Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 31 schooljaar 2020-2021

Belangrijke data

Onderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende online bijeenkomst om je aan te melden!

 Datum

 Tijd                           

  Bijeenkomst - onderwerp

 Gastsprekers

 21-4-2021

 16.00 uur tot 17.00 uur

 De Digitale Economie
 Congres PO-Raad ' De Toekomst van Goed Onderwijs'

 
 12-5-2021  16.00 uur tot 17.00 uur  De Digitale Pedagogiek
 Congres PO-Raad ' De Toekomst van Goed Onderwijs'

 

26-5-2021

16.00 uur tot 17.00 uur  Regie nemen
 Congres PO-Raad ' De Toekomst van Goed Onderwijs'
 

 2-6-2021

 13.00 uur tot 15.00 uur

 Onderwijscafé Burgerschap
 (aanmelden is nog niet mogelijk, volgt z.s.m.)

 Prof. Gert Biesta
 (externe spreker)
 10-6-2021  14.00 uur tot 17.00 uur  Het nieuwe paradigma
 Congres PO-Raad ' De Toekomst van Goed Onderwijs'
 

 7-7-2021

 13.15 uur tot 15.00uur

 Onderwijscafé Effectief rekenonderwijs

 Marcel Schmeier
 (externe spreker)MOVARE-bureau gesloten tijdens KoningsdagOp dinsdag 27 april genieten ook de medewerkers van het MOVARE-bureau van een dagje verlof. Zij zijn die dag dus niet bereikbaar op hun thuiswerkplek. Woensdag 28 april staan wij weer voor jullie klaar.
 

Even voorstellen: directeur Jéron BejasMet veel plezier mag ik mezelf voorstellen als de nieuwe directeur van OBS De Trampoline en bs. De Opstap. Mijn naam is Jéron Bejas, 32 jaar oud, getrouwd en vader van een zoontje van bijna twee.

Na het behalen van mijn pabodiploma heb ik de overstap gemaakt naar het voortgezet onderwijs. Door mijn voortdurende drang mijzelf te blijven ontwikkelen, heb ik na het behalen van mijn docentenbevoegdheid Nederlands ook mijn lesbevoegdheid biologie behaald. De laatste jaren heeft het lesgeven steeds meer plaatsgemaakt voor leidinggeven. Vanuit deze rol ben ik dan ook vorig jaar gestart met de Masteropleiding Leren en Innoveren.

Van jongs af aan heb ik er al van gedroomd om directeur te worden van een basisschool, laat staan twee. Bij het zien van de vacature heb ik deze kans dan ook met beide handen aangenomen, met succes!

Afgelopen vrijdag stond het eerste lijfelijke gesprek met Maria ingepland. Gedurende de rondleiding in het gebouw heb ik ook een aantal collega’s mogen ontmoeten; wat een energie stralen zowel de collega’s als het gebouw uit! Ik voel me dan ook vereerd om samen met alle leerlingen, personeelsleden en ouders verder te mogen bouwen aan beide scholen.

Ik kijk er enorm naar uit om de school, leerlingen, ouders en het team te leren kennen. Ik vertrouw dan ook op een goede onderlinge samenwerking zodat we het beste onderwijs voor alle leerlingen kunnen realiseren!

Vanaf 17 mei start ik mijn werkzaamheden. Deze worden tot de zomervakantie samen met Maria vorm gegeven.
 

In memoriam: Ans van den Bogaard-HilkensOp zondag 11 april jl. overleed MOVARE-collega Ans van den Bogaard-Hilkens, werkzaam op bs. De Regenboog. Ter herinnering aan Ans wil het team van De Regenboog de onderstaande tekst graag met jullie delen. Afgelopen zaterdag heeft het overlijdensbericht van Ans in De Limburger (editie Parkstad) gestaan. Op intranet is de tekst van het overlijdensbericht namens bs. De Regenboog en MOVARE terug te lezen.

Lieve Ans…

Dertien jaar geleden stapte Ans op krukken, samen met haar man Peter, de school binnen om te vragen of zij iets voor onze school zou kunnen betekenen. Ze voelde zich al snel thuis op onze school waardoor zij als persoon enorm gegroeid is. We ontdekten al snel waar haar kwaliteiten lagen. Zo verzorgde ze in het begin alles rondom ICT op school.  Ze was enorm betrokken en gedreven als het ging om onze schooladministratie. Zij verzorgde o.a. de leerlingenadministratie en de financiën en zat daarbij letterlijk op de centen!

Daarnaast regelde zij als coördinator het overblijven op onze school, wat niet altijd een makkelijke klus was. Toch lukte het haar altijd om dit goed voor elkaar te krijgen. Tevens was zij een grote steun en toeverlaat voor de schooldirectie.

