Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 25 schooljaar 2020-2021

Belangrijke data

Onderstaand zie je een overzicht van de data van de events/onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende online bijeenkomst om je aan te melden!

 Datum

 Tijd                           

 Gastspreker(s)              

  Onderwerp

 10-3-2021  15.00 tot 17.30 uur  n.v.t.
 MOVARE Loopbaanevent
 

 17-3-2021 

 13.30 tot 15.00 uur

 Prof.dr. Erik Scherder
 (externe spreker)

 Onderwijscafé Vitaliteit

 2-6-2021

 13.00 tot 15.00 uur

 Prof. Gert Biesta
 (externe spreker)

 Onderwijscafé Burgerschap
 (aanmelden is nog niet mogelijk, volgt z.s.m.)

 7-7-2021

 13.15 tot 15.00uur

 Marcel Schmeier
 (externe spreker)

 
 Onderwijscafé Effectief rekenonderwijs
 Uitnodiging thema-avond GMR

 

Vorige week heb je in de update van de GMR informatie gekregen over de thema-avond op 22 april aanstaande. Echter in de uitnodiging voor deze thema-avond stond een onjuiste link voor het aanmelden. Hier kun je de uitnodiging met de juiste link downloaden.  

Contactpersonen: Chantal Pijls en Sandy Gubbels, e-mail: gmr@movare.nl

 

Directie OBS De TrampolineDe huidige directeur van basisschool De Opstap en OBS De Trampoline, Maria Pastoor, maakt de laatste dag van dit schooljaar gebruik van de pensioenregeling en verlaat dan na een mooie carrière het onderwijs.

Na een zorgvuldig doorlopen traject en verkregen positief advies van de medezeggenschapsraden heeft het College van Bestuur besloten de heer Jéron Bejas met ingang van 1 mei 2021 te benoemen tot directeur van basisschool De Opstap en OBS De Trampoline.

De heer Bejas is op dit moment werkzaam in een leidinggevende functie in het voortgezet onderwijs in de regio Parkstad Limburg.

 

MOVARE Loopbaanevent 2021Tijdens het MOVARE Loopbaanevent 2021 op woensdag 10 maart aanstaande is het jouw ultieme kans om inspiratie op te doen voor jouw verdere loopbaan. Maak kennis met andere scholen, presenteer jezelf aan hen en laat je inspireren tijdens de inspiratiesessies!

Programma
Het programma van het Loopbaanevent ziet er als volgt uit:

 Tijdstip  Omschrijving
 15.00 uur  Welkomstwoord door Kiki Huijnen
 15.15 uur  Ronde 1: Presentatie scholen en inspiratiesessie ‘Maak je droom waar’ door Ilonka Sinkeldam (Baandomein) 
 15.45 uur  Ronde 2: Presentatie scholen en inspiratiesessie ‘Teken je eigen carrière stap’ door Nicole Steinbusch (Loopbaancoach) 
 16.15 uur  Ronde 3: Presentatie scholen en inspiratiesessie ‘Maak je droom waar’ door Ilonka Sinkeldam (Baandomein)
 16.45 uur  Ronde 4: Presentatie scholen en inspiratiesessie ‘Teken je eigen carrière stap’ door Nicole Steinbusch (Loopbaancoach)
17.15 uur  Afsluiting/einde Loopbaaneven


Informatie inspiratiesessies

‘Maak je droom waar!’ – Ilonka Sinkeldam (Baandomein)
Baandomein is de grootste netwerkorganisatie op de Limburgse arbeidsmarkt. Zij is sterk in verbinden, informeren, inspireren, matchen en innoveren. Je kunt bij Baandomein terecht met al je vragen op het gebied van mobiliteit op de arbeidsmarkt. Baandomein heeft een groot pakket aan producten waarvan je (gratis) gebruik kunt maken. In deze presentatie krijg je een kort overzicht van de mogelijkheden die Baandomein te bieden heeft om met jouw loopbaan aan de slag te gaan. Je krijgt daarbij een sneak preview van de workshop ‘Maak je droom waar!’, waarin je op zoek gaat naar je ideale baan. Aan welke beelden denk je bij je ideale baan? Welke van jouw specifieke kwaliteiten wil je inzetten bij je droombaan?

‘Teken je eigen carrière stap!’ – Nicole Steinbusch (Loopbaancoach)
In deze online bijeenkomst helpt loopbaancoach Nicole Steinbusch jou om op een creatieve, inspirerende en informele wijze inzicht te krijgen in de huidige fase van je carrière.
Waar sta je nu, welke vervolgstap zou je kunnen zetten en op welke wijze? Je tijdens deze bijeenkomst geen persoonlijke verhalen met anderen te delen.

Deelnemers Loopbaanevent
Medewerkers die zich hebben aangemeld voor het Loopbaanevent hebben een uitnodiging ontvangen voor de Teams bijeenkomst van hun keuze. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan s.v.p. contact op met Ineke Moonen (ineke.moonen@movare.nl) of Loe Gruisen (loe.gruisen@movare.nl).
 

