Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 29 schooljaar 2019-2020

Online vragenuurtje – Stel je vraag via videochat aan Kiki of Ryszard

We vinden het belangrijk om contact te houden in deze tijd waar dat fysiek niet mogelijk is. Daarom willen we je graag de kans geven om eventuele vragen/ kwesties te bespreken met ons, het College van Bestuur, in een live videochat. Dus heb jij een vraag, of wil je graag iets bespreken/ overleggen? Dan kan dit donderdag 02-04 a.s.tussen 14:00-15:00 uur. Dan heb jij de tijd om jouw vraag te stellen of iets voor te leggen. Deze videochat zal plaatsvinden via Microsoft Teams, je ontvangt daar een uitnodiging van. Stuur een mailtje naar communicatie@movare.nl om jouw gesprek in te plannen. Noem daarbij ook kort het onderwerp, zodat we eventueel een groepschat kunnen maken met collega’s met vragen over hetzelfde onderwerp. Een 1-op-1 gesprek is uiteraard ook een optie.

Komt de videochat voor jou op een ongeschikt moment? Je kunt jouw vraag ook sturen naar communicatie@movare.nl en dan wordt deze op een later moment beantwoord (bijvoorbeeld in de Q&A in het bestuursjournaal). Wij horen graag van je!

Kiki Huijnen en Ryszard Kruszel


Loopbaanontwikkeling 2020 gaat gewoon door

Wij willen medewerkers er graag op attenderen dat in InSite een groot aantal vacatures van diverse scholen is gepubliceerd. Ook nu moeten wij er met zijn allen voor zorgen dat bij de start van het schooljaar 2020-2021 alle functies bij de scholen ingevuld zijn. Sollicitatieprocedures gaan dan ook gewoon door. Gesprekken zullen eventueel via videoverbindingen plaatsvinden.

Indien je je loopbaan op een andere school wilt voortzetten, neem dan gauw een kijkje bij de vacatures in InSite en solliciteer!

Heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met jouw directeur of met de P&O-adviseur van jouw school.

Contactpersoon: Thei Iding, e-mail: thei.iding@movare.nl


 

Q&A medewerkers: vragen opschorten ouderschapsverlof i.v.m. coronavirus

Ik werk volgens de maatregelen m.b.t. het coronavirus thuis en zou eigenlijk mijn ouderschapsverlof willen onderbreken tot nader order. Mag dit? En stel ik doe dat, kan het daarna dan weer opgepakt worden? 

Antwoord: In de huidige uitzonderlijke situatie is het stopzetten van het aangevraagde ouderschapsverlof voor schooljaar 2019-2020 niet wenselijk.

Wat zegt de PO Raad? 
Heeft een werknemer recht om het al vastgestelde ouderschapsverlof in te trekken? De werkgever stemt in met een verzoek van de werknemer om het ouderschapsverlof niet op te nemen of niet voort te zetten op grond van onvoorziene omstandigheden, tenzij gewichtige redenen zich hiertegen verzetten. De huidige omstandigheden lijken een gewichtige reden voor de werkgever te zijn om een dergelijk verzoek af te wijzen.

Tevens zou het stop zetten in de meeste gevallen voor MOVARE dubbele financiële kosten met zich mee die niet zijn voorzien. Als het ouderschapsverlof stopgezet wordt, ontvangt de medewerker weer zijn volledige salaris omdat de inhouding van het ouderschapsverlof niet meer van toepassing is. De vervanger (vaak een parttimer die hiervoor een tijdelijke taakuitbreiding heeft ontvangen) ontvangt gedurende de aangevraagde periode ook salaris (dubbele kosten).

Wat zegt de cao PO? 
Volgens de cao PO mag de werknemer een verzoek indienen om het ouderschapsverlof stop te zetten. Echter is het moeilijk om een inschatting te maken wat het verloop en duur zal zijn van de maatregelen rondom de Corona-maatregelen.  De aanvragen ouderschapsverlof lopen telkens voor de duur van één schooljaar.  


Thuiswerken: aanvullende tips en oefeningen voor de werkdag thuis

Vorige week heb je in het Bestuursjournaal kunnen lezen hoe je het thuiswerken zo prettig en productief mogelijk kunt maken. Hopelijk geven deze tips ook een positieve bijdrage aan jouw werkdagen thuis! HumanCapitalCare (bedrijfsarts) denkt in deze moeilijke tijd graag met ons mee om het thuiswerken voor jou als medewerker zo aangenaam mogelijk te maken. In dit document vind je aanvullende tips en oefeningen om gezond thuiswerken te bevorderen. Heel handig en fijn zijn de rek- en strekoefeningen voor armen, polsen, nek, rug en schouders. Hieronder hebben we er een aantal voor je uitgelicht.


 

Mentale ondersteuning op ikbenleerkracht.nl

We zijn door de huidige situatie tot iets meer afstand van elkaar gedwongen: van je collega’s, maar ook van de kinderen. Dat is wennen. Het gemis van de sociale contacten, thuiswerken en omgaan met zorg en angst voor je eigen gezondheid en die voor mensen die dichtbij je staan. Niet de situatie zelf bepaalt hoe iemand zich voelt, maar juist hoe iemand zich voelt bij die situatie. En dat kan nu best een behoorlijke uitdaging zijn.

Coach
Voor vragen of een gesprek kun je altijd terecht bij je leidinggevende, maar er kunnen ook momenten zijn waarop je met iemand anders wilt praten. Vanuit de schoolbesturen biedt ikbenleerkracht.nl je aan om een coach te benaderen voor een gesprek als je daar behoefte aan hebt. Deze coach biedt je een luisterend oor, maar kan je ook adviseren over zaken die jou helpen vitaal te blijven in deze periode.

Ga voor de contactgegevens van een coach naar deze pagina. Ook kun je met Mindfulness Online een mindfulness training volgen. Kijk daarvoor op deze pagina.


Digitaal aanbod Baandomein

Vanaf nu worden alle workshops van Baandomein digitaal aangeboden. In bijgaande nieuwsbrief vind je meer informatie over het digitale aanbod.

 
 

Muziekonderwijs op afstand

Nu veel lessen digitaal gegeven worden, blijft ook het muziekonderwijs niet achter. SMK-consulenten die muziekonderwijs verzorgen op MOVARE-scholen, hebben muzikaal lesmateriaal gemaakt voor leerlingen thuis. Dit materiaal bestaat uit een aantal opdrachten voor groep 1 t/m 8. In deze bijlage vind je het lesmateriaal van vorige en deze week, ofwel week 13 en 14. Kijk ook eens op deze webpagina met leuk materiaal voor thuis en activiteiten, liedjes en dansjes.


 

Ludieke initiatieven

Het is wennen, deze gekke situatie waarin we nu werken. Het levert ook heel veel mooie dingen op die we van tevoren niet hadden kunnen bedenken. Zoals van allerlei ludieke initiatieven die het levenslicht zien. Een selectie van deze mooie, positieve acties delen we dan ook graag. Zo maakten veel kinderen afgelopen week knutselwerken en tekeningen voor bewoners van bejaardentehuizen/ ouderencentra. Op ramen van schoolgebouwen en andere gebouwen verschenen mooie boodschappen met: ‘Kinderen, wij missen jullie’ en ‘Samen Sterk’. Ook werd er opgeroepen tot een Berenjacht, waar veel medewerkers en ouders aan meededen. En dat is maar een greep uit de vele mooie initiatieven. Hieronder een selectie van de bijbehorende foto’s.