Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers, nummer 15 schooljaar 2020-2021

UITNODIGING: Online onderwijscafé ‘Door lezen de wereld ontmoeten’Laat je woensdagmiddag 20 januari 2021 van 13.15 uur tot 15.00 uur weer inspireren door onze gasten onder het genot van een kop koffie of thee op een eigen comfortabele plek! We gaan het hebben over lezen in de breedste zin van het woord: leesmotivatie, leesplezier, begrijpend lezen, meertaligheid, woordenschat. Laat je inspireren door maar liefst drie gevarieerde gasten: Karin Westerbeek is raadslid van de Onderwijsraad en licht jullie in over het belang van leesplezier en over hun offensief LEES!. Prof. Leonie Cornips is onderzoeker aan de Universiteit Maastricht en geeft een presentatie over recente onderzoeken rondom meertaligheid en lezen. Tenslotte komt onze hoofdspreker Linda Vaessen-Moonen, leerkracht groep 3 en taal-/leesspecialist bij een collega bestuur, aan het woord. Met het LOF (leerkracht ontwikkel fonds) heeft zij een fantastische aanpak ontwikkeld: ‘Door lezen de wereld ontmoeten’ en de ingrediënten voor succes met jullie wil delen. Laten we weer leren van en met elkaar! We hopen velen van jullie online te mogen ontmoeten.

Aanmelden/ meer informatie
Aanmelden kan vanaf vandaag via deze link (‘Mijn InSite ’- ‘Cursussen’). De eerste 10 aanmeldingen maken kans op 1 van de 5 boeken ‘Leer ze lezen’ van Bea Ros, uitgeverij Didactief. Dit boek komt 14 januari 2021 vers van de pers! Klik op de titel voor meer informatie en wees er dus snel bij. Voorwaarde om dit boek te winnen, is dat je niet alleen bent aangemeld voor het onderwijscafé, maar dat je ook daadwerkelijk online aanwezig bent bij de bijeenkomst op 20 januari.  

Save the date!
Hieronder vind je de data van de komende onderwijscafés. Noteer ze alvast in jouw agenda!

 17 maart 2021  13.00 uur tot 15.00 uur  Vitaliteit - met gastspreker Erik Scherder (bevestigd)
 2 juni 2021  13.00 uur tot 15.00 uur  Rekenonderwijs
 7 juli 2020        13.00 uur tot 15.00 uur  Burgerschap


Contactpersoon: Janine Deckers, e-mail: janine.deckers@movare.nl
 

Mutatie directieHet voorgenomen besluit inzake de benoeming van Monique Horsch tot waarnemend directeur van bs. De Schatgraver wordt omgezet in een definitief besluit tot benoeming. Ingangsdatum van deze benoeming wordt in overleg bepaald.
 

Uitslag verkiezingen GMRDe GMR heeft verkiezingen gehouden, omdat zij 2 vacante plekken had bij de oudergeleding. Joost Kempen en Rob Janssen hebben de verkiezingen gewonnen. Zij zijn per direct lid van de GMR.
De GMR is nu compleet en bestaat uit de volgende leden:

Chantal Pijls-van Moorsel (voorzitter) Personeel  Bs. De Wegwijzer
Sandy Verdonk-Gubbels (secretaris) Personeel Bs. De Doorkijk
Kim Janssen-Lommen (penningmeester) Personeel Bs. De Doorkijk
Ron van Wessel Personeel Bs. Schinveld
Stefhanie Palmen- Plieger Personeel Bs. Gerardus Majella
Lindsay Tiesters Personeel SBO De Wissel
Stephan Gerards Ouder Bs. De Wegwijzer
Ricardo van Wijk Ouder Bs. Langeberg
Stephan Scheeren Ouder Bs. Titus Brandsma
Remko Dormans Ouder Bs. St. Jozef
Joost Kempen Ouder Bs. De Vlindertuin
Rob Janssen Ouder Bs. De Schatgraver


Contactpersoon: Chantal Pijls-van Moorsel, e-mail: gmr@movare.nl
 

Bs. Meander gesloten i.v.m. coronabesmettingenNaar aanleiding van coronabesmettingen werd bs. Meander vorige week donderdag, mede op advies van de GGD Zuid-Limburg, gesloten. Lees hier het artikel dat gisteren in Dagblad De Limburger stond.
 

Creatieve Sinterklaasvieringen op MOVARE-scholenHet jaarlijkse Sinterklaasfeest kon vanwege de coronacrisis niet op de gebruikelijke manier gevierd worden. Ook onze scholen moesten creatief zijn en bedachten leuke alternatieven voor het traditionele bezoek van Sinterklaas. Hieronder een greep uit de sinterklaasvieringen op onze scholen. Mooi om te zien hoe jullie steeds weer in mogelijkheden denken!

SO/VSO St. Jan Baptist
Hulpsinterklaas op bezoek op SO/VSO St. Jan Baptist

Bs. Mijn Spoor
Speciale boodschap voor Mijn Spoor
Speciaal bericht van Sinterklaas

SBO Arcadia
Sinterklaasviering SBO Arcadia

Bs. De Schakel
Sinterklaasvideo De Schakel

OBS De Droomboom
Sinterklaasjournaal OBS De Droomboom aflevering 1  aflevering 2  aflevering 3