Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 19 schooljaar 2019-2020

REMINDER: Uitnodiging voor training Het gebruiksgemak van InSite

Graag nodigen wij jou uit om deel te nemen aan de InSite training op woensdagmiddag 4 maart 2020 van 13.00 uur – 14.30 uur. Locatie: instructieruimte bs. Steltloper (Kerkrade). Tijdens de training worden de mogelijkheden en het gebruik(sgemak) van InSite nader toegelicht, denk aan raadplegen salarisspecificaties, arbeidsvoorwaarden, indienen van declaraties, de MOVARE shop, aanmelden voor cursussen, het up to date houden van je personeelsdossier etc. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Klik hier om je direct aan te melden, zodat je verzekerd bent van een plek tijdens de sessie.

We zien je graag op de training.

Hartelijke groet,

Collega’s P&O
 

Even voorstellen…

In deze nieuwe rubriek komen collega’s aan het woord die hun talenten op een bepaalde manier benutten of hun kennis willen delen over een bepaald onderwerp. Daarmee zijn ze ‘Zelf aan zet’ in het vormgeven van hun ambities. Deze rubriek biedt collega’s een podium om hun verhaal te doen. In deze editie: Nick Drijkoningen

MOVARE-vervanger Nick ontspant met yoga
 “Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de PABO in Heerlen. Ik besloot in 2018 om ontslag te nemen als fulltime leerkracht om mijn eigen bedrijf ‘NL yogareizen’ te laten groeien samen met mijn partner Laura. Momenteel werk ik daarnaast ongeveer 2 dagen per week als vervanger bij MOVARE. In de dagelijkse onderwijspraktijk zie ik dat er bij de collega’s van MOVARE veel behoefte is aan rust en ontspanning. Yoga kan daar bij helpen. De nadruk ligt op het vergroten van de (innerlijke) kracht, de ademhaling en het concentratie- en uithoudingsvermogen. Yoga is ook mindful en kan ontspannend werken. Yoga verbetert tevens de concentratie en geeft meer emotionele balans. We doen daarbij ook aan mindfulness. Dat is een manier om te leren bewuster te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties. Tijdens de bijeenkomst van NL yogareizen leer je om ontspannen en bewuster in het leven te staan. Met het fiscale voordeel uit de MOVARE-shop is het nu aantrekkelijk om een yogareis te maken in de schoolvakantie. Naast yogareizen in de schoolvakanties organiseer ik yogaworkshops, yogaweekenden en bedrijfsyoga. De yoga is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog geen ervaring hebt.”

Spreekt yoga jou aan? Voor yogareizen in Italië en Kroatië en het overige aanbod kijk je op: www.nlyogareizen.nl


Bs. Gerardus Majella blaast carnaval op school nieuw leven in 

Bs. Gerardus Majella wil graag de carnaval op school nieuw leven inblazen. Enerzijds voor een stukje cultuureducatie, anderzijds voor de verbinding met de wijk. Dit doet zij door de kinderen les te geven over carnaval. 

Als kleuterleerkracht mocht Maud van Wissen voor de groepen 1/2 de lessen bedenken. Dit resulteerde in het projectboekje ‘Kleuterproject: Prins Nora’. Het kleuterproject is geschreven aan de hand van het boek 'Prins Nora' van Bas Ortmans. Hij was afgelopen seizoen prins van V.V. de Eekheuëre in Eikenderveld (Heerlen). Bas vond het projectboekje van Gerardus Majella zo inspirerend dat hij dit met toestemming van de school onder de aandacht bracht van alle basisscholen in Heerlen. Het team van Gerardus Majella is trots dat zij een stukje cultuureducatie mag verspreiden en hoopt dat er mede hierdoor meer carnavalsharten gaan kloppen. 

Ben je nieuwsgierig naar het kleuterproject over carnaval? Download het boekje dan hier.