Meld je nog aan!
Ben je vergeten je aan te melden en wil je het Loopbaanevent 2021 niet missen? Meld je dan nog aan via deze link. Je kunt aangeven welke scholen je wil ‘bezoeken’ en/of aan welke inspiratiesessie je wil deelnemen. Je kunt ook de onderstaande QR-code scannen. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 10 maart a.s.12:00 uur. Je ontvangt dan een uitnodiging voor de Teams bijeenkomst van je keuze.Tips
- Maak een e-portfolio aan in RTC Baandomein. Je moet eerst een account aanmaken voordat je een e-portfolio kunt aanmaken.
- Ter voorbereiding op het Loopbaanevent vind je op intranet (onder menu-item POK ► Medewerkers ►Ontwikkelen en leren ►‘Mobiliteit’) de zogenaamde elevator pitch Dit is een hulpmiddel om je kort en krachtig te presenteren. Ook vind je hier een voorbeeld van een format voor het opstellen van een CV en andere handige tips.

Vragen?
Je kunt contact opnemen met jouw directeur of met de P&O-adviseur van jouw school.

Wij hopen je tijdens het MOVARE Loopbaanevent 2021 te mogen begroeten!

Contactpersoon: Gaby Thuis, e-mail: gaby.thuis@movare.nl 
 

Nieuwe plekken beschikbaar voor onderwijscafé Vitaliteit!Het online onderwijscafé Vitaliteit met gastspreker Erik Scherder, dat op woensdagmiddag 17 maart a.s. van 13.00 uur tot 15.00 uur plaatsvindt, was met 100 plekken volledig bezet. Wij hebben Erik Scherder echter bereid gevonden om 100 extra plekken beschikbaar te stellen. Er is dus ruimte voor nieuwe inschrijvingen. Aanmelden kan via deze link (‘Mijn InSite ’- ‘Cursussen’)

Google account nodig!
Het onderwijscafé verloopt via een YouTube livestream verbinding vanuit de studio van Erik Scherder in Amsterdam. Tijdens de livestream is communicatie over en weer via een live chat mogelijk.
Soms is het daarvoor nodig via de YouTube link te klikken op “sign in” en vervolgens door te gaan naar “create account”. De weg wijst zich daarna vanzelf verder. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je de Youtube link. Voor het volgen van de livestream is een google-account nodig! Het is handig om dit vooraf aan te maken. Tip:  Je kunt elk e-mailadres gebruiken om een account te maken. Ga naar de inlogpagina voor Google-accounts.

Let wel: Doordat het onderwijscafé via een YouTube livestream verloopt, kan het naderhand niet meer teruggekeken worden!

Wat kun je tijdens het onderwijscafé verwachten?
Gastspreker Erik Scherder neemt ons mee in de boeiende wereld van ons brein. Tijdens het interessante webinar komt onder andere het volgende aan bod:

- Wat doet beweging in je brein? Hoe vormen hart en brein een verbinding en wat betekent dit voor je mentale gezondheid?;
- Het effect van beweging op de hersenen en het belang van vitaliteit, ook op de werkvloer;
- Vergroten van inzicht in het effect van gezonde voeding en voldoende beweging voor
jou als persoon, ook in relatie tot je werk;
- Wat gebeurt er in je brein bij werkstress en hoe kun je werkstress verminderen? Wat is de relatie van bewegen en werkstress? Hoe kun je als medewerker kleine, direct toepasbare interventies doen om bij te dragen aan meer welbevinden en vitaliteit?;
- Handreikingen in werkdrukverlagende en gezondheidbevorderende interventies die toepasbaar zijn voor iedereen.

Give away!
Elke 30e inschrijver wint het boek  ‘Hart voor je brein’ van Erik Scherder.     

 

Faciliteren thuiswerkplek

MOVARE kent geen officiële regeling voor het bekostigen van (hulp)middelen voor het thuiswerken. Vóór de coronapandemie werkten leerkrachten en andere medewerkers over het algemeen niet thuis, waardoor er geen reden was voor een dergelijke regeling. In het afgelopen jaar hebben we echter vanwege de corona-maatregelen allemaal (periodiek) thuis moeten werken. Dit bracht/brengt onvermijdelijk wensen en uitgaven mee voor het inrichten van de thuiswerkplek.

Graag delen we in dit bericht een aantal tips met jou om het thuiswerken deels te faciliteren:

- Devices lenen
Leerkrachten/medewerkers kunnen voor het thuiswerk gebruik maken van devices (chromebooks, laptops e.d.) die op school aanwezig zijn.

- MOVARE-shop
Via de MOVARE shop in InSite kunnen medewerkers met belastingvoordeel spullen aanschaffen voor het inrichten van de werkplek c.q. voor het thuiswerken. Denk bijvoorbeeld aan laptop, muis, beeldscherm, bureau/werktafel, bureaustoel etc.

