Achtergrond header

Bestuursjournaal voor medewerkers editie 31, 2019-2020

Onderwijs op Afstand: kwaliteitskaarten

De intranet-pagina Onderwijs op Afstand wordt wekelijks geüpdatet. Zo staan er verschillende handige tips, handleidingen, links én kwaliteitskaarten op. Daar komt nu een hulpkaart Onderwijs op Afstand bij met een aantal vragen. Deze vragen kunnen een bijdrage leveren aan het ontdekken van ontwikkelkansen binnen de school om de onderwijskwaliteit te verrijken, zelfs nu met het onderwijs op afstand. De hulpkaart is gemaakt door Janine Deckers, projectleider binnen de afdeling kwaliteit bij MOVARE. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze kaart, wil je een bewerkbare versie ontvangen of denk je ondersteuning nodig te hebben in een van de gebieden? Laat het dan weten door een mailtje te sturen naar communicatie@movare.nl, zodat je in contact komt met een medewerker van het bestuursbureau. 

Benoeming Christel Withaar

Na verkregen positief advies van de MR heeft het College van Bestuur het voorgenomen besluit inzake de benoeming van Christel Withaar tot directeur van bs. De Spoorzoeker met ingang van 1 april 2020 omgezet in een definitief besluit. Thans is zij waarnemend directeur.


Projectleiders kenniskringen voor uitwerking strategisch beleidsplan 2019-2023


De namen van de projectleiders van de kenniskringen zijn bekend:

Mw. Janine Deckers, projectleider Onderwijs, Verantwoording en Kwaliteit;

Mw. Mirjam Moonen, projectleider Leren en Ontwikkelen;

Dhr. Roger Bertrand > projectleider Verbeteren en Innoveren.


Geef met muziek een extra vrolijke noot aan het thuisonderwijs!
 

Bijna iedereen heeft wel wat met muziek. Naar de radio luisteren, een favoriete afspeellijst op Spotify, zingen, een muziekinstrument bespelen…noem maar op! Zowel SMK Kerkrade als de provinciale campagne DOOR! geven een extra vrolijke noot aan het thuisonderwijs met veelzijdige muziekvideo’s en nieuw lesmateriaal voor de muzieklessen thuis. Bekijk het aanbod hieronder!

Nieuw lesmateriaal van SMK Kerkrade

Bekijk hier snel het nieuwe lesmateriaal voor de muzieklessen thuis. 

DOOR! lanceert TussenDOOR!tjes

Als aanvulling op het thuisonderwijs lanceert DOOR!  de zogenaamde TussenDOOR!tjes: interactieve en educatieve muziekvideo’s die zorgen voor een echte energieboost.

‘TussenDOOR!tje’ is een reeks van vier korte muziekvideo’s, elk met een ander thema. Elke week verschijnt een nieuwe video. Enthousiaste duizendpoot Bart Storcken presenteert de video’s. Bart heeft zowel een onderwijs- als een muzikale achtergrond. Er komen diverse muzikale activiteiten aan bod. Zingen, bewegen, ritmiek, het spelen op muziekinstrumenten en zelfs rappen leer je met het TussenDOOR!tje. In elke aflevering roept Bart de kijkers op actief mee te doen middels een muzikale opdracht. Maak daar zelf een video van en stuur deze in via info@hklimburg.nl. De leukste inzending wint een te gekke prijs: een muziekinstrumentenpakket voor de school t.w.v. €1000,-.

De TussenDOOR!tjes zijn gemaakt voor alle basisschoolleerlingen vanaf groep 4. De video’s zijn gratis beschikbaar via het YouTube-kanaal van DOOR! in de Playlist TussenDOOR!tjes. De TussenDOOR!tjes zijn in te zetten aan het begin of einde van de schooldag, of gewoon tussendoor!

De eerste aflevering bekijk je rechtstreeks via deze link.  Alle info en video’s worden gebundeld op de website van DOOR!

 

Thuis Cultuurwijzer, voor kinderen en ouders thuis
 

Pit Cultuurwijzer brengt in deze tijd van thuisonderwijs graag de ‘Thuis Cultuurwijzer’ onder de aandacht van leerlingen en hun ouders/verzorgers. Deze online cultuurwijzer brengt op een overzichtelijke en eenvoudige manier kunst en cultuur uit de regio Parkstad thuis. Het biedt het onderwijs, en ouders/verzorgers, een helpende hand zodat kinderen ook nu goed cultuuronderwijs kunnen krijgen. 

Bekijk de inspirerende, culturele initiatieven uit de regio Parkstad hier.


 

Sterk Staaltje Samen Sterk

Deze tijd heeft z’n uitdagingen maar laat ook zien hoe flexibel, creatief en bevlogen de MOVARE-medewerker is. In deze rubriek: Sterk Staaltje Samen Sterk willen we elke week een mooi initiatief in het zonnetje zetten. Volg ons ook op social media (Facebook, LinkedIn en Instagram) voor meer Sterke Staaltjes Samen Sterk.

Deze week: een fotocollage-boodschap. Bekijk zowel die van de medewerkers van
Bs. Sint Jozef in Merkelbeek en Doenrade voor de ouders en kinderen als die van de leerlingen van Juf Anne van groep 4 van basisschool Opstap.

Ook zagen we vorige week ontzettend veel mooie videoboodschappen. We deelden er al enkele via social media, maar willen ook zeker even de aandacht vestigen op deze videoboodschappen van Basisschool Meander, SBO de Boemerang,  Basisschool Mijn Spoor en Basisschool St Ursula.

Heb jij ook een inzending voor Sterk Staaltje Samen Sterk? Stuur het dan naar communicatie@movare.nl.

 

Wat vind ik allemaal op MIJN MOVARE?

Op MIJN MOVARE (intranet) vind je veel informatie. Welke informatie is dit dan zoal? We delen soms iets op intranet om je (nog) bekender te maken te maken met het platform. 

Deze week: er zijn nieuwe ParnaSyss Tutorials te vinden op Intranet (over de groepskaart en de notities van MOVARE). De tutorials zijn opgeknipt in drie delen: groeinotities, interventienotities en contactnotities. En als je dan toch op deze pagina bent, bekijk dan ook eens de informatie over ParnasSys ZIEN!