Onderstaand zie je een overzicht van de data van de onderwijscafés die in de komende maanden plaatsvinden. Klik op de link van de betreffende online bijeenkomst om je aan te melden!
Datum |
Tijd |
Gastspreker(s) |
Onderwerp |
10-3-2021 | 15.00 tot 17.30 uur | n.v.t. | MOVARE Loopbaanevent |
17-3-2021 |
13.30 tot 15.00 uur |
Prof.dr. Erik Scherder |
|
2-6-2021 |
13.00 tot 15.00 uur |
Prof. Gert Biesta |
Onderwijscafé Burgerschap |
7-7-2021 |
13.15 tot 15.00uur |
Marcel Schmeier |
In het Bestuursjournaal voor medewerkers nummer 22 hebben wij je geïnformeerd over het MOVARE Loopbaanevent 2021, dat plaatsvindt op woensdag 10 maart a.s. van 15.00 uur tot 17.30 uur. Binnenkort is het dus al zover! Heb jij dit event al in jouw agenda genoteerd? Wegens de huidige corona-maatregelen is het een online event via Teams.
Het Loopbaanevent is de ultieme kans om jouw loopbaanontwikkeling te starten! Een kans om kennis te maken met andere scholen en jezelf aan hen te presenteren. In de eerste plaats is het een netwerkbijeenkomst voor zowel schooldirecteuren als medewerkers. Binnenkort word je geïnformeerd over de invulling van dit event.
Tips
Heb je een vraag?
Je kunt contact opnemen met jouw directeur of met de P&O-adviseur van jouw school.
Wij hopen je tijdens het MOVARE Loopbaanevent te mogen begroeten!
Contactpersoon: Gaby Thuis, e-mail: gaby.thuis@movare.nl
Per 1-1-2021 gaat het project STEM (Science, Technology, Enginering en Mathematics)-II verder onder de naam STEAM Limburg. Grotendeels alle schoolbesturen in Limburg hebben zich aangesloten bij dit netwerk om de komende jaren scholen te begeleiden bij het implementeren van Wetenschap & Technologie, Onderzoekend & Ontwerpend leren en Digitale geletterdheid.
Na een succesvol verlopen procedure is Lars Goertzen namens onze stichting aangesteld als operationeel coördinator voor de projectperiode 2021-2023. De taak van Lars bestaat uit het vinden en verbinden van MOVARE scholen aan STEAM Limburg projecten vanuit een vraaggerichte aanpak. Dit betekent dat Lars met scholen in gesprek gaat over de rol van wetenschap & technologie binnen het curriculum en de wensen en plannen ten aanzien van een stuk implementatie. De komende maanden zal Lars techniekcoördinatoren en/of directeuren binnen de stichting benaderen voor een verkennend gesprek.
Eerste netwerkbijeenkomst STEAM binnen MOVARE
Op woensdag 24 maart a.s. organiseert de projectgroep van 15.00 uur tot 16.00 uur een eerste netwerkbijeenkomst rondom STEAM binnen MOVARE. De bijeenkomst is bestemd voor Techniek- / ICT- coördinatoren, directeuren en andere geïnteresseerden rondom het thema STEAM/W&T/ O&O leren en Digitale Geletterdheid. De bijeenkomst zal zeer waarschijnlijk via TEAMS plaatsvinden. Opgeven kan door een mail te sturen naar Lars Goertzen: lars.goertzen@movare.nl
Vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers zijn speerpunten in het MOVARE-beleid. In de komende tijd gaan we onderzoeken hoe we Vitaliteit optimaal vorm gaan geven binnen MOVARE. In de tussentijd delen we via het bestuursjournaal berichten, fun facts en ‘wist-je-datjes’ over Vitaliteit met jou.
Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet, nemen we je de komende tijd mee langs diverse wetenschappelijk onderbouwde tips, weetjes en technieken voor meer grip op je geluk. De komende weken gaan we aan de slag met de
Wellicht heb je dit woord, deze term wel al eens gehoord. Er vormt zich in je hoofd vast wel een bepaald beeld bij het zien en/of horen van dit woord. Maar wat verstaan we hier nu eigenlijk onder? Gelukboosters zijn tips, trucs, weetjes en technieken waarmee je in relatief weinig tijd zoveel mogelijk grip krijgt op jouw geluk. Vandaag zoomen we nader in op de geluksbooster ‘dankbaarheid’.