Om je een beeld te geven: in 2020 zijn er in totaal 539 bestellingen via de MOVARE-shop geplaatst. De waarde van deze bestellingen bedroeg € 311.703. Het belastingvoordeel voor alle medewerkers bedroeg € 115.642. De verdeling van de bestellingen was als volgt:

 Bol.com  202
 Fitness abonnement  78
 Mobiele telefoons en abonnementen  67
 Fiets  66
 Computer/tablets  56
 Coolblue   54
 MOVARE vitaliteitsregeling  10
 Weekendje weg   5
 HelloFresh    1


Neem zelf ook eens een kijkje in de MOVARE-shop en bekijk de mogelijkheden. Doe er je voordeel mee!

- Computerbril
Sommige mensen ervaren oogklachten en/of schouder-/nekklachten als zij lange(re) tijd achter de laptop of computer zitten. Een computerbril kan dan een oplossing zijn. De aanschaf van een computerbril wordt door MOVARE vergoed tot een maximaal bedrag van € 125,- (eenmaal in de drie jaar). Je kunt de kosten van de door jou aangeschafte computerbril declareren via de betreffende button in InSite.
 

Rubriek Vitaliteit en werkgeluk: wist je dat…? 

 

Vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers zijn speerpunten in het MOVARE-beleid. In de komende tijd gaan we onderzoeken hoe we Vitaliteit optimaal vorm gaan geven binnen MOVARE. In de tussentijd delen we via het bestuursjournaal berichten, fun facts en ‘wist-je-datjes’ over Vitaliteit met jou.  

Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet, nemen we je de komende tijd mee langs diverse wetenschappelijk onderbouwde tips, weetjes en technieken voor meer grip op je geluk. De komende weken gaan we aan de slag met de

‘Geluksboosters’

Gelukboosters zijn tips, trucs, weetjes en technieken waarmee je in relatief weinig tijd zoveel mogelijk grip krijgt op jouw geluk. Wist jij dat je je geluk kunt vergroten door iets goeds te doen voor een ander?
Uit onderzoek is gebleken dat iets goeds doen voor een ander stress vermindert, het een goed en voldaan gevoel (over jezelf) geeft, betekenis geeft aan jouw leven en je in het geheel gelukkiger maakt.

In het dagelijkse leven kun je heel bewust aandacht besteden aan ‘iets goeds doen voor een ander’. Doe bijvoorbeeld elke dag iets leuks, liefs, aardigs voor een ander. Zonder te verwachten dat je daarvoor iets terug krijgt. Enkele voorbeelden:
- Schrijf een lief briefje voor bijvoorbeeld je partner, kind, huisgenoot.
- Geef een gemeend compliment aan iemand.
- Stuur een leuk/lief berichtje om te laten weten dat je aan iemand denkt.
- Groet de mensen die je tegenkomt, ook als het onbekenden zijn.

En zo zijn er natuurlijk nog talrijke voorbeelden te benoemen waarmee je iemands dag nét even iets leuker en/of aangenamer maakt!

Vrijwilligerswerk
Een hele mooie en betekenisvolle manier om iets goeds te doen voor een ander, is door je in te zetten als vrijwilliger. Er zijn ontzettend veel manieren waarop je vrijwilliger kunt zijn. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging of dierenorganisatie, door rondleidingen te geven in een natuurgebied of museum, door bijles te geven, collectant te zijn voor een goed doel, door (oudere) mensen die eenzaam zijn gezelschap te houden en/of activiteiten met hen te ondernemen etc. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou in de buurt? Kijk dan eens op de website van NLvoorelkaar

Schrijf het op!
Wil je graag iets goeds doen voor een ander? Schrijf dan de ideeën die nu bij jou ontstaan, of die je in de loop van de dag invallen, op. Zo kun je op een later moment bekijken wat je nu echt het leukste vindt om te gaan doen en wat het beste bij jou past. Opschrijven helpt je ook het positieve gevoel vast te houden.
 

Gratis online bijeenkomst over ParnasSys ZIEN!

Op woensdag 24 maart a.s. vindt van 14.00 uur tot 15.30 uur een gratis online voorlichtingsbijeenkomst over ParnasSys ZIEN! plaats (Spiegelsessie het nieuwe Zien!). De bijeenkomst is geschikt voor iedereen die nu met Zien! werkt of die wil weten wat de nieuwe ontwikkelingen rondom Zien! zijn. De sessie is uitsluitend voor MOVARE-medewerkers en wordt verzorgd door ParnasSys.

Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via deze link. Je vindt hier ook meer informatie over de online bijeenkomst.  
 

Online muzieklessen van SMKDe SMK is onlangs gestart met het maken van online lessen voor het muziekonderwijs. Als pilot (les 1) heeft zij lesmateriaal gemaakt voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8.  Elke les start met een korte uitleg.
Inmiddels is ook het materiaal van les 2 beschikbaar: groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8.