Ans hield ook van gezelligheid. Ze vertelde volop over haar kookkunsten en hield af en toe dan ook graag van een wit wijntje waarvan ze erg vrolijk werd en knalrode wangen kreeg. Tevens vertelde ze graag over haar kinderen en kleinkinderen. Zij vond het heerlijk om nu oppas-oma te mogen zijn voor Eleonora.

Ans was daarnaast enorm creatief. Ze hielp graag bij handvaardigheid lessen en voor menig collega maakte zij een mooi armbandje.

Kortom: Ans heeft zowel letterlijk als figuurlijk een steentje bijgedragen aan bs. de Regenboog.

Ans bedankt en rust zacht!!

Je collega’s van bs. De Regenboog

 

Loopbaanontwikkeling - update 

Hierbij attenderen wij jullie er graag op dat vanaf 3 mei de tweede vacatureronde start. Gedurende deze week zullen de openstaande vacatures in InSite gepubliceerd worden en kunnen medewerkers met een vast dienstverband solliciteren. 

De tweede vacatureronde loopt tot en met 21 mei a.s. Tot deze datum kan er gesolliciteerd worden.
 

PO Raad Congres ‘De Toekomst van Goed Onderwijs’ – aflevering 3MOVARE heeft zich als onderwijsorganisatie aangemeld voor het online congres ‘De Toekomst van Goed Onderwijs’ van de PO-Raad. Dit congres bestaat uit een serie van zes afleveringen. Alle MOVARE-medewerkers kunnen de bijeenkomsten bijwonen. Woensdag 21 april a.s. vindt van 16.00 uur tot 17.00 uur de derde aflevering plaats over De Digitale Economie. Deelnemen kan via deze link. Het wachtwoord om toegang te krijgen, is Congres2021
De organisatie van het PO Raad Congres vertrouwt erop dat deze link en het wachtwoord niet buiten de organisatie worden gedeeld.

Terugkijken eerdere afleveringen
Op de pagina www.poraadcongres.nl/uitzendingen vind je alle uitzendingen  terug. Het wachtwoord is Congres2021.

Vragen?
Heb je vragen over het digitale congres? Neem dan contact op met de PO-Raad via congres@poraad.nl Meer informatie over de hele congresserie vind je op de website van de PO-Raad.
 

Rubriek Vitaliteit en werkgeluk: wist je dat…? Vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers zijn speerpunten in het MOVARE-beleid. In de komende tijd gaan we onderzoeken hoe we Vitaliteit optimaal vorm gaan geven binnen MOVARE. In de tussentijd delen we via het bestuursjournaal berichten, fun facts en ‘wist-je-datjes’ over Vitaliteit met jou.  

Inmiddels zijn we al een tijdje op weg langs diverse wetenschappelijk onderbouwde tips, weetjes en technieken voor meer grip op je geluk. De afgelopen weken zijn we meer te weten gekomen over de  ‘Geluksboosters’. Dit zijn tips, trucs, weetjes en technieken waarmee je in relatief weinig tijd zoveel mogelijk grip krijgt op jouw geluk.

Vandaag staat deze rubriek in het teken van

muziek

Wist je dat het luisteren naar muziek die jij mooi en/of fijn vindt belangrijke gebieden in jouw hersenen activeert en verrijkt? Daarnaast onderdrukt het pijn en stress, zorgt het voor een betere nachtrust en ‘boost’ het de aanmaak van geluksstofjes.

Kracht van muziek
Volgens de Nederlandse hoogleraar neuropsychologie prof. dr. Erik Scherder heeft muziek een onvoorstelbaar positieve invloed op zowel ons brein als op onze gezondheid en geluk. In deze video van Erik Scherder zie je wat er in jouw hersenen gebeurt als je naar muziek luistert.

Meer muziek in je leven!
- Luister regelmatig naar muziek waar je vrolijk van wordt;
- Maak een playlist met je favoriete nummers (bijv. via Spotify) die je altijd bij de hand hebt;
- Neem zangles of word lid van een koor of band;
- Ga op dansles, volg sportlessen op muziek of dans thuis op jouw favoriete muziek;
- Leer een instrument bespelen.

Leuk om te weten
Actief met muziek bezig zijn of op muziek bewegen, activeert meer gebieden in je hersenen en stimuleert de aanmaak van meer geluksstofjes dan dat je alleen naar muziek luistert. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig zingen, dansen of muziek maken een tot wel 75% lagere kans hebben om later een vorm van dementie te ontwikkelen.

(Bron: e-book 'Grip op geluk', zorgverzekeraar VGZ)
 

Muzieklessen SMK

Een nieuwe week betekent ook weer nieuw lesmateriaal voor de invulling van het muziekonderwijs. De nieuwe muzieklessen van de SMK vind je hier: groep 1-2, groep 3-4groep 5-6groep 7-8