Uit onderzoek is gebleken dat het stilstaan bij en het uiten van dankbaarheid je gelukkiger, gezonder en zelfverzekerder maakt. Ook slaap je beter en kun je je gemakkelijker aanpassen aan veranderingen. Maar wat betekent dankbaarheid voor jou en hoe maak je dit voor jezelf zichtbaar? Het antwoord hierop is eigenlijk simpel: schrijf het op! Start jouw (werk)dag met het opschrijven (max. 2 minuten) van datgene waar jij dankbaar voor bent. Dit kan van alles zijn: je leefomstandigheden, je gezondheid, de aanwezigheid van bepaalde mensen in jouw leven, een (onverwachte) nieuwe kans of uitdaging, iets wat je geleerd hebt, mooi weer, (kleine) genietmomenten etc. Door het op te schrijven, maak je de betekenis van jouw gedachten over ‘dankbaarheid’ concreter. Er worden dan meer geluksstofjes aangemaakt dan dat je er alleen maar aan zou denken.
Vind je het lastig om de dingen waarvoor jij dankbaar bent onder woorden te brengen, om ze op te schrijven? Dan helpen wellicht de volgende tips:
- Schrijf in een dag- of notitieboekje dat je op een vaste plek legt. Bijvoorbeeld op een nachtkastje of op de eettafel.
- Maak het specifiek. Benoem/beschrijf bijvoorbeeld een recente gebeurtenis waar je blij van werd of iemand of iets in jouw leven waar je dankbaar voor bent.
- Benoem waarom je er dankbaar voor bent.
- Houd het kort en overzichtelijk voor jezelf.
Veel succes!
(Bron: e-book 'Grip op geluk', zorgverzekeraar VGZ)
Er is weer nieuw lesmateriaal voor het muziekonderwijs beschikbaar. Downloaden kan heel gemakkelijk via deze link.
Janneke Visschedijk is begin dit schooljaar afgestudeerd aan de Academische Pabo van Saxion Hogeschool te Deventer. Inmiddels volgt zij de opleiding tot Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Voor haar scriptie onderzoekt zij voor ‘Meer Muziek in de Klas’ welke eisen, criteria en wensen het werkveld heeft bij het kiezen van een muziekmethode. Om deze gegevens te kunnen verzamelen, heeft zij een enquête opgesteld. In de onderstaande mail van Janneke lees je meer over haar onderzoek en vind je de link voor het invullen van de enquête.
Beste leerkracht,
Het muziekonderwijs in het basisonderwijs wordt op verschillende manieren ingevuld. De ene school heeft de beschikking tot een vakleerkracht, op een andere school geeft de groepsleerkracht de les. Ook werkt de ene school met een methode, terwijl een andere school een eigen invulling aan de lessen geeft. Veel mogelijkheden dus!
Het is opgevallen dat het kiezen van een juiste muziekmethode en het geven van een muziekles niet voor iedereen even gemakkelijk is, bijvoorbeeld als je weinig kennis hebt van muziek of als je erg onzeker bent in het uitoefenen van een muziekles. Vanuit de opleiding tot Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, onderzoek ik voor Meer Muziek in de Klas welke criteria, wensen en eisen mee worden genomen bij het kiezen van een geschikte muziekmethode. Om deze gegevens te kunnen verzamel heb ik uw hulp nodig. Door het invullen van een anonieme enquête (±10 minuten) kom ik een stapje dichterbij het eindproduct, namelijk een methodebeoordelingsinstrument voor het muziekonderwijs.
Dus, zou u mij alstublieft willen helpen? Vul dan de enquête in via onderstaande link en wie weet kan u straks zelf gebruik maken van het methodebeoordelingsinstrument op uw school en wordt het geven van een muziekles leuker en makkelijker!
https://forms.gle/vzKhSiEKHZkqZy1D7
Alvast bedankt!
Vriendelijke groet,
Janneke Visschedijk
Leerkracht basisonderwijs / docent muziek in opleiding
e-mail: J.Visschedijk@student.ArtEZ.nl