alweer enige tijd stage op het MOVARE-bureau, bij de afdeling POK. Tijdens deze afstudeerstage doet zij onderzoek naar de vitaliteit binnen MOVARE. Onderstaand lees je hoe jij als MOVARE-collega jouw steentje kunt bijdragen aan het onderzoek.

Het doel is om jullie input op te halen voor de ontwikkeling van het vitaliteitsbeleid van MOVARE. Medewerkers zijn belangrijk voor MOVARE, daarom heeft de vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers onze aandacht. We kunnen namelijk de uitdagingen alleen aan als we ons samen blijven ontwikkelen en vitaal zijn. 

Binnen het onderzoek wordt de volgende definitie voor vitaliteit gehanteerd:

‘Vitaliteit is het fysiek en mentaal gezond en in balans zijn, door middel van beweging, gezonde voeding, herstelmomenten, mentale veerkracht, motivatie, sociale steun en werkomstandigheden’.

Het invullen van de vitaliteitsenquête wordt enorm gewaardeerd. Dit zal ongeveer 5 minuten duren en is natuurlijk op vrijwillige basis. De resultaten worden anoniem verwerkt. Deze enquête heeft betrekking op de reguliere setting, dus nadrukkelijk niet op de huidige COVID-19 omstandigheden.

Heb je vragen? Mail deze dan naar laura.bus@movare.nl
 

Q&A medewerkers naar aanleiding van heropening scholenSinds maandag 11 mei jl. hebben alle MOVARE-scholen hun deuren weer geopend voor de leerlingen. Een mooie stap vooruit in deze crisistijd. Maar tegelijkertijd ook een stap die bij medewerkers vragen oproept. In dit document vind je antwoorden op vragen die wij naar aanleiding van de heropening van de scholen hebben ontvangen. Wij streven ernaar zo zorgvuldig en volledig mogelijk antwoord te geven op vragen. 

 

Update GMR

N.a.v. de GMR vergaderingen van april en mei 2020

- De GMR heeft ingestemd met het Bestuursformatieplan 2020-2021;

- De GMR heeft Chantal Pijls- van Moorsel benoemd als voorzitter van de GMR voor schooljaar 2020-2021;

- De vacature van personeelslid is ingevuld door Sandy Verdonk- Gubbels. Door de GMR is ze benoemd als secretaris voor schooljaar 2020-2021.


Voorstellen: Sandy Verdonk - Gubbels

Beste collega’s,

Op deze plek wil ik mij voorstellen als de nieuwe secretaris van de GMR van onderwijsstichting MOVARE.

Mijn naam is Sandy Verdonk-Gubbels en ik woon samen met mijn man en dochter in Landgraaf. Ik werk sinds 2001 bij onderwijsstichting MOVARE. Momenteel ben ik werkzaam in groep 8 op basisschool De Doorkijk, waar ik al 19 jaar met veel plezier en enthousiasme werk. Vanaf schooljaar 2019-2020 ben ik lid van de MR.

Met een gezonde kritische blik, praat en denk ik graag mee over allerlei onderwerpen die van belang zijn voor het goed functioneren van de scholen. Ik wil mij graag inzetten voor de GMR om de processen van bovenaf te kunnen volgen en de vertaalslag naar de praktijk te kunnen maken.

Ik kijk ernaar uit om na de zomervakantie deze uitdagende taak op mij te nemen en samen met alle betrokkenen een positieve bijdrage te leveren aan kwalitatief goed onderwijs.

Oproep voor ouders van de GMR

Vanuit de GMR het verzoek om de onderstaande oproep uit te zetten bij ouders (bijvoorbeeld via een ouderenplatform).

GMR zoekt ouders!

Ben jij de ouder die wij zoeken? En wil jij lid worden van de GMR? Wil je meedenken over het onderwijs van jouw zoon of dochter?

Wil je meewerken aan beleidsontwikkeling om zo beter onderwijs voor jouw kind te realiseren? Ben jij die kritisch, gemotiveerde ouder die graag meedenkt?

Lees dan de brochure van de GMR en neem contact op met onze voorzitter Chantal Pijls: 06-52608195 of gmr@movare.nl
 

MOVARE in de mediaL1 Vandaag: Het dagboek van meester Marco Pennings

Meester Marco Pennings van bs. De Caleidoscoop in Brunssum deed verslag van de eerste week dat de scholen weer open waren. Luister zijn dagboeken van 12 mei, 13 mei, 14 mei en 15 mei hier terug.

Landgraaf Courant
Een verslaggever van Landgraaf Courant bracht op 11 mei jl. een bezoek aan OBS De Speurneus. Hij sprak er onder andere met directeur Thea Penders over de ‘eerste nieuwe schooldag’. 

Sittard-Geleen nieuws
De online nieuws site Sittard-Geleen schonk vorige week ook aandacht aan de heropening van de basisscholen, waaronder Jenaplanschool De Vlieger in Sittard. 
 

Even voorstellen…

In deze rubriek komen collega’s aan het woord die hun talenten op een bepaalde manier benutten of hun kennis willen delen over een bepaald onderwerp. Daarmee zijn ze ‘Zelf aan zet’ in het vormgeven van hun ambities. Deze rubriek biedt collega’s een podium om hun verhaal te doen. In deze editie: Debby Bemelen, leerkracht op bs. De Wegwijzer in Landgraaf.Hallo! Ik ben Debby Bemelen en ben 26 jaar. Ik werk sinds 2016 op basisschool De Wegwijzer in Landgraaf en geef daar les aan groep 6/7. Zoals iedereen die dagelijks voor de klas staat vast merkt, is dat de groep kinderen voor je neus ontzettend divers is. Lesgeven doe ik met veel liefde en plezier. Ieder kind telt in de klas, maar dat kan soms ook even puzzelen en hard werken zijn.

In het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling wil ik een opleiding gaan volgen tot gedragsexpert. In een vergelijking van scholingen kwam ik uit bij Via Vinci opleiding Post-HBO registeropleiding Gedragsexpert. Als meer mensen binnen MOVARE interesse hebben, kan het lokaal -op basisschool De Wegwijzer- worden georganiseerd.

Heb je ook interesse in deze opleiding tot gedragsexpert? Meld je dan bij mij! De financiering van de opleiding wordt niet centraal door MOVARE geregeld, maar vanuit het scholingsbudget van jouw eigen school.

Mail mij gerust als je vragen hebt:  debby.bemelen@movare.nl